Jag klagar och gnäller fastän jag vet att det finns människor därute som inte ens har någon mat.

Okej, om man vill ha sin kvällskaka så kanske man får lov att ta tag i det på egen hand. Så det gjorde jag idag. Jag vet att det var lite konstigt att jag råkade tjuvstarta julen redan förra veckan, så för att göra det ännu värre så fortsätter jag den här veckan också. Fastän det här borde faktiskt knappt räknas som att tjuvstarta julen, för vad är det för en tråkig människa som bestämt att Rocky Road bara ska vara julgodis? Det är ju så gott så det borde vara ett året-om-godis.
 
Som med hemma-snickers, det har ju börjat sprida sig hejvilt nu de senaste åren, som JULGODIS?! Där jag kommer ifrån har det liksom funnits med jämt, det hör till de där första grejerna som du lär dig att baka. Chokladbollar, hemma-snickers, kladdkaka. Och man får äta det närsomhelst på året. Sen insåg jag när jag flyttade till Visingsö att folk från andra ställen i landet knappt ens visste att hemma-snickers fanns, och nu har det börjat sprida sig under namnet "Jordnötsrutor" "Vegan-snickers" "Snickerskakor" etc. och folk tror att det är julgodis. Det är det ICKE. Och Rocky Road borde inte heller bara vara julgodis, det är det alldeles för gott för.
 
Nu ska jag komma till saken. För det var faktiskt inte Rocky Road som godis jag gjorde idag, jag gjorde det i muffinsform. Och det gjorde jag så jävla bra. Kolla bara:
 
Rocky Road-muffins
 
12 st
 
115 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
4 msk mjölk
ca 25 gr dumle
ca 50 gr minimarshmallows
ca 25 gr pistagenötter (eller andra nötter som du föredrar)
 
Garnering:
1 dl vispgrädde
100 gr mörk choklad
pistagenötter
dumle
minimarshmallows
 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop smör och socker till en vit fluffig smet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Tillsätt mjöl, bakpulver och kakao och blanda väl.
Hacka nötterna och dela dumlen i bitar.
Rör ner nötter, dumle, marshmallows växelvis med mjölken.
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Låt muffinsen svalna.
Bryt ner den mörka chokladen till glasyren i en skål.
Värm grädden i en kastrull, den får inte koka.
Häll grädden över chokladen och rör tills du har en jämn glasyr.
Låt glasyren svalna och tjocka på sig lite innan du brer på den på muffinsen.
Strö sedan över nötter, dumle och marshmallows.
 
Jag behöver inte säga så mycket mer om det va?! Det känns som att bilden och ingredienslistan talar för sig själva. Och vill du inte ha pistagenötter så ta en annan sorts nöt. Vill du inte ha dumle så använd vanlig choklad eller nåt.
 
Men jag har väl inte bara bakat muffins hela dagen? Nej. Jag har faktiskt varit på ultraljud också. Den där magen har inte riktigt vuxit som den ska de senaste veckorna (den har nämligen inte vuxit alls, fruktansvärt oförskämt av den med tanke på hur mycket gott den får!) så vi fick gå på ett extra ultraljud för att kolla att allt är bra med bebis. Och det var det minsann, även om den är lite mindre än den borde vara. Men huvudsaken är att den mår bra tänker jag och så var det skönt att få det bekräftat också för även om jag känner hur den buffar runt därinne mest hela tiden så blir man ju lite orolig när den inte vill växa. Nu kan jag oroa mig över att alla bebiskläderna kommer att vara för stora istället. Det finns alltid en anledning till att inte vara glad, det är det jag alltid har sagt! Jag och Melissa Horn.
 
The Maccabees - Feel To Follow

Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Yummie in my tummie, detta ser ljuvligt gott ut. Får man komma på fika hos er? ;)

Svar: absolut! du är så välkommen så :)
Pernilla

2012-09-18 @ 20:52:16
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.se/
Postat av: Mårtenssons kök

Det ser riktigt så där kleggigt, kladdigt och bara rent ut sagt för j-a gott ut!

Skönt att det gick bra på ljudet, då blir det en liten tronarvinge som kikar ut snart.

Svar: så sjuuukt gott! nästan så man inte vill äta upp dem i ångest över att de ska ta slut ;)
Pernilla

2012-09-18 @ 21:42:37
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Nämen! Så länge du inte gör knäck så...
Ajdå, att lille bebben växer som den ska. Lite mer chips kanske?

Svar: knäck är ju nästa veckas kvällsgodis ;) haha. nejdå, så långt ska vi inte gå!tror också att det är chipsbrist, en påse i veckan kan omöjligt mätta både mig och bebis...
Pernilla

2012-09-18 @ 22:14:02
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Jolin

Phu! Att den mår bra, den lille.. den kan väl vara liten tills den kommer ut och börja växa då tycker jag.

2012-09-18 @ 22:42:27
Postat av: Everlasting

Vad skönt att få det bekräftat ja. Det är helt klart trevligare att oroa sig över storleken på bebiskläderna. Och när den lille kommer ut så växer den snart i kläderna i vilket fall som helst; vi har redan fått packa ner första omgången.

Svar: ja, och hellre att den är några gram för liten än att klämma ut en 5-kiloskloss tänker jag, så länge den mår bra så :)
Pernilla

2012-09-19 @ 04:56:24
URL: http://everlasting.nu
Postat av: Malin

ÄNTLIGEN nån som fattat! Där jag kommer ifrån heter det visserligen snickerskakor, men vi bakade dom på hemkunskapen på lågstadiet/mellanstadiet - och det var inte i samband med julen. Har heller aldrig fattat det där med att det skulle va julgodis. Varför begränsa nåt så gott? Håller med om Rocky Road också, mer gotte åt folket!

Svar: det måste ju vara de här människorna som är lite mer söderöver ifrån som fått för sig att det är nåt slags julgodis? hos oss var de ett stående inslag på klassens timme, antingen hemma-snickers eller chokladbollar liksom.. fast det var ju å andra sidan på den tiden man fick ha med sig nötter till skolan... (eh. hej, tant pernilla, 87 år blir nostalgisk.)
Pernilla

2012-09-19 @ 08:56:48
URL: http://getiton.blogg.se
Postat av: Kim

Fint att du klargör tycker jag, väl rutet som man brukar säga. Bra att det gick bra hos doktorn, oförskämt av bäbis att inte lägga på sig, ni får tänka lite på er uppfostran tycker jag faktiskt! (har jag läst för mycket på familjeliv nu igen)

Svar: jag tror bebisen är för bortskämd med goda grejer, ska börja ge den lite mer mcdonalds och helfabrikat, jag har läst att det får dem att tjocka på sig!
Pernilla

2012-09-19 @ 21:35:31
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Kim

Och rocky roadmuffinsen ser för fa-an helt magiska ut!

Svar: och tack! de är fan magiskt goda!
Pernilla

2012-09-19 @ 21:35:50
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0