Hallå? Är det någon kvar därute? Nej. Jag misstänkte väl nästan det. Har stor förståelse för det också. Ibland vet jag inte ens om jag är kvar här i bloggosfären. Jo, det verkar ju faktiskt som att jag är det. Även om dagarna går lite för fort för att jag ska hinna med dem. På sistone har jag kommit på mig själv med att stå i duschen och försöka få vattnet att skölja ur mitt hår lite fortare. Vattnet är inte så samarbetsvilligt på den punkten...
Någon annan som oftast inte är så samarbetsvillig är ju den där lilla bebisen som flyttat in hos oss. Eller ja, man kan ju se det som att hon är väldigt samarbetsvillig eftersom hon helst alltid ska vara med och ligga i någons famn när hon är vaken. Jag har också insett att hon inte är särskilt morgonpigg, vilket innebär att om man vill få någonting gjort så får man gå upp och göra det på morgonen. Funkar väl sådär bra eftersom det där med att vara morgonpigg inte är min starka sida heller.
Men i söndags var det ju Fars Dag, så då fick jag väl pallra mig upp i ganska så arla morgonstund och slänga ihop en liten kaka i alla fall. Vi har liksom aldrig firat Fars Dag i min familj så jag vet inte riktigt hur det går till. Jimmy har gått runt och låtsats vara förorättad för att han inte fick någon present, men det där får han ju ta med Ofelia tycker jag, han är ju faktiskt inte min pappa. Jag gjorde ju en kaka! Vill man ha något mer så kan man ju BYTA EN BLÖJA EMELLANÅT!!! (Just sayin'.) Kakan var väldigt god i alla fall, och jag gjorde den såhär:
Chokladkaka med kokos
100 gr smör
2 dl socker
3 st ägg
2½ dl vispgrädde
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
Garnering:
2 dl vispgrädde
1-2 msk kaffelikör (eller kallt kaffe)
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smöret och sockret pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda grädde och kakao i en kastrull och låt koka upp.
Ta sedan genast av från plattan och låt svalna något.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos.
Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med grädden.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i ca 40 minuter.
Vispa grädden till garneringen och smaka av med kaffelikören/kaffet.
Garnera kakan med grädden.
Servera!
Jag gräddade kakan i 45 minuter och det blev liiite för torrt tyckte jag, så 40 minuter är nog alldeles lagom. Så bröade jag formen med kakao, det blir liksom snyggast så när man bakar chokladkakor tycker jag.
Vi äter mat ibland också, bara så att ni vet, så att ni inte blir oroliga. I söndags åt vi till exempel en galet god gryta, som jag tyvärr inte tog kort på. Det var synd för den vill ni allt ha receptet på! Nåja, vi kommer nog att göra den igen så jag får komma ihåg att fota den då. Sådärja. Nu vet ni att jag lever, och att jag äter. Så nu ska jag återgå till att ställa mig vid spisen och föda barn.