Igår var jag på matbloggsträff hemma hos
Sofie med tema citrus. Eller cirkus. Det beror lite på hur man läser och tolkar så det fick helt enkelt bli Cirkus Citrus av det hela. Jag är väldigt glad och tacksam att jag fortfarande får komma trots att mitt bloggande är väldigt sporadiskt nuförtiden, men det är ju fint att det finns människor som aldrig ger upp hoppet om en. Som vanligt när vi ses så dukades det upp ett enormt buffébord med vegetarisk mat, där fanns allt från fänkål i tomatsås till broccolibiffar, baguetter med citron och rosmarin, potatisbullar, vitkålssallad med äpple och persilja, savoykålssallad med fetaost och apelsin, fröknäcke med ost och apelsinmarmelad och massa annat gott.
Detta följdes sedan av en kakbuffé med sötsyrliga citronformar, brownies med apelsin och kardemumma, citronrutor och så mitt lilla bidrag:
Syltsnittar med Lemon Curd
ca 35 st
150 gr smör
1½ dl socker
1 ägg
ca 3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 4 msk lemon curd
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker poröst.
Rör ner ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner i degen.
Dela degen i 3 bitar.
Rulla till längder och lägg ut på bakpappersklädd plåt.
Gör en liten fördjupning längs längden och platta sedan försiktigt till.
Lägg lemon curd i skåran.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma.
Och samtidigt som vi satte i oss detta och berömde oss själva för våran storhet så diskuterade vi alla världens frågor och skrattade så vi fick ont i magen. Som det brukar vara alltså.
Annars så har jag ett friskt barn (peppar, peppar!) och har nyss varit i skolan och haft en redovisning om matförgiftning. Mums! På jobbet är det mest semlor i långa rader och jag försöker lära mig att göra snygga Budapestbakelser, det går väl... Kanske inte alltid som jag vill. Ikväll ska vi äta toscansk kycklingsoppa och nu ska jag hämta Puffransson på förskolan. Thank you for listening, over and out.