Okej, om man vill ha sin kvällskaka så kanske man får lov att ta tag i det på egen hand. Så det gjorde jag idag. Jag vet att det var lite konstigt att jag råkade tjuvstarta julen redan förra veckan, så för att göra det ännu värre så fortsätter jag den här veckan också. Fastän det här borde faktiskt knappt räknas som att tjuvstarta julen, för vad är det för en tråkig människa som bestämt att Rocky Road bara ska vara julgodis? Det är ju så gott så det borde vara ett året-om-godis.
Som med hemma-snickers, det har ju börjat sprida sig hejvilt nu de senaste åren, som JULGODIS?! Där jag kommer ifrån har det liksom funnits med jämt, det hör till de där första grejerna som du lär dig att baka. Chokladbollar, hemma-snickers, kladdkaka. Och man får äta det närsomhelst på året. Sen insåg jag när jag flyttade till Visingsö att folk från andra ställen i landet knappt ens visste att hemma-snickers fanns, och nu har det börjat sprida sig under namnet "Jordnötsrutor" "Vegan-snickers" "Snickerskakor" etc. och folk tror att det är julgodis. Det är det ICKE. Och Rocky Road borde inte heller bara vara julgodis, det är det alldeles för gott för.
Nu ska jag komma till saken. För det var faktiskt inte Rocky Road som godis jag gjorde idag, jag gjorde det i muffinsform. Och det gjorde jag så jävla bra. Kolla bara:
Rocky Road-muffins
12 st
115 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
4 msk mjölk
ca 25 gr dumle
ca 50 gr minimarshmallows
ca 25 gr pistagenötter (eller andra nötter som du föredrar)
Garnering:
1 dl vispgrädde
100 gr mörk choklad
pistagenötter
dumle
minimarshmallows
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop smör och socker till en vit fluffig smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao och blanda väl.
Hacka nötterna och dela dumlen i bitar.
Rör ner nötter, dumle, marshmallows växelvis med mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Låt muffinsen svalna.
Bryt ner den mörka chokladen till glasyren i en skål.
Värm grädden i en kastrull, den får inte koka.
Häll grädden över chokladen och rör tills du har en jämn glasyr.
Låt glasyren svalna och tjocka på sig lite innan du brer på den på muffinsen.
Strö sedan över nötter, dumle och marshmallows.
Jag behöver inte säga så mycket mer om det va?! Det känns som att bilden och ingredienslistan talar för sig själva. Och vill du inte ha pistagenötter så ta en annan sorts nöt. Vill du inte ha dumle så använd vanlig choklad eller nåt.
Men jag har väl inte bara bakat muffins hela dagen? Nej. Jag har faktiskt varit på ultraljud också. Den där magen har inte riktigt vuxit som den ska de senaste veckorna (den har nämligen inte vuxit alls, fruktansvärt oförskämt av den med tanke på hur mycket gott den får!) så vi fick gå på ett extra ultraljud för att kolla att allt är bra med bebis. Och det var det minsann, även om den är lite mindre än den borde vara. Men huvudsaken är att den mår bra tänker jag och så var det skönt att få det bekräftat också för även om jag känner hur den buffar runt därinne mest hela tiden så blir man ju lite orolig när den inte vill växa. Nu kan jag oroa mig över att alla bebiskläderna kommer att vara för stora istället. Det finns alltid en anledning till att inte vara glad, det är det jag alltid har sagt! Jag och Melissa Horn.