Jag skulle kunna ge dig lite tid för dig själv, men jag vet att du bara skulle gå ut och krossa mitt hjärta.

I skrivande stund har jag varit vaken sen 03.30 i morse (morse? är det ens morgon vid den tiden?) så om det här blogginlägget spårar ute lite så beror det på att min hjärna i själva verket sover och min kropp skriver detta helt utan min hjärnas vetskap. Det är okej, jag låter den hållas. Hjärnan kan vara vara lite överhettad för att jag var på hygienutbildning med jobbet igår också, vet inte riktigt när jag senast satt ner i 7 timmar och bara lyssnade på när någon pratade? Men kanske... På gymnasiet? Jag tror att jag är lite bättre på att lyssna och sitta still nuförtiden, jag sprang faktiskt inte ut rummet för att spana efter hockeykillar en enda gång på hela dagen!
 
Men nu var det varken hygienutbildningar, gymnasiet eller hockeykillar vi skulle avhandla idag. Det ska handla om lax, kallrökt lax till och med! Världens näst bästa lax efter varmrökt lax. Det här receptet är så enkelt så det knappt räknas som recept, men såna recept gillar man ju också för det går så himla snabbt och smidigt.
 
Kallrökt Laxpasta

4 portioner
 
4 portioner pasta
200 g kallrökt lax
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
ett knippe dill
en liten skvätt vitvinsvinäger
salt & peppar
 
Koka pastan.
Strimla laxen.
Koka upp creme fraiche, senap, honung och dill i en kastrull.
Tillsätt laxen och dra kastrullen av värmen.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Servera såsen till pastan.
 
Jag och Ofelia passade på att mumsa på denna i torsdags när Jimmy var i Köpenhamn. Mums tyckte jag, Ofelia som hade stått och slukat kallrökt lax som en grizzlybjörn medan jag lagade maten vägrade att ens smaka på den när den låg i såsen. Såna är de, di barna.
 
På tal om di barna så står hon här nu och säger att hon behöver dammsugaren för att "det är klistermärken över hela mitt rum" så... Jag ska nog gå nu. Tack och hej, ät lax!
 
MONEY - Suicide Song

Kommentarer
Postat av: Amanda

Låter ju hur gott som helst! Och håller helt med om att kallrökt lax är den nästgodaste laxen efter varmrökt. På tredje plats kommer ugnsbakad ^^

Svar: i veckan gjorde jag inkokt lax för första gången! det tar nog över tredje platsen från ugnsbakad lax faktiskt. bara koka upp vatten med lime, vitpeppar, ingefära och purjolök, ta av från värmen och släng i laxfilé, efter 5 minuter = klart! och så gott!
Pernilla

2016-05-17 @ 18:48:04
URL: http://momentswithme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0