Lördagsgodis.

Förutom dillchips, dip, chili cheez doodles, lösgodis och glass så har vi faktiskt ätit mat idag också. Nu när vi lever nyttigt på vardagarna så gäller det ju att smälla i sig så mycket som det bara går under lördagen. Det går sådär må jag säga. Men vi jobbar på det. Medans vi jobbar på det så får ni se på lördagens middag:



Fläskfilé med sås och ugnsrostade grönsaker

För 2 pers

ca 250 gr fläskfilé
2 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
½ zucchini
1 rödlök
timjan
rosmarin

sås:
2½ dl matlagninsgrädde
2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap

Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen.
Skala morötterna och palsternackan, skär i stavar.
Skala löken och klyfta den. Tärna zucchinin.
 Lägg i en ugnsform, ringla över olja och krydda med timjan och rosmarin
 Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor.
Stek dem i en stor stekpanna, häll över såsen och låt koka ihop i ca 10 minuter.
Servera med grönsakerna.

På Willy's trodde de tydligen att våran palsternacka var en pepparrot så vi fick betala 15 kronor för den. Det var nog den dyraste palsternacka jag någonsin ätit, så den åt jag med andakt. Fast jag tycker ju att om man jobbar i kassan på ett matvaruhus så är det bra om man vet vad man säljer. Nej, tacka vet jag fruktaffären vid Johanneberg. Nu ska jag återgå till våra chips och se hur det går för Richard Gere nu när han mördat hustruns älskare.

Rolling Stones - Angie

Kommentarer
Postat av: Malin

Jeeesus vad det såg smaskigt ut jummy

det där receptet tänker jag minsann låna!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0