Det slog mig så plötsligt...

25 gr jäst
4½ dl ljummet vatten
knappt 1 dl solrosolja
1 tsk flytande honung
1 tsk kanel
1 tsk riven muskotnöt
ca 1-1½ liter vetemjöl (ev. mer eller mindre)
Börja med att skala och skära sötpotatisen i kuber.
Koka den sedan jättemjuk och häll av nästan all vätska, spara lite.
Mosa potatisen till en slät puré,
för mig räckte det bra med potatisstampen men annars är elvispen bra.
Smula ner jästen i en bunke.
Häll över vatten, olja, honung, kanel och muskotnöt och rör om.
Tillsätt potatispurén och sedan vetemjölet lite i taget tills du har en smidig och fin vetedeg.
Låt jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Forma sedan till limpor och låt jäsa kanske 30 minuter till.
Pensla med uppvispat ägg och ha på sesamfrön om du vill.
Grädda i 200 grader i 40 minuter.
ÄT! gärna varm med 400 kilo smör på!
Ja, äntligen receptet på det magiskt goda bagelslimpbrödet! Nu har jag två underbara brödrecept jag måste prova nu närmast, detta och Charlottas vörtbröd! Woopwoop!
Vilken kul idé med sötpotatis i limpan. Ser ju jättefina ut! Fint initiativ med Musikhjälpen också! Hoppas det ger mycket pengar.
Vilken kul idé med sötpotatis i limpan. Ser ju jättefina ut! Fint initiativ med Musikhjälpen också! Hoppas det ger mycket pengar.
Fantastisk intiativ! Nu har jag skänkt pengar via er :) tack för alla fina recept!
ÄNTLIGEN!
Det här låter spännande. Sötpotatis i bröd har jag aldrig hört talas om. Men det är ju det som är så roligt med alla fina matbloggar:)
Ha det gott.
/ Ann-Sofi
oj, kanel och sötpotatislimpa - det låter ju som något jag måste testa...God jul på er!
oj, kanel och sötpotatislimpa - det låter ju som något jag måste testa...God jul på er!