Saker som du säger.

Nu blir det onsdagskyckling! Det var kanske inte så ovanligt. Men till kycklingen blev det couscous, det var däremot ett bra tag sen nu. Det har jag inte tvingat i Jimmy sen i juni, så jag kände att det var dags nu. Annars kan han ju få för sig att jag blivit snäll och så kan vi ju inte ha det. Alltså, onsdagskyckling:

Kycklingstroganoff med couscous

För 2 portioner

2 kycklingfiléer
1 gul lök
4 st färska champinjoner
5 st körsbärstomater
½ dl tomatpuré
1 msk senap
1½ dl vatten
1 msk kycklingfond
5 st chornicons
1 dl matlagningsgrädde

Strimla kycklingen.
Skala och finhacka löken.
Skiva champinjonerna.
Dela körsbärstomaterna på hälften.
Fräs på kyckling och lök i en djup stekpanna tills löken mjuknat.
Tillsätt champinjoner och tomater.
Tillsätt tomatpuré och senap och låt fräsa med ett tag.
Häll över vatten och kycklingfond.
Dela chorniconsen i mindre bitar.
Tillsätt dem och matlagningsgrädde och låta sjuda i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med couscous och mumsig sallad.

Man behöver såklart inte servera med couscous om man inte gillar det. Däremot bör man testa kycklingstroganoffen för den var väldigt god. Smakfull utan att vara stark. Det var riktigt fint. Jag blev mätt och glad och snäll. Väldigt trött blev jag också, men det kan nog bero på dålig sömn i natt snarare än maten.

Idag fick jag en sån där inbjudan till en högstadieåterträff eftersom det i sommar är 10 år sen jag slutade nian. Jag fick den här lilla låttexten på hjärnan: "En gammal klasskamrat till mig, men jag vill inte gå på återträff och återträffa dig!" Och hur gärna jag än vill betala 400 kronor för en kväll på det bäääästa utestället i världen (enligt dem som aldrig varit någon annanstans i världen än i Falun) så är jag tyvärr i Prag när det är dags så... Ja. Det var ju synd. Annars hade jag ju verkligen sett fram emot att gå på det. Verkligen. Hrm hrm. Herregud, är det någon som går på de där grejerna? Förutom de som var mobbade och sedan har blivit framgångsrika och vill komma tillbaka för att visa upp sig menar jag?

Nu ska jag dricka te för jag har mest gått runt och frusit hela dagen. Fast det kan ju också vara självförvållat eftersom jag springer runt i klänning istället för att klä mig varmt. Men det är ju så fint med klänning!

Lambchop - Backstreet Girl

Kommentarer
Postat av: hogie

Haha! Fick ett mejl på fejan idag från en gammal vän (som jag inte gått i samma klass med) som undrade om jag fått ett sånt brev. För det hade 9c fått. Och jag fick också den textraden i huvudet! Fast inte att jag inte ville träffa henne då, för hon är en av de få från högstadiet som jag faktiskt vill återträffa.



Varför skulle man vilja det? De man vill ha kvar från den tiden har man ju kvar. De andra... kvittar verkligen. Kanske för att känna att "fan. ni är verkligen fortfarande rätt dumma i huvudet. töligt för er"....

2011-01-20 @ 14:12:09
URL: http://hogieskill.blogg.se/
Postat av: Malin

Chorniconsen vadå? Annars så lät det gott med kycklingstroganoff, godare än det receptet som jag har på bloggen.



Jag har varit på en sån är återförening, tror nog generellt att det inte blir så kul som man förväntat sig. Nu var jag iof som en alien när jag gick i skolan med dom så jag förstår inte varför jag trodde jag skulle ha mera gemensamt med dom i nutid men jag tyckte inte någon annan heller såg ut att ha kul och då var det MÅNGA klasser där.

Näe, du har det nog miljoner gånger roligare i Prag!

Kram

2011-01-20 @ 16:43:08
URL: http://www.cannolisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0