Jag vill veta vad du heter.

Är man sjuk och hängig ska man äta kycklingsoppa, det står i lagen. Och så har vi fått lära oss det i alla amerikanska serier och filmer sedan barnsben. Chicken Soup, det är det enda som gäller. Idag har jag varit hängig och idag har jag ätit kycklingsoppa. Fy fabian, så gott det var.

Kyckling- och nudelsoppa

För 4-6 portioner

2 st kycklingfiléer
1 purjolök
1 st vitlöksklyftor
ca 6 st färska champinjoner
1 röd paprika
2 st blekselleristjälkar
1 liter vatten
2 st hönsbuljongtärningar
ca 100 gr äggnudlar
2 dl matlagningsyoghurt
ca ½ dl sweet chili-sås

Skär kycklingen i bitar.
Strimla purjolöken och paprikan.
Skiva champinjonerna och sellerin.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i olja i en stor kastrull tills den fått fin färg.
Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med en stund.
Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna.
Tillsätt nudlarna när vattnet börjar koka.
Koka tills nudlarna är mjuka.
Blanda ner matyoghurt och sweet chili-sås och låt det bli varmt.
Servera soppan med ett gott bröd.

Testa denna vetja. Mums, vad gott. Förresten fick jag en finfin kommentar från Hogie angående om huruvida man blir mätt på soppa eller ej: "Och angående att man inte blir mätt på soppa. Det är faktiskt, enligt vetenskaplig forskning, den bästa lunchmaten för man håller sig mätt och har energi längre. OM den är rätt tillagad vill säga. I den forskningen jag pratar om så gav de en grupp människor maten som den var, på tallrik. Den andra gruppen fick exakt samma mat fast i soppform. De mixade alltså ned allting och hällde på lite vätska. Soppgruppen var mätta och hade energi mycket längre."

Jag har massor av soppor under min kategori som heter just Soppa, som man blir kanonmätt av. Speciellt såna med linser i, eller mixade soppor är för det mesta väldigt mättande. Pulversoppa och grönsakssoppa med bara buljong och lite grönsaker i blir väl ingen mätt på, det förstår man ju. Men riktig soppa. Skitbra! Förresten sparar man flera hundra i månaden på att äta soppa en dag i veckan, och vegetariskt en dag i veckan. Har forskarna också kommit fram till. Så, införskaffa en mixer och börja soppa!

Själv har jag tapas-problem. Jag är jättedålig på tapas. På lördag ska vi på tapaskväll och ha med oss kanske en 3-4 rätter. Så tapas-tips mottages tacksamt! Det ska alltså helst vara sånt som jag kan tillaga här hemma och bara kanske behöver värma på när vi kommer fram, eller som kan serveras kallt. Ingenting med skaldjur, tack.

Jessie J - Do It Like A Dude



Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tillhör nog tyvärr kategorin som anser att man inte blir mätt på soppa men jag inser att det nog faktiskt mest är mentalt... och så måste man ju ha det där brödet till ;-)



När vi äter Tapas så brukar vi göra det enkelt. Vi brukar fixa små kycklingklubbor i ugnen med goda kryddor, en god getost med fikonmarmelad, god paté med cumberlandsås, parmaskinka som vi lindar runt en bit getost och en bit melon, en liten skål med någon god krämig soppa... Det tycker vi är gott i varje fall...

Kolla in min tapasrätt som jag hade med i en tävling, den finns under förrätter på bloggen, den är INTE äcklig...



Kram

2011-02-03 @ 07:59:57
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Tina N

Malins tapastips låter kanon och enkelt! Du kan ju köra med svenska varianter. En 1/4 grovt bröd med ett helt ägg i skivor. Ovanpå en liten gräddfilsklick och en ansjovisfilé. Dill på toppen. Enkelt och gott! Paté kan man lägga på. God ost med någon spännande marmelad. Gå in i en ostaffär - där kan du få många bra tips alldeles gratis! :)

2011-02-03 @ 10:27:12
URL: http://frkkaka.blogspot.com
Postat av: daisy

kan du inte länka till den vetenskapliga forskningen? :) stämmer inte med vad våra lärare i matspjälkning har lärt oss nämligen så vill läsa :)



how are you ms? :)



jaaa jag har hittat chipsen på willys! willys vet vad det handlar om! de var ju sjuuuukt goda, livsfarliga! och som du skrev behövde man inte dipp till utan bara gräddfil el creme fraise :) muuuums!!



blocka folk på riktigt så man slipper se dem, fan vilken bra idé! ta patent på den!!!



PUSS!

2011-02-03 @ 12:36:33
Postat av: Li

Perfekta tapas-rätter är filodegsrullar. Fyll dem med fetaost och mynta, eller kanske chevre och ruccola? :)

Och visst är soppa bra sjukemansmat, ibland är starkt och kryddig soppa det enda man ens känner vad det smakar...

Krya på dig!

2011-02-03 @ 13:17:23
URL: http://sockerdrommar.wordpress.com
Postat av: Emmy

Finns så mycket gott i tapasväg. Jag fyllde serranoskinka sist och lufttorkad skinka kan man ju fylla med mycket gott. Tex mozzarella och basilika. Quesadillas gillar väl alla? Likaså crostini med tomatröra eller tapenade.

2011-02-03 @ 16:34:45
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Baconlindade dadlar. Ost! Oliver! skinka, salami, bresaola. Grönsaker. Potatistortilla. Mums! Jag kommer!:)

2011-02-03 @ 21:20:17
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0