De säger att jag är ute alldeles för sent och inte har någonting i skallen.

Det är hockey på min teve, Ofelia följde med sin mormor och morfar för att sova på hotell och Flora ligger och snusar i sin säng så jag tänkte fira in det nya året med en liten årskrönika. Häng med vetja!
 
Gjorde du något 2018 som du aldrig har gjort förut?
Åt bipollen! Det känns som att jag alltid svarar att jag ätit någonting jag aldrig testat förut på den här frågan. Jag födde barn helt utan bedövning också, det rekommenderar jag inte. Sa några dagar innan förlossningen att jag inte trodde lustgas gjorde särskilt mycket till eller från. Jag tar tillbaka det uttalandet. 
 
Höll du några av dina nyårslöften?
Nä. Verkligen inte. Hade som nyårslöfte att gå på fler föreställningar, pjäser, musikaler, konserter och jag har inte varit på en endaste på hela året så... Nej. Tur att jag utnyttjar den här stadens nöjesliv så mycket när jag alltid använder det som argument till att inte flytta härifrån. Hoho.
 
Fick någon du känner barn?
Var det någon jag känner som INTE fick barn? Har fan aldrig varit med om en sådan babyboom. Alla i mitt gamla högstadiegäng fick barn, halva vårat MBT-gäng fick barn, in princip halva min bekantskapskrets fick barn. Och de som inte fick 2018 ska ju ha 2019... Håhåjaja.
 
Dog någon som stod dig nära?
Nej.
 
Vilka länder besökte du?
Inte ett endaste. Så sjukt less på alla kändisar och influencers som koketterar om att de ska ha ett flygfritt år som att de gör världens största jävla uppoffring. De flesta år i mitt liv har varit flygfria, kan man få ett jävla diplom eller? 
 
Är det något du saknade 2018 som du vill ha 2019?
Lugn och ro. Tid. Fritidsplats till Ofelia, haha. 
 
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
1-3 juni när mina Sågmyratjejer var nere och hälsade på, det var tokvarmt och soligt och vi badade i poolen, åt massa god mat och bara hade det jättebra hela helgen. 7 juli när Martina och Kim gifte sig i 30 graders värme precis vid strandkanten av en sjö. 27 augusti när Flora kom till världen.
 
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Flora såklart. Hon är ju så himla gullig. Speciellt nu när hon sover.
 
 
 
Vilket var ditt största misstag?
Kanske när jag köpte hem en kanelbulle till Jimmy och tog en brownie till mig själv. Det var tydligen helt fruktansvärt av mig. Idag tänkte jag safe'a och köpte både en kanelbulle och en brownie till honom, men det var tydligen helt fruktansvärt av mig det också då det fanns semlor...
 
Vilket var ditt bästa inköp?
Jimmys körkort! Helt klart väl investerade pengar. 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Läs svaret på föregående fråga. Annars: mat. Pysselböcker till Ofelia. 
 
Vad gjorde dig riktigt glad?
Mat. Chips & dip. Är det meningen att man ska svara någon specifik händelse som hänt under året på denna frågan? Har aldrig förstått den riktigt?
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nä. Var höggravid i den varmaste sommaren på 200 år, men det räknas ju inte. Även om det var ganska okul. Har ni tänkt på vad länge folk är höggravida nuförtiden förresten? Jag tänker att man är höggravid typ vecka 36-40, men andra människor bara: "Jag är höggravid!" Och man bara: "Fast det är januari nu, du ska ha barn i mars/april?" Måste vara jättejobbigt att vara höggravid i typ sexton veckor? Tungt framför allt...
 
(obligatorisk gravidbild: hippie på fält.)
 
Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2018?
Maia Hirasawa - Aldrig
Säkert! - Modifiering
Johannes Räihä - Sjöarna I Idaho
Albin Lee Meldau - Same Boat
James Smith - T-Shirts
Brother Leo - Strangers On An Island
HUMAN - TOMORROW
 
Mådde du bättre eller sämre under 2018 än vad du gjorde 2017?
Mådde nog bättre... Var ju väldigt trött där i början på graviditeten och tyckte det var jättejobbigt psykiskt också, vågade liksom inte vara sådär "wooho! vi ska ha bebis!"-glad förrän väldigt långt in på graviditeten men annars mådde jag bra.
 
