Skulle det inte vara bättre om solskenet fick dig att le?

Jag har ju som bekant en vision om att min kära dotter ska bli en sån som äter allt som serveras, och det bästa sättet att få det att hända borde ju vara att presentera så många smaker som möjligt för henne redan från tidig ålder. Därför äter vi nuförtiden fisk en gång i veckan hemma, fastän att hennes pappa avskyr det. Men vi kan ju för tusan inte ha en dotter som är uppvuxen i Göteborg men inte äter fisk, det håller ju inte. Det är ju som att jag inte skulle äta falukorv och leksandsbröd! Förra måndagen gjorde jag en fiskgryta som hon glatt satte i sig, hennes pappa gjorde däremot inte det så det blev massor av fiskgryta över. Gjorde väl ingenting alls tyckte Ofelia som åt den till lunch tre dagar i rad sen. Alltså, en barn- men inte så pappavänlig fiskgryta comin' up:
 
Fiskgryta Med Morot Och Champinjoner
 
4 portioner
 
1 vitlöksklyfta
ca 8-10 champinjoner
2 dl vatten
2 dl créme fraiche saffran & tomat
ca 4 st morötter
ca 6 st potatisar
250 gr lax
250 gr torsk (eller annan vit fisk)
cayennepeppar
salt
peppar
 
Skala och hacka potatis och morötter.
Skär champinjonerna i bitar.
Skär fisken i stora bitar.
Fräs champinjoner i smör tillsammans med vitlöken.
Krydda med salt och cayennepeppar.
Häll i vatten, crème fraiche, morötter och potatis.
Koka 10 minuter.
Tillsätt fisk och låt sjuda några minuter till på svag värme.
Servera!
 
Annars så vaknade jag i morse med en pingisboll i halsen. Det var ju sådär roligt, så nu har jag druckit stark ingefärsdryck och massor med te med honung hela dagen, så nu känns det mer som kanske en... valnöt. Jag har liksom inte tid att vara sjuk nu. Jag har playdates imorgon! Och på torsdag! Skärpning halsen, det här inte okej! Imorgon ska den där valnöten vara en pinjenöt, och hör sen.
 
James - Lose Control

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Om du äter lite mer #eatclean #cleaneating så kanske du inte hade haft ont i halsen! Sådeså!

Svar: ahmen jag veeeeet. har käkat vanish hela dagen nu så att halsontet ska försvinna. det är väl det som är #cleaneating? #fitspo!
Pernilla

2013-08-20 @ 23:07:13
URL: http://www.matrepubliken.se
Postat av: Moma

Alltså, det där med att inte gilla fisk, jag kan inte föreställa mig det, jag tänker att då har man ätit fisk som inte är rätt tillagad för de smaker man gillar, man kan inte inte gilla fisk!

Svar: jag tänker också så! och att det är en vanesak, om man inte fått så mycket fisk hemma och sådär så har man kanske aldrig riktigt lärt sig att gilla det... så därför får ofelia äta det från början, så att hon är van med det! men det är faktiskt bara lax han inte gillar, vit fisk går bra... så det är väl jag som inte kan laga lax så det blir gott helt enkelt ;)
Pernilla

2013-08-21 @ 19:30:25
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Amy's piece of cake

Barn är ju som de är men mina barn äter faktiskt det mesta. Inte bara det jag lagar utan även allt som serveras på förskolan/skolan. Japp, de äter kött och vegetariskt och de bråkar om broccolin här hemma. Det tycker jag är lite coolt faktiskt haha! Vilken 3 och 6 åring gör det liksom ;) Jag tror att det man åt när man var gravid också påverkar. Med den yngste åt jag mycket krydd och smakrik mat och han bara älskar indisk mat medan äldste sonen inte tycker om det lika mycket. Tror Ofelia kommer att fixa detta galant, så duktig mamma som hon har! =)

Svar: åh, herregud, isåfall kommer ofelia bara att äta o'boy och rostmackor med marmelad, det var ju ungefär det jag levde på under graviditeten eftersom jag mådde så himla illa. haha :) men än så länge ser det bra ut, hon äter glatt av allt som serveras så det är nog bara att fortsätta presentera goda grejer för henne :)
Pernilla

2013-08-21 @ 22:19:12
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Emmy

Helt underbart inlägg! Jag blir så trött när det alltid ska erbjudas barnvänliga alternativ när vi är någonstans. Det finns ju vuxna som är petigare. Hos oss bjuds allt. Take it or leave it, gäller alla åldrar.

Svar: ja, och den här kommentaren: "mina barn gillar inte konstiga saker!" hur kan barnen veta vad som är konstiga saker? föds barn med att bara gilla makaroner, korv och 3 kilo ketchup? måste ju vara jättejobbigt för mammorna i typ indien och kina och så där de inte har denniskorv och mamma scan köttbullar ;)
Pernilla

2013-08-26 @ 12:57:38
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Trollmamma

Vi är en fiskälskande familj, det är jättebra! Stortrollet vill helst ha kokt fisk med ris, bara för att det är så gott. Det är bra. :)
Du får försöka fostra maken så han lär sig. Jag har lärt mig äta massor saker jag inte gillade för ett år sen, så det är görbart. :)
Trollen gillar inte när det är barnvarianter på menyer när vi ska äta ute. "Det smakar ju inget, o så är det ingen kul mat!"

Svar: ja, jag tror också att det går, han avskydde ju vegetariskt för några år sen och har inga problem alls med det nu. så jag kämpar vidare med fisken :) om inte annat för att lilltjejen ska lära sig att äta det från början iaf.
håller med om det där med barnmenyerna och tyckte likasamma som liten minns jag. bara köttbullar & pasta, hamburgertallrik och hawaiipizza. varför inte bara göra mindre portioner av den vanliga maten?
Pernilla

2013-08-29 @ 08:44:13
URL: http://trollcafeet.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0