Under många av mina mörkaste timmar har jag funderat på detta.

Igår var jag på matbloggsträff hemma hos Sofie med tema citrus. Eller cirkus. Det beror lite på hur man läser och tolkar så det fick helt enkelt bli Cirkus Citrus av det hela. Jag är väldigt glad och tacksam att jag fortfarande får komma trots att mitt bloggande är väldigt sporadiskt nuförtiden, men det är ju fint att det finns människor som aldrig ger upp hoppet om en. Som vanligt när vi ses så dukades det upp ett enormt buffébord med vegetarisk mat, där fanns allt från fänkål i tomatsås till broccolibiffar, baguetter med citron och rosmarin, potatisbullar, vitkålssallad med äpple och persilja, savoykålssallad med fetaost och apelsin, fröknäcke med ost och apelsinmarmelad och massa annat gott.
 
 
Detta följdes sedan av en kakbuffé med sötsyrliga citronformar, brownies med apelsin och kardemumma, citronrutor och så mitt lilla bidrag:
 
Syltsnittar med Lemon Curd
ca 35 st
 
150 gr smör
1½ dl socker
1 ägg
ca 3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 4 msk lemon curd
 
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker poröst.
Rör ner ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner i degen.
Dela degen i 3 bitar.
Rulla till längder och lägg ut på bakpappersklädd plåt.
Gör en liten fördjupning längs längden och platta sedan försiktigt till.
Lägg lemon curd i skåran.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.
Skär i sneda bitar medan kakorna fortfarande är varma.
 
Och samtidigt som vi satte i oss detta och berömde oss själva för våran storhet så diskuterade vi alla världens frågor och skrattade så vi fick ont i magen. Som det brukar vara alltså.
 
Annars så har jag ett friskt barn (peppar, peppar!) och har nyss varit i skolan och haft en redovisning om matförgiftning. Mums! På jobbet är det mest semlor i långa rader och jag försöker lära mig att göra snygga Budapestbakelser, det går väl... Kanske inte alltid som jag vill. Ikväll ska vi äta toscansk kycklingsoppa och nu ska jag hämta Puffransson på förskolan. Thank you for listening, over and out.
 
Buddy Miller - Is That You

Kommentarer
Postat av: Mårtensson kök

Inga dåliga bidrag, vilken dignande citronbuffé! Tycker att det är så tråkigt att ni håller till i helt fel stad i landet, dom där träffarna är vi fortfarande avis på.

Svar: tycker att vi håller till i helt rätt stad i landet, ni får helt enkelt ta ert pick & pack och komma hit :)
Pernilla

2015-01-28 @ 21:11:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Så mycket gott som vanligt! Småkakor är ju riktigt fint.

Svar: ja, man borde verkligen göra småkakor oftare. det säger jag hela tiden men inte blir det av för det :)
Pernilla

2015-01-30 @ 21:15:17
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Kim

Jag hade först tänkt gå all in på cirkus och baka egna ballerina-kakor! Men sen vet jag inte vad som hände. Men det fanns ju kakor så att man blev nöjd så nöjd, dina tex. GODIS.

Svar: ooh, det hade jag velat se! vi kanske ska köra på bara tema cirkus nångång, så den slipper konkurrens från citrusen. även fast citrusen var bra fin den också.
Pernilla

2015-01-31 @ 15:41:35
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Matförgiftning och semlor är ingen rolig kombo fick vårt sjukhus erfara för två år sedan. Nästan hela sjukhuset hade beställt semlor från samma bageri och i dessa fanns grädde med e-colibakterier i... Vår avdelning klarade sig eftersom vi tog annat bageri, de som brukar leverera färskt bröd till oss.
Igår åt vi semlor som du kanske såg på FB eftersom jag lyckades lura mina barn. Fast de har nog aldrig varit gladare över att jag "ljugit", nu blir det två semledagar!

Svar: men fy då! tur för er att ni slapp iaf. jag tror det bästa är att undvika semlor helt och hållet ;)haha, min konstiga unge gillar ju inte vetebröd överhuvudtaget så henne går det nog inte att lura i några semlor. men då kan ju ni få våran semledag också! :)
kramar till dig emmy!
Pernilla

2015-02-04 @ 20:50:02
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0