Känn ingen sorg för mig Göteborg.

Idag är det fredag. Jag har tagit helg. Det som är bra med att gå i skolan på fredagar är att man verkligen känner att det är helg när man får gå hem. Och alla sitter i klassrummet och tittar på klockan och stönar att de är hungriga och vill gå hem. Fredagspirret liksom. Inte för att jag ens har något speciellt planerat. Jag ser bara fram emot att få sova så länge jag vill imorgon. Även fast Jimmy hotar med att väcka mig jättetidigt bara för att jävlas.

För att öka på fredagspirret ännu mer så är Foppa klar för MoDo. OOooOOooh. 26'e februari kommer de till Göteborg för att möta Frölunda. Jag har skrivit FOPPA över hela rutan i kalendern den dagen. Utifall att jag skulle råka glömma bort det alltså. Vilket är föga troligt. Frågan är om Jimmy törs följa med mig och titta på Foppa. Risken finns att jag springer ut på isen och friar till honom. Foppa alltså. Inte Jimmy. Jimmy brukar jag visserligen fria till varje dag, men han säger alltid nej. Så om Foppa säger ja så kan ju inte Jimmy komma här och beklaga sig för han har minsann fått sina chanser.

Ja, jag glömde Dagens Middag igår. Jag glömde till och med att ta kort på den. Så blir det när huvudet är fullt av litteraturvetenskap. Men jag är inte snålare än att jag åtminstone kan bjuda på ett recept:


Köttfärslåda


300 gr blandfärs
2 skivor formfranska, utan kanter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
chilipulver, efter behag
1,5 msk kalvfond
0,75 msk vitvinsvinäger
en nypa strösocker
1,5 msk mango chutney
1 tsk red curry paste
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 citron

 

Hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna. Ha sedan i färsen. Krydda med chilin efter behag.
 Blöt upp formfranskan i mjölk, krama ur.
Blanda ner i färsen tillsammans med kalvfond, vinäger, socker, chutney och curry.
Krama ur saften ur en halv citron över färsblandningen.
Lägg detta i en ugnsäker form, garnera med halva skivor av apelsin och citron.
Blanda ihop ägg och mjölk och häll över färsen.
Ställ in i ugnen, 25 minuter på 175 grader. Servera med ris. Ät.



Nu ska jag dricka cola. Det är ju faktiskt fredag. Då får man dricka coca-cola. Just nu leker jag och Jimmy Vem Är Envisast-leken. Det gör vi ganska ofta. Just nu går det ut på att han vill hjälpa mig med saker på min dator och jag låtsas att jag kan allting själv, vilket är ganska genomskinligt att jag inte kan. Men det tänker jag ju inte berätta för Jimmy, istället gör jag allt precis tvärsom som man ska. Och Jimmy försöker låtsas att han inte vill döda mig för att jag är så jävla bångstyrig. Undrar vem av oss som ger upp först? Jag hoppas att jag gör det, för annars kommer jag ju att bli dödad. Och det är nog inte så himla kul.


The View - Double Yellow Lines


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0