Bredvid mig ligger en drömmare och drömmer.

400 gr grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 st selleristjälkar
1 lagerblad
2 st morötter
1 burk krossade tomater (400 gr)
2,5 dl köttbuljong
2,5 dl vatten (eller lite mer, beroende på hur såsigt du vill ha det)
3½ dl vitt vin
200 gr fetaost
färsk basilika
Bryn köttet i en stor gryta.
Hacka lök, vitlök och selleri fint och tillsätt i grytan.
Låt lökhacket puttra på svag värme tills löken blivit mjuk och genomskinlig utan att ha fått färg.
Skala och dela morötterna i bitar.
Tillsätt lagerbladen, oreganon, krossade tomaterna och sist morötterna.
Häll i vinet, buljongen och vattnet, koka upp och låt koka i tre minuter innan du lägger på locket.
Låt koka i ca 2-3 timmar tills köttet känns riktigt mört.
Rör om emellanåt och tillsätt även här mera vatten om det behövs.
Lägg i dem i grytan och låt koka ca 40 minuter till.
Hacka den färska basilikan och blanda i en skål med den smulade fetaosten.
Servera grytan med pasta och toppa med ostblandningen på tallriken.
Det låter som en bra deal det. Jag gillar även de förra projekten, speciellt det första ska jag komma ihåg. Mer sådant!
Mer grekisk gryta får det bli här också. Stjälkselleri är något jag börjat anamma på sistone...
Ps. Note to self: hitta någon att ligga med överhuvudtaget.
Grekisk gryta låter mycket gott, jag gillar fetaost och basilika... skulle nog kunna leva på det ett tag... nåja, nästan åtminstone ;)
Köttgrytan vill vi smaka när vi kommer men utan morot.
Otroligt intressant deal! Vill höra massor om den!!
Jätte fin blogg och vad gott allting ser ut att vara.
Du får jätte gärna ta en sväng in på min blogg och lämna en kommentar. Tipsa jätte gärna mig om saker som jag kan blogga om, kram!
Ser gott ut :)
Detta är en klockren blogg, tack för tipsen :)