Du har fått tillbaka ditt leende.

Jag är väldigt dålig på att återanvända efterrätter även om jag tycker att de är väldigt goda. Så mycket att baka, så lite tid, som sagt. Jag vill ju bara testa det receptet, och det receptet och det där receptet. Och så hittar man konstant nya recept som också måste testas. Så glömmer man liksom av den där sjukt goda desserten, pajen, kakan som man gjorde fastän man just när man åt den tyckte att man dött och hamnat i sötsakshimlen.
 
Men igår rotade jag faktiskt i receptgömmorna här hemma och återanvände ett recept som vi hade som efterrätt på nyårsafton... För 4 år sen. Då hade jag och Jimmy precis flyttat ihop i en andrahands-tvåa i övre Krokslätt och där firade vi nyår tillsammans med Hakim, Maria, Jolin och Evelina. Med tanke på det lilla sällskapet trodde vi nog mest att vi skulle äta god mat, säga Gott Nytt År och sen skulle det vara godnatt och hejdå. Klockan sju på nyårsdagens morgon åkte Jolin och Evelina med första morgonbussen hem och vi andra gick och la oss. Jag vet inte riktigt vad vi sysslade med hela natten, men jag tror att den här finfina efterrätten hjälpte oss att hålla igång!
 
Frusen Citrondessert
 
1 paket Maryland Cookies (eller liknande kaksort)
2 st äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl créme fraiche
2 dl vispgrädde
2 st äggvitor
 
mixade jordgubbar
 
Täck bottnen av en rund smord form med hela cookies.
Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker för hand.
Smaksätt med rivet skal och saften från citronen.
Blanda ner créme fraiche.
Vispa grädden ganska hårt med elvisp.
Rör ner den i citronsmeten för hand.
Vispa äggvitorna till hårt skum, med elvispen igen.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.
Häll smeten över cookie-bottnen.
Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen några timmar.
Servera sedan med mixade jordgubbar.
 
Den var precis lika god när jag gjorde den igår som jag mindes den. Perfekt efterrätt när man ska ha middagsbjudning. Och faktiskt precis lika perfekt när man sitter ensam i soffan och tittar på Halv Åtta Hos Mig, det vet jag för jag testade det för en timme sen ungefär. Det var en himla tur det för den där chokladnötknäckskakan de åt till dessert där såg så fruktansvärt god ut så nu måste jag leta fram receptet på den, så kanske vi kan äta den på nyårsafton 2016!
 
Emeli Sandé - Lifetime

Kommentarer
Postat av: Kim

Ho ho ja det var tider det... vilket minne du här ändå, fast det kanske är lätt att minnas något väldigt gott.
Chirre och dirre är ju en klassiker, så som körre och sparre snart ska bli. Det är ju faktiskt Elinor som överfört det braiga uttrycket till mig, så Jimmy borde kanske ha hört det?

Svar: goda saker glömmer man ju inte! även fast det blev en hel del vin innan... och efter. hoho, även om jimmy ha hört det uttrycket så har han troligtvis glömt det igen eftersom det varken innehöll orden öl, whiskey eller hockey...
Pernilla

2012-10-02 @ 22:06:32
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Det problemet känner vi absolut igen, man har ju så många rätter man vill göra igen, men så många nya man också vill prova. Hur får man ihopa det liksom? Vinner på triss och blir hemmaparet eller?

Svar: vet ni vad?! det hjälper ju inte att vara hemmafru heller, för någon måste ju äta upp allt som man bakar och sånt har jag insett. så fastän jag har all tid i världen så kan jag ju inte baka allt jag vill ändå... man borde ha ett café, det borde man!
Pernilla

2012-10-02 @ 22:16:47
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Instämmer, som matbloggare vill man ju ha variation på bloggen... ändå har man sina favoriter. Återvinning på hög nivå där, jo man tackar! Hur som helst ser det gott ut!

Svar: ja, jag hoppas att inte ni läsare tycker jag upprepar mig alltför mycket om jag använder samma recept vart fjärde år, haha ;)
Pernilla

2012-10-02 @ 23:06:54
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: sofie mumsfillibaba

Är du säker på att det inte var någon sorts pulver i den som gjorde en jättepigg eller var det bara sockerkick?!

Svar: det var nåt vitt pulver ovanpå när jag gjorde den på nyår faktiskt, jag trodde det var florsocker men såhär i efterhand så undrar jag allt... eller så kan det vara all rosa champagne som höll oss vakna, WOOP WOOP!
Pernilla

2012-10-03 @ 12:41:50
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Becka [fotoblogg]

Åh gud så gott!

2012-10-03 @ 13:39:17
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Emmy

Just den här desserten (eller iaf ett liknande) återkommer hos oss varje år vid påsk. Vissa recept är helt enkelt för bra för att lagas bara en gång.

Svar: absolut! vissa saker måste återanvändas, även om det bara blir vart fjärde år :)
Pernilla

2012-10-05 @ 08:50:53
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Malin Hellberg

Dör lite vad gott!

2012-10-08 @ 21:34:41
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Amy's piece of cake

4 år är en lååång tid, klart man får återanvända! ;)

2012-10-08 @ 23:45:17
URL: http://amyspieceofcake.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0