Men nån dag är jag glömd här...

Som sagt så är jag bortbjuden på middag ikväll. Ända bort till Majorna ska jag och bli bjuden på vatten och bröd. Det innebär ju att stackars Jimmy får fixa mat på egen hand. Den som kan gissa vad han ska äta vinner en uppblåsbar brödrost i valfri färg. Tar han en matlåda från den överfyllda frysen? Lagar han till någonting från det översvämmade skafferiet eller kylskåpet? Neeeeej. Självklart inte. Han äter pizza. Och har han vett att vänta med att beställa den tills jag har gått hemifrån? Icke. NU! NU sitter han och äter pizzan. Vilket as han är. Nåja. Jag får också mat om några timmar. Medans jag väntar så roar jag mig med att skriva ut receptet på Söndagens Middag:



Chili & Paprika-gratinerad fläskfilé

För 2 personer

250 gr fläskfilé
ca 200 gr broccoli
1 röd paprika

Sås:
6 champinjoner
5 - 8 st soltorkade tomater
½ dl hackad gräslök
1 burk paprika & chili créme fraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
salt
peppar

Skiva fläskfilén och bryn den i stekpanna. Skär broccolin i halvor och lägg i botten på en ugnsform.
Lägg fläskfilén över broccolin. Skiva champinjonerna och fräs dem.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Smält margarinet till såsen i en stor kastrull. Rör i mjölet, späd ut med mjölk.
 Låt koka upp under omrörning.
Tillsätt champinjoner, soltorkade tomater, gräslök, créme fraiche och kalvfond.
Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt puttra i några minuter.
Häll såsen i ugnsformen med fläskfilé och broccoli.
Garnera med broccolibuketter och strimlad paprika.
Gratinera i 225 grader i 20 minuter. Servera med ris.

Jimmy satt i ungefär en kvart och petade ur varenda liten broccoli och champinjon, men efter att han fått bort allt det så sa han att det var gott. Nåja. Jag var nöjd i alla fall, fast jag är ju en sån där broccolitönt. Jag ska nog lära Jimmy att bli en sån också. Och lära honom att äta fisk. Det sista verkar dock rejält hopplöst. Jag får börja äta fisk så fort vi äter ute istället. Jag blev överlycklig på långfredagen när jag fick kallrökt lax. Som sagt, det är inte svårt att göra mig lycklig. Lite chips & dip eller kallrökt lax så är jag glad i flera dagar framåt.

Black Lips - Short Fuse

Kommentarer
Postat av: Jessica

Det där låter toppengott! Vet hur det är när dom sitter och petar bort grönsaker i maten, fast här är nog inte sambon värst, även om han också petar ibland. Nä, här är nog sonen värst, han kan hitta dom mest finfödelade grönsakerna för att lägga undan.

2009-04-22 @ 15:07:09
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0