Nu står vi här i er trädgård med champagne, för hon har fått ett förnamn.

Det är lördagmorgon och jag önskar att jag fortfarande låg i sängen och sov, men en tredjedel av familjen ville upp och ha frukost och en tredjedel av familjen drog ut en tand igår och har levt på endast värktabletter och lite glass det senaste dygnet så han har fått dispens. Men det är ju härligt att komma upp i tid så man kan fånga dagen! Eh, skojar bara. Jag är mer inne på Oscar Wildes teori om att endast tråkmånsar är briljanta redan vid frukost.
 
Men nu ska vi inte prata om frukost. Nu ska vi prata om middag. Eventuellt lunch. Skulle kunna sträcka mig till brunch också om jag ska vara riktigt generös. Men vi åt denna paj till middag och det är egentligen ett kylskåpsrens som visade sig bli fantastiskt gott, så därför delar jag med mig av receptet till er. Pajrecept kan man ju aldrig ha för många av!
 
Pumpa- & brysselkålspaj med smördegsbotten
 
4-6 portioner
 
Botten:
2 plattor smördeg, lätt tinade
 
Fyllning:
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
ca 150 g brysselkål
ca 150 g pumpa skuren i bitar ca 2x2 cm
flytande honung
salt & peppar
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost (ta en smakrik!)

Sätt ugnen på 225°.
Kavla ut den tinade smördegen lite så den täcker botten och kanterna på en pajform.
Skär bort överflödig deg.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs på löken, brysselkålen och pumpan i smör i en stekpanna några minuter.
Ringla över lite flytande honung och smaka av med salt och peppar.
Lägg brysselkål- & pumpafräset över smördegen.
Vispa ihop ägg, creme fraiche och riven ost.
Häll över fräset i pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter tills äggstanningen stannat.
Servera med en god sallad.
 
Mmm. Smördeg. Mmm. Brysselkål. Mmm. Pumpa. Mmm. Ost. Ni hör ju själva hur gott det är. Varsågoda för fin lördagspresent.
 
Nu ska jag ta och äta lite frukost. Den här helgen har vi inga planer alls och det känns faktiskt helt okej. Vädergudarna (eller ja, ni vet, Nils) hade ju utlovat en solig och fin helg, men det verkar som att molnen på himlen här inte fått den informationen så det är mest grått överallt. Vi ska väl äta chips och inte titta på Melodifestivalen, rasta barnet och kanske påskpynta lite. Man får väl börja påskpynta nu? Ja, det var väl det jag visste! Älskar påskpynt! Desto kitschigare desto bättre. Knallgult och prickigt och ulliga kycklingar. Bring it!
 
Vasas Flora och Fauna - Leevi & The Leavings
 
(och så kan ni lyssna på Vasas Flora och Fauna, där har ni fina grejer!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0