Lyssna till min gråt och mina rop, nu när mitt ljus nästan slocknat.

Idag är jag lite trött. Dels för att familjens yngsta medlem tyckte att det var dags att vakna 4.30 i morse, och dels är jag trött på mänskligheten. Jag är till exempel lite trött på människor som har tömt hela sin lägenhet och flyttat till sitt hus men vägrar städa lägenheten och lämna nyckeln förrän den 1'a oktober bara för att de har rätt till det. Och så är jag lite trött på att bara för att lärlingen ska vara där 8 timmar om dagen så måste lärlingen stanna kvar och plocka disk eller städa den sista halvtimmen när alla andra gått hem. Jag vet inte om lärlingen lär sig att baka jättemycket bröd genom att städa och plocka disk. Men vad vet jag, det kanske är nån sån där "wax on, wax off"-grej så snart kommer jag att rundriva frallor LIKE A BOUDET!
 
Nej, nu snackar vi mat istället. Vi snackar förra veckans matsedel. Den var fin. Ja, jag vet, jag brukar ha fina matsedlar.
 
I måndags blev det lite rens från frysen. Jag hade en förpackning färsk pappardelle nedfryst och massa nästan tomma grönsakspåsar, så det fick bli en Grön Carbonara med sockerärtor, broccoli och sojabönor och givetvis 500 kilo parmesan.
 
 
I tisdags var det dags för matbloggsträff hos Johanna med Ottolenghi-tema. Yotam Ottolenghi är en kock som är väldigt bra på att laga magisk mat med grönsaker. På bilden ser ni en fantastiskt god smördegspaj med fikon, getost och citronglasyr som Cilla hade med sig, den blev min favorit för kvällen men det fanns en himla massa annat gott också. Själv hade jag med mig en citronfromage med kardemummacrumble som kanske eventuellt jag kanske hittade receptet på i en bok som kanske eventuellt inte var Ottolenghis utan Roy Fares. Kanske.
 
I onsdags var jag hemma hos en klasskompis och bakade chokladbiskvier hela dagen. Sen gick jag och hämtade Ofelia, så gick vi ut i trädgården och plockade äpplen som jag sedan rev ner i maten som var Köttfärsbiffar med rivet äpple och senap, morotstzatziki och ris. Höstligt och gott.
 
Torsdagen bjöd på soppa förstås, en Potatis- & Purjolökssoppa som satt finfint och mjukt i magen när det blåste som attans utanför fönstren.
 
På fredagar äter vi tydligen mat i libabröd i det här huset, det skulle visserligen varit i pitabröd från början men något sådant hittade jag inte i affären så det fick bli libabröd istället. Kycklingfilé, avokado, torkade aprikoser och sweet chili-dip i libabröd. Så himla smidigt och gott, maten var färdig på 20 minuter vilket väl är ganska lagom lång tid att lägga ner tid på mat en fredagkväll.
 
 
I lördags gick vi (mest Jimmy) ut och länsade äppelträden igen, sen gick vi (mest Jimmy) in och gjorde äppelmust på äpplena. Sen hällde vi (mest jag) äppelmusten i våran mat som var en Fläskgryta med äppelmust och potatismos. Det är inte den ni ser på bilden, det ni ser på bilden är efterrätten som jag gjorde några timmar senare en Varm Vit Choklad Med Malibu och Mangosalsa med lime, kokos och ingefära. Ja, det är Roy igen. Men han gör ju så sablans goda grejer.
 
I söndags tvingade jag i mina stackars familjemedlemmar Lax i ugn, kokt potatis och romsås. Nåja, de gillade ju potatisen i alla fall... Jag tror vi måste jobba lite mer på det där.
 
Denna veckan ska vi inte flytta. Heller. Nej, jag är inte bitter. Inte alls. Jag trivs såååå braaaa i min lägenhet.
Och ja, jag vet att ni vill ha Caesarpaj, det ska ni få också. Jag ska bara hitta tidningen som jag hittade receptet i först, börja med att komma ihåg vilken tidning det var överhuvudtaget kanske. Men det kommer, jag lovar. Nu ska jag göra smoothie, sen ska jag på förfest. Inte. Det är något Ofelia går runt och säger hela tiden: "Jag ska gå på förfesten!" What? Vem? Varför? Du har inte ens fyllt 3 år än! Bete dig!
 
The Isley Brothers - Caravan Of Love

Kommentarer
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Jag har också bloggat idag. Vilka matbloggare vi är!!:)
Libabröd måste jag ju köpa istället för de där mindre goda tortillabröden man köper ibland...

Svar: måste vara matbloggsträffen som kickade igång oss. vi får ha matbloggsträff en gång i veckan helt enkelt!ja, vi köper aldrig tortillabröd längre, det är bara libabröd som gäller :)
Pernilla

2015-09-21 @ 20:51:14
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: angelicasvarld.blogg.se

Men så smarrigt det ser ut! ÄLSKAR att få mat inspo!! Det behövs!

Svar: vad kul att du tycker det! matinspiration kan man aldrig få för mycket av!
Pernilla

2015-09-21 @ 22:06:17
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/
Postat av: Mårtenssons Kök

Hej hopp, här går det undan med inläggen helt plötsligt så där bara, utan förvarning eller nåt! Men det är förlåtet (ja att du inte förvarnar alltså:) vi blir bara så glada över inläggen för dom får lämnar väldigt ofta ett leende på våra läppar!
Den där fikongrejen får oss också att le, precis som pajen som utlovas - we löv allt med ceasar!
kram på dej.

2015-09-22 @ 20:35:22
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0