Du skulle vara den första som fick veta.

Usch och blä, idag har jag haft ont i huvudet och känt mig hängig hela dagen. Nu börjar huvudvärken tack och lov släppa. Det jobbigaste var nog ändå att när jag låg där i soffan och drack te och tänkte titta på dåliga serier hela dagen så la jag märke till hur skitigt det var överallt. Så till sist fick jag lov att ta fram dammsugaren och dammsuga lite för jag blev så irriterad. Det hjälpte inte så himla mycket mot huvudvärken, men det blev ju mindre dammigt i alla fall.

Sen insåg jag att jag alldeles totalt glömt bort att visa upp världens fulaste bullar som jag gjorde häromdagen här i bloggen. Okej, åtminstone Mölndals fulaste bullar. De blev så himla knubbiga och fula, sen när jag hade dekorerat dem med kaffeglasyren blev de om möjligt ännu fulare. Men men, kvällsbulle måste man ha. Och skönhet kommer inifrån, så en ful bulle är alltså också god. Och ser ut såhär:

Plommonbullar

20 st

½ pkt jäst
50 gr smör
6 dl mjölk
¾ dl strösocker
en nypa salt
2 ägg
75 gr hackade katrinplommon
50 gr hackade valnötter
ca 1 kg mjöl

Glasyr:
225 gr florsocker
1 tsk kaffepulver
15 gr smör
en skvätt mjölk

Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°.
Häll lite av degspadet över jästen och rör ut det.
Tillsätt resten av degspadet och socker, salt, ägg, katrinplommon och nötter.
Arbeta in mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Ta upp degen och knåda den blank.
Dela degen i 20 bitar. Rulla varje del till en smal längd.
Gör en knut av varje längd och lägg på pappersklädd plåt.
Låt bullarna jäsa på plåten i 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda bullarna tills de fått en fin färg, ca 10-15 minuter.
Värm florsocker, smör och kaffe till glasyren sakta i vattenbad.
Tillsätt mjölken och rör tills du får en jämn fin glasyr.
Glasera de varma bullarna.

Glasyren ser verkligen inte god ut alls. Men det är den. Ja, jag verkar ha gått ner mig i vetebrödsträsket igen. Det är så lätt att hamna där. Jag ska försöka ta mig ur det snart tror jag. Men det är ju så lugnande att gosa med vetedegen. Där har ni en deg som nästan alltid gör som man vill, inget tjafs och krångel. Inte blir man kladdig heller. Men nu räcker det nog. Kanske. Jag lovar ingenting. Nu ska jag återgå till soffan.

Wanda Jackson - Thunder On The Mountain

Kommentarer
Postat av: Li

Självklart är det insidan som räknas.

Är inte så förtjust i plommon ( tänker bara pmå de gånger man tvingat i sig för att få fart på magen, hehe) men kaffeglasyr lät som något jag skulle tycka om!



Svar: Chokladdoppade sombreros borde man nästan kuna fixa hemma också. Väldigt mycket pill för lite fredagssnacks å andra sidan...

2011-02-02 @ 19:09:34
URL: http://sockerdrommar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0