Om jag visste varför jag ramlat skulle jag kunna resa mig upp.

Varma mackor är kanske inte det första man tänker på när man tänker på lite lyxigare lördagsmiddag, men om man kör lite "pimp my toast" och slänger på lite finare grejer på mackan, då är det inte så himla dumt ändå. Det var precis det jag gjorde i lördags, mat som kändes lite extra på något vis, utan att ta särskilt lång tid att fixa i ordning. I give you, *trumvirvel*, våra pimpade toasts:
 
Chevrétoast Med Rostade Nötter och Citronsirap
 
för 4 st
 
4 st rostbröd
smör
ca 200 gr chevré
150 gr blandade rostade nötter
 
Citronsirap:
2 st citroner
knappt 2 dl farinsocker
 
Börja med citronsirapen:
Pressa ur citronsaften i en kastrull.
Finriv citronskalet och tillsätt det tillsammans med farinsockret.
Rör tills sockret lösts upp. Låt sirapen koka upp.
Skumma väl och låt sjuda sakta ca 20 min, tills den blir simmig.
Låt sirapen svalna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Bred mackorna med smör.
Skiva chevrén och lägg på mackorna.
Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Strö över nötterna och ringla över sirapen.
 
Receptet kommer från Allt Om Mat där det var en förrätt. Men jag tänkte att man kan ju lika gärna göra två var så blir man ordentligt mätt. Vi hade baconlindade fikon till också (tack för tipset, Remsan!), bara linda in torkade fikon i baconskivor och gratinera i 225 grader ca 5 minuter. Svårare än så behöver det inte vara.
 
Idag har jag vandrat runt mellan olika båtar med Evelina. Varför inte liksom, finns det en massa olika båtar som man kan äta olika saker på så kan man ju lika gärna göra det. Nu sitter jag här och försöker undvika att packa, uppmärksamma läsare kanske har lagt märke till att jag alltid gör så när jag ska packa. Men det är ju så himla varmt så vi kommer ju inte att behöva ha några kläder på oss ändå, lite så tänker jag. Varför jag ska packa? Jo, jag ska ju åka till Gränna imorgon. Jippie! Hoppas Jimmy blir lika kär i den lilla staden som jag är så vi kan flytta dit och Ofelia kan börja prata småländska och bli polkagrisbagare.
 
Queens Of The Stone Age - In The Fade

Kommentarer
Postat av: Anonym

Helt enkelt strålande framtidsplaner tycker vi! Sen kan vi har polkagristillverkning på en bloggträff hos er.
Chevretoasts tycker i också låter strålande och sirapen måste vi ju testa.
Ha en riktigt fin resa,
kramar

Svar: sirapen var jättegod så det tycker jag ni ska göra :)polkagrisbloggträff! vilken bra idé! det borde vi styra upp fastän vi (troligtvis) inte ska flytta till gränna!
Pernilla

2013-07-22 @ 22:30:26
Postat av: Emmy

Var så god! Eller vi går snarare tacka spanjorerna för deras fina tapas. Chèvretoast kan de inte var först med, men ruggigt gott är det. Citronsirap lät som en spännande tvist.
Ha det så trevligt i Gränna och ät lite polkagrisar åt mig också. Kram.

Svar: ja, de där spanjorna är inte så dumma de inte, inte fransmännen heller med tanke på chèvren, eller engelsmännen med tanke på toasten... många att tacka blir det minsann :)
kram!
Pernilla

2013-07-22 @ 23:30:48
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: sofie

Gärna för mig vilken dag som helst! Och gärna ett par baconlindade fikon också. Men de får jag nog vara ensam om hemma.
Men ni kommer ju, liksom vi, antagligen också få tre olika dialekter hemma om några år. Rätt konstigt när man tänker på det. Finderar på om man skulle flytta om några år när O´s dialekt satt sig, typ till Värmland, skaffa ett barn till som får ytterligare en dialekt. Familjen annorlunda!!:)

Svar: hahaha, det blir som i den där kinder-reklamen när hela familjen pratar stockholmska utom en unge som på bred skånska säger: "nåt man kan leka med!" hur gick det till liksom?
jag har försökt få jimmy att förstå att vi måste enas om att använda samma ord till samma saker för att inte ungen ska bli helt förvirrad, som t.ex "kvällsmat" på västgötska är tydligen nåt slags lättare mål med fil & mackor och sånt, medan "kvällsmat" på dalmål är det som andra kallar middag, alltså riktig mat..
Pernilla

2013-07-23 @ 16:06:12
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Tina N

Varma mackor är alltid rätt och citronsirapen lät spännande, men det är bara jag, som tycker det. Mannen äter varken fikon, getost eller bacon. Citronsirapen är nog ett gränsfall. Fast han kan ju äta brödet, så äter jag resten!! ;)

Ät några polkagrisar för mig också...mmmm gott! :)

Svar: haha, när vi skulle hugga in på dessa mackorna sa jimmy: "det är nåt med chevré, jag gillar det inte så mycket..." sen när han ätit upp första mackan så lät det plötsligt: "jag tar tillbaka det förresten, det är gott!" så det kanske behövs lite nötter och sirap på för att din gubbe ska börja gilla det också?
Pernilla

2013-07-24 @ 10:08:05
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Anonym

Varma mackor är alltid rätt och citronsirapen lät spännande, men det är bara jag, som tycker det. Mannen äter varken fikon, getost eller bacon. Citronsirapen är nog ett gränsfall. Fast han kan ju äta brödet, så äter jag resten!! ;)

Ät några polkagrisar för mig också...mmmm gott! :)

2013-07-24 @ 10:08:43
Postat av: Charlotta

Varma mackor är en såndär sak jag längtar efter ibland, men inte de fina mackorna. Nejnej, gärna de med ketchup, ost och lök på, gärna grillade i smörgåsgrillen. Finsmakarn.

Svar: men du, i våffeljärnet ska man ju göra dem! med ett glas kall o'boy till... nomnomnom.
Pernilla

2013-07-25 @ 09:36:55
URL: http://www.matrepubliken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0