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Nä? Jo, men kanske skulle ha skrivit lite mer. Och bakat lite mer. Med mina arbetstider blir det ju aldrig att jag hinner baka eller laga mat hemma och nu när jag är mammaledig och hinner göra såna saker inser jag hur mycket jag saknar det. 
 
Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Tjata. Städa. Underhålla barn. Är så trött på att försöka bräcka fritids i roliga grejer att göra varje eftermiddag. Sjukt jobbigt att stå och höra alla Ofelias kompisar och lärare stå och babbla om allt roligt de ska göra på fritids varje dag vid hämtning och så ska man försöka trösta henne för att hon inte får vara med och försöka bräcka det roliga med nåt ännu roligare. Bah. Och säga åt andras barn! Det är jag också så jävla trött på.
 
Hur var din julafton?
Den var bra! Läs föregående blogginlägg för en mer ingående beskrivning.
 
Blev du kär?
 
Nä. Fortsatte vara kär i Jimmy fast han är en douchebag. Men har man satt Fan i båten får man ju se till att ro den i land. Bara att hålla ut i ca 50 år till. 
 
Vilket program har varit det bästa på tv?
Vi har ju ingen linjär TV, men tittar ju på desto fler tv-serier ändå. Vi kollade igenom hela Sopranos, det var bra. The Deuce. Sharp Objects. New Girl. Top Of The Lake. Narcos har vi kollat på också. Jag är lite kär i Jorge. 
 
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag är för gammal för sånt där.
 
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Jag läste 64 böcker 2018, tänkte skriva ett separat blogginlägg om vilka jag tyckte var de bästa. Inte för att någon bryr sig, finns inga instagraminlägg som får så få likes som de om vilka böcker jag läser, men eftersom det är min blogg så bloggar jag om vad jag vill. Sådeså.
 
Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Oj, ingen aning. Albin Lee Meldau. I våras!! Innan Så Mycket Bättre! VIKTIGT!! Har också gått och repeat-lyssnat på någon Brother Leo och sen fick jag reda på att det var Idol-Ola som var Brother Leo. Foudbåll! Det gör inget, jag gillar Ola. 
 
Vilken var årets bästa film?
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Get Low
The Killing Of A Sacred Deer
Isle Of Dogs
 
Vad gjorde du på din födelsedag?
Eh, jag vet inte? Jag var ledig minns jag. Köpte fika på Brogyllen och typ.. åt fikat?
 
Hur skulle du beskriva din klädstil?
Har ju varit gravid och inte alls orkat köpa några gravidkläder så... I somras hade jag typ inga kläder på mig överhuvudtaget? Annars har det varit gulliga klänningar som vanligt. Har lämnat det prickiga lite och gått in lite mer på paljetter. Lite varning för 50+are på finlandsfärja men vafan. Det bjuder jag på.
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Här hade jag ett bra svar förut men det har jag glömt nu. 
 
Vem saknade du?
Same old, same old. Alla som bor alldeles för långt borta. Sluta med det. Alla borde flytta till Mölndal!
 
Vilka var de bästa restaurangerna du åt på?
SK. Bhoga. Piga. Björk & Bambu.
 
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag vet inte riktigt. Mitt nyårslöfte är att jag ska välja glädje! Jimmys nyårslöfte är mer luder och ladd, och det är ju också att välja glädje på sätt och vis så jag tror det blir ett väldigt glatt år. 
 
Mina riktiga nyårslöften är att skippa onödiga mejeriprodukter och läsa mer lyrik, sen insåg jag att jag kan vara världens mest pretentiösa människa så jag la till att jag ska skriva mer. Allså inte blogga mer utan skriva mer epik. Ehm. Oklart om detta gör mig mer eller mindre pretto, det märker vi väl om ett år!
 
DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne - I'm The One
 
(kul att det är andra året på raken jag har en justin bieber-låt som mest lyssnade... det om något måste väl dra ner på det pretentiösa?)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0