Vi frös och vi svalt, ja i Skottland var det kallt.

Nä. Jag har inte varit i Skottland. Eller jo, det har jag visst men det var 12 år sen. Fast jag frös rätt mycket då. Svalt minns jag inte. Jag minns att jag och Martina skulle vara "ekonomiska" en dag så vi gick in på £1-store och köpte varsin 10-pack chokladbars och skulle leva på under en dag. Jag har inte ätit en Twix sedan dess kan jag säga.
 
Nu var det varken Skottland, Twix eller mina dumdristiga idéer som 20-åring vi skulle prata om. Jag tänkte vi skulle ta och se hur det går med Restaurangburken egentligen. En årlig uppdatering. För er som inte vet vad jag pratar om nu så tar vi en snabbgenomgång. 
 
Vad är Restaurangburken?
Restaurangburken är en burk (nähä?!) som jag för ungefär två år sen la 20 lappar med namn på olika restauranger i. Det är restauranger vi vill testa, restauranger vi gillar, hamburgerhak, pizzaställen, michelinkrogar och ja... En salig blandning helt enkelt. Sedan har planen helt enkelt varit att vi drar en lapp ur burken när vi ska ut och äta och så går vi helt enkelt dit restaurangburken för oss.
 
Tanken är egentligen att vi ska komma ut och äta en gång i månaden, det går väl sisådär skulle jag vilja säga. Vissa restauranger vill man har barnvakt när man ska äta på, och ibland lyckas man dra 3 michelinkrogar på raken och då kan också ekonomin dra lite i handbromsen. Så nä, vi har inte varit på 12 restauranger sedan jag senast skrev om den. Vi har varit på fyra. 
 
 
Vi börjar på Market som vi besökte i april förra året. Market är ett komex-ställe, vilket betyder att det är en fusion mellan det mexikanska och koreanska köket. Vi beställde in en gemensam måltid och fick så sjuuuukt mycket mat. I grunden är det ris, tortillas, sallad, grönsaker och olika såser. Sen får alla i sällskapet beställa varsitt protein och varsitt tillbehör. Vi var två vuxna och en Ofelia och det blev rätt mycket mat. Det var gott, men ingen wow-upplevelse och lokalen känns som en skolmatsal så det är väldigt slamrigt och högljutt. Det är ett helt okej ställe, men ingenting jag längtar efter att besöka igen och inget jag skulle säga till någon att DIT måste ni gå.
 
Sedan dröjde det ända till november innan vi kom iväg någonstans igen och då var det Thörnströms Kök som fick stå för middagen. Här på bilden ser ni desserten, som var en fantastiskt chokladig historia. Michelinkrog till trots så kändes det inte alls som att man måste sitta och viska och bete sig som en fin dam som det kan kännas ibland (ja, Koka, jag tittar på dig) utan det kändes avslappnat och trevligt. Ett minus som väl egentligen ska vara ett plus är väl att man fick en hel öl till varje rätt. Vilket innebar att den i sällskapet som drack ölmeny till maten var väldigt rund om fötterna när middagen var slut. Den i sällskapet som drack mustmenyn var också väldigt mätt i slutet eftersom man fick en hel must till varje rätt också, 6 flaskor must är rätt mycket så den sista smakade jag bara på sen fick den stå där. Fast den var god! Men, ja. Det var gott och det var trevligt, däremot kände både jag och Jimmy att vi inte behöver gå dit igen. Jag skulle absolut rekommendera ett besök men jag är inte så nyfiken på att gå tillbaka igen.
 
I februari hamnade vi på SK - Mat & Människor för att fira 10 år som par och fira att jag fyllt 33 år. Ännu en Michelinkrog alltså. Men ÅH! Vad bra det var. Så himla god mat. Så trevligt ställe. Så bra service när jag var tvungen att krångla lite med menyn. Gå dit, kommer jag att säga till alla människor som frågar mig vart de ska äta i Göteborg i resten av mitt liv. Drick den mousserande vita vinbärs-drycken! Den lappen går vidare till restaurangburken 2.0 vill jag lova.
 
För några veckor sen hoppade vi på båten över Göta Älv och åkte till Piga. Vilken undangömd liten pärla. Eftersom den ligger på Hisingen så har jag inte hört så mycket om den, men tydligen ändå lagt en lapp med den i vår restaurangburk så någonstans måste jag ju ha hört om den. Jag åt en jättegod röding med gulbetor och grillad gurka och massa annat gott. Jimmy åt korv och makaroner. Typ. Han åt en vildsvinskorv, långbakad vildsvinsnacke och mac n' cheese. Till Ofelia plockade de ihop en liten plocktallrik med olika ostar, chark, bröd, oliver och sånt där som hon gillar. Men annars kunde man få alla rätter i barnportion. Mmm. Älskar ställen som inte har en särskild barnmeny. Jättetrevlig lokal var det också. Så ja, Piga är också med i restaurangburken 2.0.
 
Ja. Det var det. Nu har vi Björk & Bambu som står på tur, jag hoppas att vi hinner med den innan augusti men eftersom det är en restaurang jag gärna besöker utan barn så får vi väl se hur det blir med den saken. Det är ju så mycket som ska hinnas med under sommaren och jag vet inte alls vad det är vi ska hinna med ens. Det märker vi väl. Tack och hej kompisar, vi hörs snart igen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0