Kan vi inte gå på rave och låtsas att vi är höga?

Om ni är såna där människor som "mår illa" så fort ni ser en påse vetemjöl eller tror att pasta gör så att man får hjärntumörer (borde inte typ hela Italien vara folktomt isåfall?) eller tycker att ni syndar när ni äter en bit rostbröd då kan ni nog klicka er härifrån nu. Om ni däremot är väldigt förtjusta i galet god mat så tycker jag att ni ska stanna kvar. För nu blir det HCHF. Det blir mumsig pasta med så krämig och god ost att man tror att man dött om hamnat i fredagspasta-himlen. Det blir nämligen en fruktansvärt god fredagspasta som jag snodde från Mårtenssons som i sin tur har lånat den av Jamie Oliver. Såhär gjorde jag:
 
Pasta med camembertostsås
 
 2 - 4 portioner
 
1 ask camembert 250-300 gram
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
salt och svartpeppar
olivolja
100 g parmesanost
400 g pasta
150 g färsk spenat
 
Ta bort plasten runt osten,
ligger osten i en spånask så behåll asken och lägg tillbaka osten i den,
annars så funkar det jättebra att lägga osten i ett ark bakplåtspapper och sedan lägga den i en liten springform.
Skär ut en cirkel i ostens skal, ta bort och släng biten.
Skala och skiva vitlökarna tunt.
Lägg vitlök och timjan på osten, salta, peppra och ringla över oljan.
Ställ spånasken på en plåt, eller springformen på ett galler,
och ställ in osten mitt i ugnen på 175 graders värme i ca 25 minuter.
Osten ska ha fått fin färg på ovansidan och ha smält.

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
När pastan är klar slänger du spenaten i kokvattnet i ca 10 sekunder.
Slå av pastavattnet, men spara en deciliter till ostsåsen!
Lägg tillbaka pastan och spenaten i grytan,
ringla över olivolja och tillsätt parmesanosten,
späd med lite av kokvattnet så det bli en krämigare konsistens på parmesanosten.
Salta och peppra och rör om.
Ta ut osten ur ugnen och ringla den över pastan vid serveringen,
eller så ställ ostpaketet på bordet så att var och en kan förse sej själv.
 
Jag bytte ut rosmarin mot timjan, för jag är inte så förtjust i rosmarin. Vill ni ha en fin pedagogisk beskrivning till receptet så har Mårtenssonarna en finfin sådan här. Men testa detta! Du blir glad i magen resten av helgen om du inleder med en sån här finfin liten rätt. Jag lovar!
 
Vad har vi annars gjort sen sist då? Jo, vi har haft lite sjukstuga, ätit kopiösa mängder jordgubbar, motvilligt städat undan påsken, sett massvis av intervjuer med Håkan Hellström, ätit glass i solen, testat Estrellas nya Cheese & Onion-chips (gör inte det, de smakar grillchips, skräll!), kollat färdigt på Metallica-dokumentären, läst ut Eld och ätit de berömda jordnötsbiffarna. Fii faan, vad goda de var. Jag återkommer om dem, jag lovar. Nu ska jag titta om bebisen har somnat, sen ska jag dricka te.
 
Håkan Hellström - En Midsommarnattsdröm
 
(för jag har bestämt att Ett Kolikbarns Bekännelser är Håkans bästa album. jag kan ändra mig och bestämma nåt annat om några veckor, men just nu har jag bestämt såhär.)

Kommentarer
Postat av: Blåbär

mmm HCHF! My kind of food :D Lär syykt gott!

Svar: Du måste testa, det är så gott så man tror att man dött en stund!
Pernilla

2013-04-08 @ 14:55:26
Postat av: Tina N

HCHF...den dieten gillar jag skarpt. Tänk, all mat går in under den! Man kanske inte blir så smal, men man blir lycklig... ;)

Svar: hellre lycklig än smal säger jag bara :)
Pernilla

2013-04-08 @ 16:39:38
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: Kim

Pfffft. Kolhydrater måste jag ha! Inte för att kroppen kanske just behöver dem i den utsträckningen, en för att jag VILL ha dem.

Hur var Eld? Finns den i Pocket nu?
Vad go han var i Nyhetsmorgon Håkan.

Svar: om man vill ha dem betyder det väl att man måste ha dem? så är det väl med allt? ;)
Eld var bra! Bättre än Cirkeln tyckte jag faktiskt, vet ej om den kommit i pocket. jag köpte inbunden (heter det så?) för halva reapriset, 40 pix! var lite lagom tycker jag.

och vad god han ska vara nästa fredag då Håkan! ;)
Pernilla

2013-04-08 @ 20:15:09
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Everlasting

Ujujuj vilken farlig pasta - den måste jag absolut prova!

Svar: det måste du faktiskt, det är nästan lag på det.
Pernilla

2013-04-09 @ 20:38:42
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Amy's piece of cake

Jag är på, rave är alltid najs ;) Ses vi snart?

Svar: haha, japp! nästa helg blir det rave för hela slanten ;)
Pernilla

2013-04-09 @ 22:36:48
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Mårtenssons kök

JA men fy för, detta är ju bara så fantastiskt gott och gör så gott för själen och humöret! Hur kan det vara farligt då i lagom mängd liksom?
Det var inte det lilla du hunnit med, det där med sjukstuga låtsas vi att vi inte läste. Se till att hålla dej frisk nästa helg i alla fall, för nu vill vi träffa dej!!!

Kramar

Svar: ingenting som man blir så glad av kan väl vara farligt? det går ju inte ihop!
det är tack och lov inte jag som har sjukstugat mig, det är resten av familjen så jag håller tummarna för att jag klarar mig! men de börjar ju friskna till nu så det ser minsann ut som jag ska klara mig helskinnad ur detta :)

kramar!
Pernilla

2013-04-09 @ 22:55:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Det är helt galet vad LCHF har totalt exploderat överallt, men samtidigt så är det än den ena än den andra tårtan som trycks upp ansiktet på en överallt. Det finns ingen balans längre.
Nu är det inte för mjölets skull jag inte äter så mycket pasta. Jag är helt enkelt bara inte pastafrälst även om jag tycker det är gott ibland.
Jag såg något nytt (för mig isf) LCLFHP, då typ proppar man sig full men nästan enbart protein. No more comments.

Svar: neej, det är verkligen det ena eller andra hållet känns det som, antingen vräka i sig skräpmat eller äta LCHF, man undrar nästan om det inte finns någon som äter "normalt". vad nu det är...
haha, massa protein, det är väl muskelbyggarna som håller på med sånt? proteinshakes och proteinbars till höger och vänster...
Pernilla

2013-04-12 @ 23:31:19
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0