Det enda jag vill är att spela alla mina favoritlåtar för dig så många gånger att de så småningom också blir dina.

Det fanns en gång i tiden när jag nog skulle säga att jag inte var så intresserad av att titta på film. De flesta filmer som görs är ju faktiskt skit och jag orkade inte med alla amerikanska actionfilmer eller svenska deckare och jag tyckte liksom mest om att titta på Gilbert Grape. Om och om och om igen. (Det gör jag förresten fortfarande. Älskar Gilbert Grape.)

Men så fick jag höra talas om filmtipset.se och skaffade mig en liten användare där. Det funkar såhär (om jag minns rätt, det var 6 år sen jag gjorde detta): du loggar in på filmtipset, då kommer det upp en lång lista på ganska vanliga filmer som de flesta sett. Du betygsätter dem du sett mellan 1-5, dem du inte sett låter du bara vara. Sen får du upp en personlig lista (du hittar den under fliken mina sidor och klickar där på Filmtips) med filmer som du borde gilla utefter vad du satt för betyg på de andra filmerna, är det några filmer med på den listan som du redan sett så betygsätter du dem också. Då försvinner de från listan och ersätts med nya bra filmer utefter din personliga smak. Så varje gång du ser en film på listan: betygsätt och få upp nya tips. 

Tack vare detta har jag fått se så himla många fantastiska filmer som jag aldrig ens skulle hört talas om annars, från alla länder i världen dessutom. Varsågoda för tips hörni. Aldrig mera dålig film! (Om ni inte gillar dålig film alltså, då kommer ju eran filmlista att fyllas med dålig film, och det är ju bra för er som gillar dålig film.)

Nu blir det ett personligt filmtips från mig till er. Den här gången blir det dock en amerikansk film, men inte Gilbert Grape. (Men har ni inte sett den så måste ni ju faktiskt göra det. Världens bästa film. Okej, ska sluta tjata om Gilbert Grape nu. Men Leo har ju äntligen vunnit en Oscar för tusan! Det borde han gjort redan för sin roll i Gilbert Grape. Just sayin')
 
 
En Familj (eller August: Osage County som är originaltiteln) handlar om en dysfunktionell familj i amerikanska södern, pappan i familjen har precis dött och ska begravas och därför kommer de tre döttrarna hem tillsammans med sina respektive och barn. Det är ingen dålig rollista som radas upp med Meryl Streep som den elaka mamman och Julia Roberts, Juliette Lewis (hon är förövrigt också med i Gilbert Grape. Just sayin') och Julianne Nicholson som systrarna. Dessutom är Ewan McGregor, Chris Cooper och Benedict Cumberbatch också med. Och massa fler kända ansikten.

Filmen är baserad på en pjäs från början och det märks, men jag gillar det. Jag gillar också att det är mycket dialog och inga specialeffekter och så är det en väldigt svart humor i den. Ja, som ni kanske vet vid det här laget så gillar jag ju knasiga karaktärer. Den är ju hemsk också, för det är en väldigt trasig familj och mycket hemligheter och konflikter som legat och bubblat i flera år, men ändå rolig! Jag ger den 5/5 prickiga prickar och tycker att ni kan ta och titta på den så snart som möjligt.
 
Annars kan ni se Gilbert Grape. Den är också bra. Nu ska jag gå och göra färdigt en rulltårta. Puss och kram!
 

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Såg denna filmen när den var nominerad för en Oscar och den är helt sjukt bra. Fem av fem!

Svar: Hear hear!
Pernilla

2016-03-10 @ 13:09:11
Postat av: Amanda

Åh, den sidan ska jag definitivt kolla in

Svar: det tycker jag absolut du ska göra!
Pernilla

2016-03-10 @ 21:22:13
URL: http://momentswithme.blogg.se
Postat av: Mårtenssons Kök

Jajamensan, denna filmen har vi sett och den fick fyra (dvs alla vi har) tummar upp från oss. Och tack för tipset om filmtipssidan, nu är vi anmälda där och kan börja få tips!
Kram på dej!

Svar: Ja, den är ju fantastiskt bra!Hoppas sidan blir till nytta och nöje för er :) Kram!
Pernilla

2016-03-28 @ 16:14:27
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0