Kom igen nu grabbar!

SWOOOOOSCH! Va? Vad var det? Jaha, det var bara februari som flög förbi. Ovanligt fort till och med för att vara årets kortaste månad (som dessutom hade en extra dag i år). Jag skyller på Sågmyra. Jag och Ofelia tog en liten sportlovstripp upp till Sågmyra och där gick ju tiden hur fort som helst. Det fanns massor av snö och strålande sol, så vi åkte massor av pulka (ni vet hur man säger att ens barndomsplatser känns så små när man besöker dem igen som vuxen? Det stämmer inte när du släpper ner din 3-åring för Rutbo-backen då tänker du mer: "Hur i helvete kunde min mamma låta oss köra som galningar ner här varje vinter?"), skidor, spark och såna där saker som vi aldrig kan göra på hemmaplan. Och så hade jag kalas med jättemånga av mina favoritmänniskor.
 
Så, ett år äldre men inte särskilt mycket klokare befinner jag mig nu på hemmaplan igen. Folk tjatar om vår hit och vår dit, men jag vet inte jag. Det är väl ingen idé att stressa upp sig, den kommer väl när den kommer. Och att det kommer lite snö i början av mars innebär inte att våren fått ett bakslag, kamma te er nu för fan! Våren har ju knappt hunnit börja. Men om vi nu ska avsluta och sammanfatta vintern så får det bli med ett ord: Kikärtsgrytor. Det är inte klokt vad kikärtsgrytor vi ätit denna vintern, det har blivit nån ny variant nästan varje vecka. 

En av de kikärtsgrytor vi mumsat på är den här lite indiskt inspirerade kikärtsgrytan som serveras med halloumi och bulgur, receptet hittade jag i ett gammalt nummer av Buffé:
 
Kikärtsgryta med Garam Masala och Halloumi
 
4 portioner
 
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
1 burk kokta kikärter (ca 400 g)
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
100 g färsk spenat
salt och peppar
200 g halloumi
1 msk citronsaft

Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök, vitlök och kryddorna i smör i en gryta.
Tillsätt passerade tomater, kikärter och grönsaksbuljongtärningen.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Under tiden kan du skiva och steka halloumin och pressa över lite citronsaft över den.
När grytan puttrat 10 minuter tillsätter du spenat och smakar av med salt och peppar.
Servera med grytan med halloumin, bulgur (eller ris) och en god sallad.


Jag ber om ursäkt för inte alltför vacker bild. Skyller på brist på dagsljus och att jag totalt glömt bort hur systemkameran fungerar, men det börjar komma tillbaka. Både dagsljuset och minnet syftar jag nu på.

Annars då? Jodå, jag och Jimmy hade årsdag i måndags. Det händer inte så ofta, sisådär var fjärde år bara, så ikväll ska vi ut och fira det. Det ska bli fint. Och gott. Barnet ska ha barnvakt och är överpepp för de ska äta popcorn har hon bestämt. Det roligaste med det är att såvitt jag vet har hon aldrig ens ätit popcorn, så det är lite oklart hur hon kan vara så himla pepp på det. Men hey, så länge hon är glad så är jag glad. 

Ha det så fint tills vi hörs igen mina små sparvar!
 
Flip The Switch - A Pirates Life For Me

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons Kök

Årsdag, vi ber att få gratulera paren i efterskott och hoppas att ni fick en alldeles strålande firarkväll med god mat! Och att popcornsprinsessan blev lika glad för popcornen som för själva längtan efter dom:)
Och kikärtsgrytan låter som en typ av vår kaliber, indiskt är aldrig fel!

Kram på dej!

Svar: Tack så mycket!Hon fick ju aldrig några popcorn för hon somnade innan, får se om det kanske blir denna helgen istället :)
Jag tror ni skulle bli mycket nöjda med grytan, den är finfin!

Kramar!
Pernilla

2016-03-08 @ 20:09:21
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Nora

Haha, vad roligt med skottårsdag! Gratulerar!
Här hemma är vi också helt förlorade på kikärtor. Har dem praktiskt taget i allt. Gud vilken bra ärta det är! Kolhydraterna håller sig borta så länge man har dem.

Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Svar: Tack så mycket!Ja, fantastiskt bra. Gott och billigt och våran lilla 3-åring älskar dem så det är bara bra grejer med kikärter. Äh, jag älskar kolhydrater så jag äter kikärterna till dem istället ;)
Pernilla

2016-03-10 @ 08:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0