Alla blickar på oss hela kvällen, vi har något som de inte har.

Jaha, här sitter jag mitt i semestern. Mitt i livet. Mitt i veckan. Mitt i Mölndal. Vi kom hem igår efter 9 dagar i Sågmyra där vi hunnit med att både bada, gå på tipspromenad, klättra i berg, borsta åsnor, titta på strutsbebisar och gå på Troliga Torsda'n. Som också kan heta Roliga Torsda'n, det beror lite på vem man frågar. 
 
Så mycket semester vet jag dock inte om jag haft då jag tillbringat oerhört mycket tid i köket och bakat både tårtor, kakor och muffins. Dels så fyllde min bror år så vi gjorde en chokladtårta-extra-allt och så hade min föräldrar + morbror och hans fru fest för att fira sina 40-åriga bröllopsdagar så det gjordes tårtor till den festen också. Jag tycker att tårtor är mer jobb än gott faktiskt. Jag gillar mer dessert, riktigt dessert. Panna Cotta till exempel.
 
Ja, jag vet. Jag är övergångarnas drottning. Nu blir det nämligen panna cotta-recept. Helt ärligt är jag egentligen inte världens största panna cotta-fantast heller, tycker oftast mest det blir stabbigt och för mycket. MEN! Sen kom jag på att man kan byta ut lite av grädden mot vanlig mjölk (ser framför mig hur Paolo Roberto rasar i detta nu) så det blir lite lättare och luftigare. Så tar man i lite lime också så blir det friskt och gott. Och då får man den här goda och enkla efterrätten:
 
Lime Panna Cotta med Kanelkokta Jordgubbar
 
för 4 portioner

Panna Cotta
2 st gelatinblad
2½ dl grädde
1½ dl mjölk
1½ dl strösocker
1 lime, rivet skal från

Jordgubbstopping
250 gr jordgubbar
3 msk strösocker
1 kanelstång
½ msk potatismjöl
lite vatten att röra ut det i

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter tills de mjuknar.
Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker och limeskal. 
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt de mjuknade gelatinbladen. 
Rör tills de har smält ordentligt. 
Fördela i fyra glas och ställ in i kylen, 
minst 4 timmar men gärna över natten. 
Dela jordgubbarna i bitar. 
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och kanelstång.
Rör ut potatismjölet i några droppar vatten och tillsätt det. 
Låt det få ett uppkok. 
Ta bort kanelstången och fördela toppingen på panna cottan vid servering.
 
Ja, jag har bloggat om den här förut. Men det var över 5 år sen och då är det okej att återblogga. Hade förresten totalt glömt att jag bloggat om den förut fram tills Jennys 30-årsfest där i början av juni då hon bjöd på den som efterrätt, och om till och med jag som har bloggen har glömt det så borde det väl verkligen vara dags att blogga om det igen. Ja? Då säger vi det.
 
Nu ska jag carpa järnet ur denna första semesterdag på hemmaplan. Och med det menar jag att jag ska titta på Pretty Little Liars och sen skriva en inköpslista och gå och handla lite för vårat kylskåp ekar helt fruktansvärt tomt. Lika tomt som vår balkong där varenda liten blomma och odling dött av uttorkning medan vi varit borta. "Du får ju påminna mig!" Tyckte Jimmy. Ska jag också börja med. "Ofelia? Skulle hon följa med till Berlin? Du får ju påminna mig!" "Vadå? Får jag inte ligga med Loui Eriksson? Du får ju påminna mig!" Kødder da. Jag får ju visst ligga med Loui, han är ju mitt frikort. 
 
Miss Li - Bonfire

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0