Och på den sjunde dagen vilade du inte överhuvudtaget.

Jaha, här är jag igen. Jag fick så att säga "feeling". Eller så har jag fått nya arbetstider som gör så att jag inte behöver gå och lägga mig klockan 20.00. Eller så är det en blandning av dessa som gör så att jag plötsligt bloggar två gånger på mindre än en vecka. Nu får jag nog akta mig så jag inte sliter ut tangentbordet.
 
Eftersom det är måndag idag så tänkte jag gå igenom lite vad vi åt förra veckan, alltid intresserar eller inspirerar det någon tänker jag. Så, vad åt vi då vecka 37?
 
 
Vi inledde veckan med en helt vanlig Lasagne, inga konstigheter bara köttfärssås, ostsås, lasagneplattor. Och en kikärtssallad till. Jag är alltid lite rädd för att min lasagne ska bli för torr, vilket gör att jag överdriver med både köttfärssås och ostsås och istället för en snygg lasagne mest får en kladdig massa. En god kladdig massa förvisso, men den är inte så snygg.
 
I tisdags var jag hemma och vabbade med en förkyld liten Ofelia (för första gången sen i april, vilket är sjukt ironiskt eftersom jag i april fick lov att byta praktikplats eftersom jag vabbade för mycket) så då passade vi på att baka bröd till kvällens middag. Och om vissa bara lärde sig att följa recept istället för att tro att de är sveriges bästa bagare efter 2 dagar i bageriet så hade det säkert blivit jättebra. Nu blev det okej, om än lite pluttiga underjästa frallor. Vad vi åt då? Orientalisk Linssoppa från min älskade Mera Vego-bok och till det Dinkelfrallor med solroskärnor från en bok som jag stulit ur mammas tanttidningar.
 
I onsdags var vi lediga pga läkarbesök, sen sken solen så mycket så vi passade på att vara ute i den och på kvällen gjorde jag en sallad på Ugnrostad färskpotatis med vattenmelon, fetaost, svarta bönor och mynta. Även här kom inspirationen från Mera Vego.
 
Vilket den även gjorde på torsdagen (ja, ni ser ju vilken bra bok det är!), då vi åt en Indisk Böngryta med ris. Lagom stark och god. Jag har kommit fram till att en av de bästa sakerna med att äta vegetariskt är att man slipper behöva tänka på att komma ihåg att ta upp kött ur frysen som ska tina och greja. Och så behöver man inte oroa sig över att saker och ting inte är genomstekta.
 
På torsdagen behövde jag däremot komma ihåg att lägga ärtor i blöt till fredagens middag som var Falafel i libabröd, till det slängde jag ihop min vanliga kebabsås på gräddfil, majonnäs, chilisås och kebabkryddor. Snygga och runda de blev va?! Ja, tänk att lite nytta har man allt haft av allt det där chokladbollsrullandet på jobbet.
 
I lördags hängde vi först på en lekplats och sedan på biblioteket. Jimmy letade efter böcker och jag och Ofelia gjorde en Plupp. Okej, det var mest jag som gjorde en Plupp medan Ofelia stod utklädd till räv och pladdrade med bibliotikarierna om allt möjligt. Sen gick vi hem och åt en Caesarpaj. Älskar paj. Älskar paj toppad med parmesan och knaperstekt bacon ännu mer.
 
Söndagen var som söndagar brukar vara hemma hos oss. Förutom att jag började dagen med ett intervallpass, så brukar det verkligen inte vara hemma hos oss och jag tvivlar på att det någonsin kommer att hända igen. Men annars så, skriva matsedel, skriva inköpslista, åka och veckohandla och sen åka hem och skrota runt. Och äta Nudelwok med fläskfilé. Sen är man redo att ta sig an en ny vecka!
 
Jag tänkte lite såhär att om det är någonting här ovan som verkar intressant och vill ha recept på så kan ni väl skriva en liten rad, eller om ni ser nåt på instagram (@perfektaprinsessanpernilla) som ni tycker ser gott ut så kan ni ju skriva där. Så kanske jag kan få igång den här gamla skördetröskan igen. Kanske. En ska inte lova för mycket. Nu ska jag gå och göra en smoothie tills imorgon.
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Hurra för mera bloggande - du är så rolig! Mera vego-boken har jag men recept på Cesarpaj vore trevligt! Bra att Ofelia inte har varit sjuk så mycket men visst är det ironiskt!

Svar: Caesarpaj kommer! Och jag hoppas också på mera bloggande, nu känner jag faktiskt lite hur inspirationen kommer smygande :)
Pernilla

2015-09-14 @ 22:10:42
URL: http://livsaptit.nu
Postat av: Charlotta

Helt ärligt har du en skyldighet mot mänskligheten att göra sådana här inlägg om vad ni har ätit för jag vet INGEN som är så påhittig som du är.

Svar: ahmen durå!!alltså, jag lagar ju bara recept jag hittar på internetz, så himla påhittigt är det ju inte...
Pernilla

2015-09-14 @ 23:17:16
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Kim

För min skull får du gärna få feeling ofta! (Eller "känsla för feeling" som en kompis brukar säga. Fatta hur mycket feeling man får då!)
Ceasarpaj låter mums, visst har du bloggat om den?

Svar: känsla för feeling, lite som "ta det lite take it easy" som vi brukade säga när jag var liten...har inte bloggat om ceasarpajen ännu, men jag SKA! kanske till jul ;)
Pernilla

2015-09-21 @ 09:58:45
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Caesarpaj låter kalas!

Svar: coming up, coming up! som e-type skulle säga.
Pernilla

2015-09-21 @ 15:08:02
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0