Mot dig förlorar jag alltid, jag ger upp redan innan matchen har börjat.

Eftersom vi glömde bort att äta nyårsdesserten på nyårsafton så fick vi äta den på nyårsdagen istället. Och dagen efter det, och igår och jag tänker faktiskt äta av den idag också. Så bra kan man ha det om man gör massor av dessert till bara två personer. Och det gör man ju, speciellt när det är så god dessert som detta är. Sjukt gott, nästan sådär så att jag vill ligga med mig själv igen. Eller åtminstone ligga med Emma Hamberg och Anette Rosvall eftersom receptet från början kommer från deras bok "Kärleksmums".
 
Chocolat Creamdream Pie
 
Pajskal:
1 dl kakao
350 gr digestivekex
100 gr smält smör
 
Fyllning:
4 äggulor (spara vitorna!)
1 dl strösocker
½ dl mörkt muscovadosocker
1 dl grädde
200 gr mörk choklad
100 gr smör
 
Marängtopping:
4 äggvitor
1 msk maizena
1 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa.
Tryck ut degen i en springform och grädda i ca 15 minuter.
Ställ den åt sidan för att svalna helt.
Under tiden gör du chokladfyllningen.
Blanda äggulor, strösocker, muscovadosocker och grädde i en kastrull.
Låt sjuda under omrörning tills du får en tjock kräm.
Dra av den från spisen och klicka ner chokladen lite i taget.
Sedan gör du samma sak med smöret och låter allting smälta ihop.
Häll krämen i den avsvalnade botten och ställ den i kylen i minst två timmar för att stelna.
Precis innan servering vispar du ihop marängen.
Klicka ut över kakan och bränn av med en brännare.
Eller på högsta värmen på ugnens grillfunktion,
men passa den isåfall väldigt noga!
 
Alltså nyårsdesserter, dem kan man lita på! Ehm ja, det kan ju också bero på att de senaste fyra åren i mitt liv är det jag själv som stått för nyårsdesserterna. Men jag gör det ju förbannat bra, det måste jag ju ge mig själv plus i kanten och en stor guldstjärna för. Det behöver faktiskt inte vara nyår för att ni ska testa denna, det räcker så bra med att det är fredag, som det ju råkar vara idag. Tur för er!
 
Nu blev jag hungrig bara av att skriva om den här pajen, så nu måste jag nog göra nånting åt den saken. Paj räknas väl som mat oavsett vad den innehåller, eller?
 
Tracey Thorn - Hard Candy Christmas

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Bara genom att läsa vad desserten heter förstår jag att du kan äta den varje dag!:)

Svar: yes, till frukost, lunch och middag kunde jag ha ätit den tror jag, men nu är den slut :(
Pernilla

2013-01-04 @ 21:01:41
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Charlotta

Holymoly, vad gott det här låter. Är så hunrig att jag hade kunnat äta det här till frukost. Nu. Direkt. Komma över med en bit? Ja? Hurra! :=)

Svar: det var så jädra gott! är fruktansvärt nöjd med mitt val av nyårsdessert :)
Pernilla

2013-01-06 @ 10:39:54
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Amy's piece of cake

Ojoj, desserten låter verkligen som en dröm... vill ha! Ja, mätt var man på nyårsaftonen... tur att vi inte hade en rejäl dessert!

Svar: nej, egentligen borde man ju haft nåt lättare när man äter så tung mat som man brukar göra på nyårsafton, men å andra sidan... det är ju den kvällen man ska vräka på som aldrig förr också :)
Pernilla

2013-01-06 @ 17:07:18
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Anonym

Åhå, choklad, choklad och maräng på det, what's not to like? Förstår absolut den där önskan om älskog:):):)
Paj är ju mat, helt klart, det vet väl alla:)

Svar: absolut, all paj = mat!
Pernilla

2013-01-06 @ 19:52:24
Postat av: Eleonore- Kokboksutmaningen

Gud så gott, det riktigt vattnas i munnen på mig :D

Svar: hur gott som helst var det!
Pernilla

2013-01-08 @ 19:39:46
URL: http://fikamed.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0