Vad jag hoppas att du kan se mig nu.

Yeeees. Restveckan är över! Jag får laga riktig mat igen istället för att gräva i frysen. Vilket vi visserligen bara gjorde 2 gånger, men det hör inte hit. Det var dyrt med restvecka, eller åtminstone inte alls billigare än vanlig vecka. Men nu är jag tillbaka där jag hör hemma; Framför spisen! Här är Dagens Middag:



2 kycklingfiléer
1 påse Fresh Island-dipmix
4 msk olivolja
½ dl vatten

Couscoussallad:
1½ dl couscous
1 dl vatten
½ tärning grönsaksbuljong
1 msk vitlöksolja
1 burk kikärter
1 tomat
1 röd paprika
½ rödlök

Börja med att göra en marinad av dipmixen, olivoljan och vattnet.
Låt kycklingen marineras i minst en timme.
Stek sedan kycklingen i ugnen, ca 40 minuter på 175 grader.
 Häll couscousen i en skål.
Koka upp vatten, buljong och vitlöksolja och häll sedan över couscousen,
täck skålen med plast och låt svälla i 10 minuter.
Hacka tomat, paprika och rödlök och fräs i olja i en stekpanna.
Spola av kikärterna och blanda ner dem och grönsaksfräset tillsammans med couscousen. Ät!

Att marinera kycklingen i dipmix var inte alls dumt kan jag berätta. Däremot blir jag alltid lika förvånad över hur couscous inte alls blir lika gott hemma som på restaurang. Varför är det så? Vad har de för hemlig krämig couscous på restauranger? Nåja. Nu får nog couscousen stå undangömd i skafferiet ett tag tills jag återigen lyckas glömma bort att det inte alls är gott hemma igen. Åh, vad ledsen Jimmy blir nu, han älskar couscous så mycket. Nej. Jag tror han har sorterat in det under kategorin vegetariskt.

Nu ska jag lyssna på Jimmy när han är pigg. Förresten är jag med i en tävling på Hallon & Blåbär så att jag kan vinna en mumsig bok med mumsiga recept. Mmm. Typiskt också att sötebrödsdagarna är över...

Andrew Bird - On Ho!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0