Du lämnade spår ingen förstår, tiden den går.

Så var det måndag igen och dags att gå igenom vad vi åt och gjorde förra veckan. SOM ni har väntat. Gått som på nålar. Knappt kunnat sova. Men nu så:
 
I måndags efter Ofelia slutat skolan var vi på biblioteket och lånade alldeles för många böcker för att knö in under den redan överfulla barnvagnen. Måndag är skridskodag för Ofelias klass så de är i ishallen hela dagen så det ska släpas skridskor och hjälm fram och tillbaka. På kvällen åt vi Broccolisoppa med rostade kikärtor. Soppan gjorde jag på kokosmjölk och smaksatte med ingefära och sambal oelek för lite extra sting. Ofelia smakade en pyttesked och åt sig mätt på smörgås.
 
Eftersom Ofelia lånat massor av pysselböcker på biblioteket på måndagen hade vi hemmadag på tisdagen och skulle ägna oss åt origami. HA! HA! HA! Det var fruktansvärt kul. Inte. Jag är verkligen sämst i världen på att pyssla. Ofelia hade beställt Potatismos och hamburgerbiff till middag. Så där stod jag och gjorde hamburgare bara för att få höra att det hon menade är såna där fabriksprocesserade skosule-hamburgare som hon får hos mormor och morfar. Jag förstår inte ens varför jag anstränger mig? Nåja. Potatismos åt hon åtminstone. 
 
I onsdags gick vi till frisören med Ofelia så hon äntligen fick klippa sig och sen ville hon gå till gallerian så då hängde vi där. Jag är rätt nöjd med att den affären hon vill hänga i på gallerian är bokhandeln så jag känner mig inte helt förtappad när vi hänger där ändå. Någonting måste jag ju ha gjort rätt. På kvällen gjorde jag Jimmy lycklig genom att servera Korv Stroganoff och ris till middag. Tänkte vara lite nytänkande så jag rev ner lite pepparrot i stroganoffen, men jag var nog för snål för det kändes ingenting av det. Ofelia? Ja, hon åt potatismos som blivit kvar sen dagen innan. Och vitkål och morot.
 
Torsdageftermiddag ägnade vi åt att testa varenda lekplats i hela Bifrost. Tappade räkningen på hur många där fanns till slut? Kan däremot berätta hur många andra barn det var på lekplatserna. Noll. Vad gör alla föräldrar med sina ungar på eftermiddagarna? Är de ALLTID på lekland? För ungefär 85% av tiden vi är på lekplatser så är vi där ensamma? Vilket visserligen är skönt för mig för då slipper jag kallprata med andra föräldrar (huu, föräldrar...) men trist för Ofelia som alltid får leka ensam. Nåja. Sen gick vi hem och åt Kycklingpytt för torsdagar är tydligen pytt-i-panna-dagen nuförtiden. Och ja, det äter till och med Ofelia. 
 
Fredagen hade jag en jättegnölig bebis som grät ungefär konstant medan Ofelia var i skolan. Sedan gick vi för att hämta Ofelia och hittade henne gråtandes i kapprummet. Idel glada miner! Vi gick till vårat stammiscafé och efter en chokladkaka var hon glad igen. Så då gick vi till fiskaffären för att titta på döda fiskar och till ostbutiken för att provsmaka ost. Sen gick vi hem och lagade Knäckepizza som vi toppade med tacokryddad vegfärs, majs, tacosås, creme fraiche och ost. Det gick också hem hos Ofelia. Inte så otippat kanske då hon alltid varit en knäckebrödsälskare av rang.
 
I lördags hade vi besök av svärfar med tillhörande fru så vi tog en tur runt Mölndal och åt på Tony's, jag åt en chèvreburgare som var riktigt god. Sedan gick vi hem och fikade på Flan Parisienne. På kvällen när barnen hade somnat tittade jag och Jimmy färdigt på andra säsongen av Westworld som jag inte förstår någonting av. Jag sitter bara och slänger ur mig repliker från Ondskan varje gång Gustaf Skarsgård är i bild. 
 
Söndagen var som söndagar är mest. Vi tog en långpromenad, inte lång som i bemärkelsen att vi gick en lång sträcka, utan lång i som att det tog oss 1,5 timme att gå 3 kilometer eftersom Ofelia var på sitt allra gladaste humör. Hon skulle cykla men gick mest och släpade på cykeln och var sur. Mmm. 6-åringar. Väl hemma hejade vi på Calle som åkte skidor och byggde torn av kaplastavar. Till middag åt vi Lasagne Arrabbiata som är en vegetarisk lasagne där du varvar tomatsås med chili och ricotta med spenat och toppar med mozzarella. Vi är då alltså jag och Jimmy. Ofelia åt en tomat, några blad vitkål och en morot. Vad mer kan man behöva?
 
Och det var den veckan i korthet. Nu ska jag gå och bråka med Ofelia om att skärmtiden är slut. Hoho. 
 
Laser & Bas - Kan Du Känna Hur Det Blåser

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0