En liten julgran kan lysa upp hela världen så de som är vilsna hittar hem.

Jag har upptäckt att jag efter 10 år i Göteborg väntar jag inte ens på snö till jul längre. Jag har liksom till sist gett upp och förlikat mig med att det är såhär. Jag kommer ju att bli överlycklig om det kommer snö i vinter, men jag sitter inte längre och autistvaggar på golvet för att jag längtar så mycket efter snö. Det blir som det blir. Allra troligast +4 grader, regn och blåst mest hela tiden. Den här vintern ska vi inte upp till dalarna överhuvudtaget så jag bara ignorerar tanken på att det överhuvudtaget existerar snö.
 
Nog om detta. Nu blir det söndagslista!
 
Största bedriften i köket den här veckan?
Ah, jag minns knappt vad vi ätit? Men i onsdagseftermiddag var det ganska fullt upp då Ofelia skulle baka muffins till sitt luciafirande på skolan samtidigt som jag hade ett långkok med asiatisk högrevssoppa på spisen och skulle göra steamed buns. Samtidigt som Flora skulle underhållas. Då hade jag gärna haft typ 6 armar till. Men det löste sig fint!
 
Vad åt ni i helgen?
I fredags åt vi en kikärtsgryta med pumpa och dadlar, till den hade vi bulgur, grönsallad, oliver och créme fraiche. I lördags preppade jag middagen tidigare på dagen så åkte vi till Liseberg lagom tills det blev mörkt ute för att få lite julstämning. Det fick vi inte, vi fick bara klaustrofobi. Men till middag åt vi min favoritsallad med couscous, chévre, svarta bönor, picklade päron och karamelliserade pekannötter. Idag har vi ätit en färsgryta med sötpotatis, palsternacka och morot och till den hade vi ris. Ofelia åt två portioner!!! Hundra utropstecken.
 
Vad bjöd du på för fredagsfika?
Inget alls. Jag har min vanliga decemberdipp och tycker inte att någonting alls är roligt, plus att jag blivit förkyld igen så jag orkade inte göra något fredagsfika. Men jag själv fikade en salt karamell-latte och en kolasnitt på mitt och Ofelias stammisfik. 
 
Och vad blev det för helgsnacks?
Cheez crunchez, de där extraknapriga ostbågarna ni vet. Köpte också några konstiga limited edition-chips med smak av pulled pork & honung, men de behöver ni då rakt inte testa för de var knappt ätbara överhuvudtaget. Hu då. Köpte också två kilo choklad i fredags då det var erbjudande på 10 marabouchokladkakor för 100 kronor på affären. 200 grams chokladkakor. Cray-cray. 
 
Några misslyckanden i köket den senaste tiden?
Jo, det var ju där i onsdags när jag skulle göra allt samtidigt. Så när jag stod där och skulle göra steamed buns-degen så lossnade locket på saltkaret och ja. Ni fattar. Det sjuka är att det här var kanske femte gången jag lagade denna rätten och VARJE gång har jag misslyckats med första omgången steamed buns. Det sjukaste är väl att jag fortsätter att envisas med att göra dem...
 
 
Vad ser du mest fram emot den kommande veckan?
Det kan vara så att jag och Jimmy har lurat i Ofelia att alla köttbullar i affären är helt slut för att alla köpt dem till sina julbord för att vi är så jäkla trötta på köttbullar efter att ha ätit det varje tisdag sen romarrikets fall ungefär, så då valde Ofelia fiskpinnar och potatismos till tisdagsmiddag istället. Hurra! Dessutom ska jag ha julgodisverkstad. Tänker mig att jag bland annat ska göra pepparkakstryffel och saltine toffee (a.k.a Christmas Crack). 
 
Idag har vi klätt granen och tittat på längdskidor. Nu hoppas jag kunna slita Jimmy från sina hjullastare så vi kan se färdigt på Sharp Objects. Ja, ni vet ju hur Jimmy är. Han älskar ju hjullastare och stora maskiner. Snus och hembränt. En rejäl köttbit och Eddie Meduza. Lever efter mottot: Riktiga män luktar diesel. Ha de gôtt! 
 
Billy Eckstine - Christmas Eve

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0