Dåliga saker händer väl aldrig någonsin goda människor.

En gång i tiden var jag lite av en sopp-mogul här i matbloggsvärlden. Det var sopprecept i långa rader och jag förespråkade mer soppa till folket mest hela tiden. Vad hände? Undrar jag nu när jag inser att jag inte bloggat om soppa sedan april förra året. Så kan man ju faktiskt inte ha det. Vi äter ju fortfarande soppa nästan varje vecka, så det kan ju inte bero på det. Nu ska jag återta mitt sopp-kungarike. Fortsätta tjata på er om att laga och äta mer soppa. För det är billigt, det är enkelt och det är himla gott och värmande. Eftersom jag dessutom också tjatar om att ni ska äta mer vegetariskt så kommer här ett recept på världens enklaste (och godaste!) pumpasoppa, receptet har jag hittat hos Lilla Matdériven  och inte ändrat på det överhuvudtaget, förutom att vi hade naturella pumpakärnor till för jag tänkte inte på att rosta dem.
 
Världens Enklaste Pumpasoppa
 
6 port

1 stor butternut squash
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
1 gul lök, hackad
1 burk kokosmjölk

Skala, dela och kärna ur squashen.
Skär den i bitar.
Fräs löken i olja tillsammans med en rejäl nypa salt i en stor kastrull.
Tillsätt squashen och täck med 1,5 l vatten.
Koka upp.
Sänk därefter värmen och låt puttra tills squashen är mjuk.
Tillsätt kokosmjölk och jordnötssmör och smaka av med salt.
Mixa soppan.
Toppa med pumpakärnor och en nypa flingsalt.
 
Alltså. You had me at jordnötssmör, skrev jag till Ann-Louise när jag läste om denna. Den är så god i sin enkelhet så det går inte att förklara. Och väldigt mättande. Jag skulle kunna tänka mig att servera den i pyttesmå skålar som förrätt om man ska bjuda på asiatiskt nångång. Men den är fantastiskt som huvudrätt också. Den är säkert fantastisk att bada i också, simma runt i och ta en klunk då och då. Ja. Ni förstår ju själva. Ni bara måste testa den. 
 
Imorgon är det fredag igen, tycker det är måndag och fredag mest hela tiden. Den här helgen ser jag däremot ovanligt nog mest fram emot söndagen. Då ska jag och Jimmy ha barnvakt. Fast nej, vi ska inte ha barnvakt, Ofelia ska ha barnvakt. Jag och Jimmy ska för första gången sedan den där lilla plutten kom till världen för 16 månader sedan göra någonting ensamma tillsammans. Vi ska gå ut och äta och sen ska vi kolla på Magnus Betnér och Soran Ismails - En Skam För Sverige. Det ska bli fint. Tror jag. Tänk om vi inte alls vet hur vi ska bete oss ensamma tillsammans längre? Just nu till exempel, sitter Jimmy framför sin dator och tittar på hockey och jag sitter i soffan med min dator och hörlurar och nyss sa han någonting till mig och jag hörde inte ett ord. Tänk om det blir så? Sjukt ovärt att gå på stand up och sitta med varsin dator framför sig. Vi får försöka komma ihåg att lämna datorerna hemma helt enkelt så ska det nog gå bra. 
 
We Are Scientists - Dumb Luck

Kommentarer
Postat av: Emmy

Dessa skärmar av olika slag ställer till en hel del. Här är vi fyra personer med en platta eller mobil i nyllet. Men eftersom vi var tre som bröt ihop och fick panikångestattacker när Berra före slog skärmfria dagar så... Vi försöker iaf att bestämma ibland att bara lägga dem åt sidan.
Soppan ska jag absolut prova! Mer soppa åt folket!

Svar: hahaha, när jag var liten föreslog min pappa att vi skulle ha en tevefri dag, men sen insåg han att då skulle han ju inte få se på regionala nyheterna så då la han ner det... men visst är det lite hemskt när alla sitter med varsin skärm framför sig, och jag är precis likadan själv. värst är ju när man kommer på sig själv med att sitta framför teven, med datorn i knäet och telefonen bredvid sig. då skäms jag!
Pernilla

2014-02-06 @ 22:31:43
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sara på Vardag.nu

You had me at jordnötssmör, du också! Tog en bild på receptet nu, till den stora samlingen.

Ha det så kul på En skam för Sverige! Soran var över förväntan tyckte jag :D

Svar: ingenting med jordnötssmör kan ju vara dåligt!
ja, hade ingen direkt uppfattning om soran innan faktiskt men han var riktigt bra! och betnér också förstås men det visste man ju redan sen innan så soran var en roligare överraskning :)
Pernilla

2014-02-07 @ 21:34:48
URL: http://vardag.nu
Postat av: Kim

YOU had me at 4 ingredienser. Men det känns fasen livsfarligt att ha en burk jordnötssmör hemma... Kanske får bjuda hem ett gäng elvisimitatörer.
Ha det så festligt ute på stan på söndag. Jag gillar ju både Magnus och Soran (har i ärlighetens namn haft en ganska stor crush på Magnus ganska så länge. Ganska nyss.), men jag vill också veta vart ni ska äta!
Kram och så ses vi ju snart?

2014-02-08 @ 10:02:09
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Kjersti

Håller fullständigt med, mer soppa till folket!!!Här äts också soppa MINST en gång i veckan, gärna oftare. Broccolisoppa en gång och gärna någon annan soppa en gång till. Pumpasoppor är SÅ goda, och kombinationen med jordnötssmör låter fantastisk.

2014-02-09 @ 19:24:45
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Haha....visst är det konstigt att umgås tillsammans utan barn. Känns som att gå ut utan byxor. Det trodde man bara var en klyscha innan man fick barn.
Soppa äter vi sällan nuförtiden. Mest för att jag tror att inte Oliver gillar det och det blir en massa kladd. OCh sen är inte Johan jätteförtjust i släta soppor.

2014-02-09 @ 20:57:33
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: karin - trattoria

bästa soppan! Har börjat med en ny grej, soppa på termos...bästa mellisen på jobbet..jag känner mig som en liten tant men vad gör det.. :)

2014-02-10 @ 16:58:57
URL: http://www.trattoria.nu
Postat av: Charlotta

Den där soppan alltså, jag ska prova den. Snart. Lovar. Ses på onsdag, tjoho!

2014-02-10 @ 20:04:46
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0