Och din mamma är lesbisk.

Idag är det lucia. Jimmy väckte mig inte i morse med lussesång och frukost på sängen som han borde. Jag försökte engagera mig i luciatåget på teve nu istället men det gick sådär. Så jag hamnade här. Jag tänkte visa våran fina söndagsmiddag. Fast den är inte så fin, det är ännu en sån där "hur fan får jag det här att se gott ut?"-rätt.


Lamm- & linsgryta

För 2 port

ca 250 gr benfri lammstek
1 gul lök
ingefära
chilipulver
1 msk soja
2 dl vatten
2 dl créme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl gröna linser

Strimla lammköttet i tunna skivor.
Skala och finhacka löken.
Tillaga linserna enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs kött och lök i en djup panna.
Blanda ner soja, vatten, kryddor och en pressad vitlöksklyfta.
Låt koka ihop i ca 10 minuter. Blanda ner créme fraiche.
Smaka eventuellt av med mer kryddor.
När linserna är färdigkokade, blanda ner dem i lammgrytan. Servera.

Linser alltså. Himmel vad mätt man blir av dem. 3 tuggor senare så känner man sig som att man ätit en hel söndagsstek ungefär. Det är inte klokt. Men det blir ju billigt och bra på det viset. Hoho.

Igår var vi på julmarknad på Liseberg. Jag frös som en gnu och råkade elda upp mina vantar. Ungefär. Jag konstaterade mest att om man är över 9 år så är det inte så himla roligt där på julmarknaden. Så jag drack mest varm choklad och funderade på att tjuvträna på alla spelsaker inför sommarens femkamper.

Under kvällen var det meningen att jag skulle plugga inför omtentan imorgon. Men sen hamnade jag på fest istället. Konstigt hur det kan bli. Efter den festen hamnade jag sedan på en annan fest. Där bjöds det på browniecheesecake. Mmm. Men det var ju inte det bästa, det bästa var ju att Maya som spelar Liv i Andra Avenyn var på festen och att jag fick hälsa på henne! OMG! Jag får ju lov att skriva om det efter att Evelina rasade när jag glömde skriva om den gången Mathias Holmgren var på Gretas samtidigt som oss. Evelina rasade över en hel del saker igår. Idag rasar jag över att dagens löpsedlar inte var: Eriks flickvän ber om ursäkt. "Jag borde ha gått ner från scenen." Haha. Förresten är jag bäst för min brorsa är chef över Annas brorsa. Oj, vad chul med chalas!

Jackson 5 - Frosty The Snowman

Kommentarer
Postat av: Sandra drömkaka

Ja hehe det är ju julgodiset & julfikat jag gillar bäst, det man längtar efter ;) !!



Maten lät då supergod ivarjefall!

2009-12-14 @ 13:12:11
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Anna

Vem är mathias holmgren och varför är andra avenyn så bra, egentligen? :P Jag tycker om att du fick med ett OMG i ditt inlägg, det händer inte nog ofta! :P



<3!

2009-12-14 @ 14:06:17
URL: http://anagoesbananas.blogspot.com
Postat av: carolina

haha gud, jag skämdes när hon stod där så länge! haha, fins tydligen en hatgrupp på facebook redan gällande henne ;)

ja, när patrick har åkt till jobbet lägger jag mig genast på hans sida, haha! det är något med det där att gräset alltid är grönare på andra sidan eller vad man säger ;) i vårt fall - sägnen!

2009-12-14 @ 15:21:45
URL: http://acarolinas.blogg.se.blogg.se/
Postat av: Emma

Ursäkte mig, alltså alla får tycka vad de vill, men stackars tjej! Hon har inte gjort någonting, och halva sverige hatar hon. Hade Erik velat att hon skulle gå ner så hade han antagligen inte hållit om och sjungt till hon hela tiden. Ge er. Orka lägga ner tid på att hata.

2009-12-15 @ 11:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0