Ännu en dag i paradiset.

Vad spännande att dagen efter jag skriver i min blogg att jag inte orkar bry mig om huruvida det kommer snö eller ej så kommer det snö. Visserligen bara pyttelite, men tillräckligt för att marken ska bli vit och det ska kännas lite ljusare ute. Nu kommer den väl att regna bort imorgon igen men idag, idag är det minusgrader! Ja. Jag gillar minusgrader. Speciellt när man varit ute och promenerat i dem i en timme och sedan får komma in i värmen. Då gillar jag verkligen minusgrader.
 
När jag gick på låg- & mellanstadiet var -18 grader gränsen för att vi skulle få vara inomhus på rasterna. Var det kallare än så fick vi vara inne, annars var det utelek som gällde. -18 är ju jättekallt. Och barn är sämst i världen på att ha ytterkläder på sig. Hur överlevde vi? Det gjorde vi inte. Det var därför det gick så få barn i Sågmyraskolan, hälften låg döda i snödrivor på skolgården. Jag börjar bli gammal nu så jag har börjat ljuga ihop skrönor om hur hemskt det var när jag gick i skolan.
 
Jag skickade den här bilden till min pappa för ett tag sen:
 
 
Min pappa hade liksom 25 mil till skolan och det var alltid 3 meter snö och -30 grader. Det visste ni kanske inte att Svärdsjö hade polarklimat på 60-talet. Men så var det alltså innan klimatförändringarna. Och att Svärdsjö hade en radie på 25 mil på den tiden, det var en stormakt då.
 
Nähäpp. Nu ska jag rulla polkabollar. Två morgnar kvar, sen är det jullov och vi kan dra oss hur länge som helst. Okej, nu var det kanske Flora som vaknade först i morse. 06.10 började hon pladdra i sin säng och gav ifrån sig väldigt glada utrop, så vad det än var hon diskuterade med sin snutte så var det tydligen väldigt kul. Just fan, tvätten.
 
 

Kommentarer
Postat av: Fez

Polkabollar.. recept? 😘

2018-12-19 @ 14:07:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0