Jag dör varje gång vi är ifrån varandra.
Fast nu var det inte min morbida barndom vi skulle prata om, utan vad vi åt till middag idag. Eftersom jag jobbade suuuperlänge idag så krävdes det väldigt snabb och enkel mat, och då fick det bli pasta och kyckling på det här viset:
För 4 portioner
4 kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
1 purjolök
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl ajvar relish
timjan
Skär kycklingfilén i bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Strimla purjolöken.
Bryn kyckling, vitlök och purjolök i en djup stekpanna tills kycklingen fått en fin färg.
Häll över matlagningsgrädde och ajvar relish.
Rör ihop ordentligt och låt puttra några minuter.
Smaka av med timjan.
Servera med pasta.
Enklare än så blir det väl knappast. Lite svårare är att veta vad man ska göra med den ajvar som blev över. Öppnad burk håller ju bara knappt en vecka i kylen, och alla burkar med ajvar relish som vi hittar är helt gigantiska. Vad i hela friden gör man med all ajvar relish? Vi ska dessutom resa bort över helgen, så jag antar att det blir till att slänga den. Eller? Det känns ju inte som att den blir dålig om den står i kylen längre, den ser ju precis likadan ut och luktar okej? Ajvar relish-experttips mottaget tacksamt.
Nu tänker jag gå och lägga mig. Jag ska bara plugga lite först.
Nina Kinert - Down On Heaven
Åh, ajvar relish brukar jag och min sambo äta med stekt ägg på baguette :)
Jag håller med. Varför finns det bara gigantiska burkar?! Tror de att det är starkt beroendeframkallande? Just därför köper jag det aldrig. Tur att du inte dog på riktigt utan bara är dramatiskt lagd ;-)
OJ, vad du höll på att dö igår, vilken tur att du kom hem vid liv!! ;-)
Jag tycker att det är mycket såna där lite udda grejer som man ibland behöver för vissa rätter som sen bara står och blir dåliga tills man slänger dom då möglet håller på att ta över. Lite synd, för då blir ju maten genast mycket dyrare.
Vad trist med er herr hyresvärd, förstår att det inte är läge att klaga då. Men HELT ärligt, kom ni inte på förrän igår att ni kunde brassa på dom andra elementen!? ;-)Skämt å sido, hoppas han är hemma snart och att ni slipper frysa!
Glöm inte handla chips idag och hoppas ni får en skön fredag!
Kram
jag brukar göra knäckebröd med ajvar relishh (blink, blink)... nä, skämt åsido - biffar med ajvar relish är himla fint, och när jag gör lasagne brukar jag ha det i köttfärssåsen. det är grymt!
Roligt sagt av Johan! Vad tidigt han fick vara dagbarn förresten.
Synd att Jimmy erkänner saker. Det brukar de inte göra annars karlarna. Är han lite sjuk?
Nej. Här ska inte tipsas nån radio. Minns en gång när någon skickade in ett tips till radio. De ville att jag skulle vara med och prata om vargjakt. Aldrig. Det är ju mycket bättre att skriva om i bloggen. Det finns inte så många värmlänningar som bloggar bra. Det är synd. Det fanns en blogg jag följde förut, men sen låste han den. Tråkmåns.