Säger du såna saker enbart för att provocera?

Ni som inte var med på den där bloggträffen förra helgen tror kanske att det gick så vilt till så jag liksom försvann från jordens yta. Och ni som var med kanske tror att ni lyckats skrämma bort mig från bloggosfären för alltid. Då kan jag berätta att alla hade fel. Så lätt blir ni inte av med mig! Jag tänkte bara låtsas att jag har ett liv en stund, det gick inte alls särskilt bra så nu är jag tillbaka igen. Och nu tänkte jag visa upp den där fina bloggträffen ur min synvinkel, för ni har ju liksom inte alls redan läst om den 3289483348 gånger redan. Eftersom jag nuförtiden är alldeles för lat för att ta med mig den stora finkameran ut så får ni hålla till godo med instagrambilder:
 
Vi inledde på fredagskvällen med att mingla lite hemma hos Kim för att sedan promenera ner till Chateau Beirut och mumsa på deras meze-meny. Det var inte det enda vi fick avnjuta, vi fick mousserande vin med kanellikör och lite magdans också. En del fick lite mer magdans än andra och kommer kanske aldrig mer att våga åka tillbaka till Göteborg igen, själv satte jag mig längst inne i hörnet mot väggen för att vara på den säkra sidan.
 
Lördagförmiddag var det dags för matvandring med Njutningsfrämjandet. Nej, Remsan är inte pytteliten, det var killen från Njutningsfrämjandet som hade väldigt långa ben. Här står vi utanför Bräutigamshuset och lär oss både det ena och det andra. Det här med att turista i sin egen stad, det är inte så dumt. Speciellt inte när man inte är född i staden utan faktiskt "bara" bott här i snart 5 år. Jag lärde mig en hel del.
 
Till exempel lärde jag mig att det är helt okej att stå och dricka porter på en bro mitt i stan klockan 11 på en lördag. Det hade visserligen någon av farbröderna här nere i parken kunnat lära mig också, men de hade nog inte vetat lika mycket om Carnegie & Co som våran guide från Njutningsfrämjandet.
 
Vi fick gå in på Flickorna Kanolds Chokladcafé också och smaka deras ljuvliga praliner. Och pilla och titta och fotografera allting. Ibland kändes det lite som att vi var en förskolegrupp som var ute på studiebesök när våran stackars guide skulle försöka hålla reda på oss allihopa. Hursomhelst så ska jag absolut gå och testa deras chokladfrukost någon gång och köpa massor av goda finpraliner.
 
Vi avslutade matvandringen uppe vid Skansen Kronan där vi fick smaka fisksoppa, surdegsbröd och gigantiska kanelbullar. Och så fick vi titta på utsikten över stan också, och passa på att vila lite efter den långa vägen upp. Sedan traskade de flesta av oss mätta och glada, men törstiga, ner till Linnéterassen och njöt av något kallt att dricka i solen. Sedan var min del av matbloggsträffandet slut, men de andra fortsatte att äta gott och umgås resten av helgen också.
 
Nu kanske ni känner att ni inte alls läst om den här bloggträffen 100 gånger redan utan vill läsa ännu mer, då kan ni kika in hos alla de andra som var med också:
 
 
Tack för en finfin träff allihopa. Det får vi göra om snarast!
 
 

Kommentarer
Postat av: Katarina

Det är roligt att läsa om er bloggträff och ni har ju haft det hur trevligt som helst!

Svar: ja, det var verkligen jättetrevligt så det är ju bra att det är roligt att läsa om också :)
Pernilla

2013-05-01 @ 15:38:28
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Aha, så det var i hörnet vid väggen man skulle satt sig, inte i hörnet vid andra sidan bordet...
Men visst hade vi det trevligt, med eller utan magdans, och tillbaka till Göteborg kommer vi garanterat att komma!


Svar: javisst, varför tror ni att jag skyndade mig in där? ;)
Pernilla

2013-05-01 @ 22:07:48
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Jessica

Har läst massor om denna bloggträff nu men inte fått se en bild på de gigantiska kanelbullarna, är såååå himla nyfiken :)

Låter som en alldeles underbar bloggträff och ett härligt gäng :)

Svar: oj, jag som tyckte att alla fotograferade de där gigantiska bullarna, och ingen la upp en bild? konstigt! jag får väl gå till Haga och fotografera en nångång då :)
Pernilla

2013-05-02 @ 19:04:33
URL: http://jessicaleiding.blogspot.se/
Postat av: Jessica

Har inte kollat igenom alla bloggarna som var där, men några stycken minsann och inte en enda bild på någon bulle.
Om inte annat så har jag ju verkligen något att söka upp nästa gång jag är i Göteborg ;)

Svar: nämen, jag som tyckte att alla utsocknes tog kort på dem iaf... haha, ja det har du absolut. förut hade de gigantiska cookies och chokladbollar också men jag vet inte om de har dem kvar :)
Pernilla

2013-05-02 @ 19:56:15
URL: http://jessicaleiding.blogspot.se/
Postat av: Amy's piece of cake

Vilken fantastisk helg vi hade, härligt härligt alltså! Men att vandra uppför det där berget förlåt trapporna.... trött blev jag! :)

Svar: haha, ja det motionspasset hade jag inte skrivit upp att jag ville vara med på ;) tur att vi fick mat när vi kom upp iaf, så det blev värt det!
Pernilla

2013-05-02 @ 21:07:50
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Emmy

Men fy, vad är det för en barsk tant bakom den där glada guiden :-O
Det var väldigt roligt att äntligen få träffa dig i verkligheten! Även om jag är aningen besviken på dig att du inte hade en av dina prickiga klänningar på dig, men å andra sidan kan man säga att jag är öppen för fler dejter och nya tillfällen för prickaiga klänningar! Kramar.

Svar: hon var nog lite sur för att det inte serverades något välkomstbubbel på matvandringen den där barska tanten ;)men den där randiga lilla klänningen hade ju hängt i garderoben ända sen jag var gravid så den liksom bara bad om att få bli använd, men jag LOVAR att ha en prickig nästa gång vi ses! kram!
Pernilla

2013-05-05 @ 05:26:23
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lotta i Två små kök

Jag tröttnar aldrig på att läsa om träffen i alla fall! Smilbanden går upp, speciellt när jag återigen ser H framför mig, eller snarare magdansösen framför honom :-)

Du skriver väldigt bra, kanske ett jobb med skrivande kan vara något att satsa på någon gång i framtiden? Ett jobb där man självklart fikar varje dag så att du får baka en massa gott!

Ser fram emot att träffas igen, det var ju ganska kort men väldigt intensivt :-)

Kram!

Svar: haha, stackars Håkan kommer nog få höra om den där magdansösen resten av sitt liv ;)
Ett jobb där man får skriva och fika vore verkligen något! Kanske caférecensent? Eller kakboksförfattare. Chipsprovare skulle också funka, om de verkligen tjatar så är det ju svårt att säga nej :)

Kram!
Pernilla

2013-05-07 @ 12:39:12
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Beatas mat

Tack själv! Det var prima!

Svar: det var det verkligen!
Pernilla

2013-05-10 @ 08:51:53
URL: http://beatasmat.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0