Men jag gråter inte, se min kind är nu torr, salt och vatten ändrar ingenting.

Ja. Det var jag igen. Nu börjar jag nästan bli lite tjatig. Men Jimmy tittar på hockey och barnet somnade för en gångs skull innan 22 så jag har inget bättre för mig. Eller ja, jag borde ringa min mamma. Men det hinner jag med senare, natten är ung och jag är ledig imorgon! Sen vet man inte alls när jag får vara ledig nästa gång så det gäller ju att leva livet fullt ut. Och då väljer jag att blogga. Jo, jag har ju alltid varit lite wild n' crazy.
 
Så vild och galen att det jag har planerat in att göra för imorgon är att städa lägenheten och baka till Jimmys fredagsfika. (Finns även som hashtag på insta #jimmysfredagsfika, kan vara världens bästa hashtag.) För ganska många veckor sedan bjöds det på brownies på Jimmys fredagsfika, det var tydligen väldigt populärt så jag tänkte dela med mig av receptet här. Det kanske finns fler människor därute som vill ha fredagsfika. Då kan ni göra denna. Eller så gör ni den bara ändå för att den är så himla god. Och snygg. Fotogenisk.
 
Marmorerad Brownie med Pekannötter
 
ca 16 bitar eller ungefär en halv långpanna
 
125 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Till Marmoreringen:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
50 g vit choklad
 
100 g pekannötter
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en bakform, ca 24x24 cm.
Smält chokladen.
Rör ihop smör och socker.
Vispa upp äggen i en separat skål.
Arbeta in lite i taget i smörblandningen.
Vänd ner chokladen.
Vänd i kakao, vaniljsocker och vetemjöl.
Häll i smeten i forme, jämna till ytan och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Glasyren:
Hacka den mörka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. 
Rör tills du har en jämn fin glasyr och all chokladen smält.
Låt glasyren svalna.
Hacka och smält den vita chokladen.
Häll chokladglasyren över kakan. 
Ringla över den vita chokladen och marmorera med en gaffel.
Lägg på pekannötterna.
Låt glasyren stelna och skär sedan i bitar.
 
Mmmm. Gott va? Ja. Jag vet. Jag sa ju det, god och snygg. På tal om fotogenisk så sa en kille en gång till mig att jag är mycket snyggare på kort än i verkligheten. Det var snällt. Sen påstod han att det var en komplimang?! Jag vet inte riktigt jag. Det är förvisso sant, men det är ju ändå inte särskilt snällt.
 
Annars då? Jovars. Det är snart kanelbullens dag, jag har redan ångest. Sisådär två veckor i förväg. Det känns bra. Men förutom det så är det fint. Jag är ju ledig imorgon! Och i helgen ska vi på hemligt äventyr och fira Jimmys födelsedag. Dessutom ska Ofelia börja på hockeyskola! Jag får inte följa med för Jimmy tror att jag ska "falla in i gamla vanor och gå ner på knä så fort jag kommer in i ishallen". Förstår inte vem det är som tutar i honom en massa dumheter?! Jag ska även jobba, men det väljer jag att inte tänka på. Nu ska jag ringa min mamma och äta choklad. 
 
Isle Of You - 50 + 1
 
(okej, min discover weekly-lista var inte bara knäpp denna veckan, den här fina pärlan var med. lyssna på den och var glad resten av dagen!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0