Det går vilt till.

Nu har jag precis kommit hem från Evelina. Ja, det är ju trots allt tisdag och små barn behöver rutiner. Nu vet jag inte riktigt om det är jag eller Evelina som är det lilla barnet, men ni förstår vad jag menar. Men. Innan jag åkte till Evelina åt vi en väldans god middag, en sån där lite höstig en.


Höstkycklinggryta

För 3 port

3 kycklingfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond
1 msk soja
ca 2 msk maizena redning, brun
en näve lingon
timjan

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn dem i en djupare stekpanna.
Lägg kycklingbitarna åt sidan.
Blanda matlagningsgrädde, saft, vatten, fond, soja, redning, lingon och timjan i pannan.
Låt koka upp och tjockna på.
Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt koka ihop i ca 10 minuter.
Servera med kokt potatis och lite grönt.

Hm. Vad lätt det kändes att skriva receptet, det kändes som att det var svårare när jag lagade det. Mystiskt. Det kan ha varit för att jag var så stressad eftersom jag kom hem från jobbet vid 18 och skulle åka till Evelina vid strax efter sju. Det sistnämnda hanns inte riktigt med om jag ska vara ärlig. Det blev mer framåt halv åtta tiden.

Hos Evelina var vi duktiga och dippade morötter, paprika och gurka istället för chips. Inte ens cola drack vi där vi satt och tittade på Desperate Housewives. Dagens bästa replik kommer ju ändå från Rebecca Logan i Greek: "I care about old people, I watch Desperate Housewives!" Jag grät lite idag när jag tittade på Greek. (okej, jag grät jävligt mycket. det var ju så fint. det var alltså förra veckans avsnitt. jag är lite efter.) Men säg ingenting till Jimmy, då kommer han bara säga att jag är en tönt. Bara för att hans känslor ryms i en tesked. Hmpf.

Nu måste jag duscha. Imorgon börjar skolan igen efter hela två dagars lov. Jag är inte redo. Jag har inte riktigt hunnit tömma hjärnan från den förra kursen ännu ju. Hoppas det rinner ur i duschen.

Kommentarer
Postat av: Emilies Skafferi

Mums mums det ser gott ut detta ju:)

2009-11-04 @ 13:54:39
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0