Fantasin flödar och texmexen står på bordet.

I lördags åt vi någonting texmex-aktigt för första gången på länge. Det där med tacos och liknande går verkligen i perioder för mig. Ibland vill jag ha det flera gånger i veckan och sen tröttnar jag på det igen och så äts det inte på hur länge som helst. Men nu är det dags igen. I lördags var det tacorulle som stod på schemat. Då fick det bli egenkryddad tacofärs, vilket inte är svårt eller dumt alls.


Tacorulle

För 4 rullar

4 tunnbröd
ca 300 gr köttfärs
1 gul lök
1½ msk tomatpuré
1 msk chilisås
½ msk soja
2 vitlöksklyftor
chilipulver
spiskummin
koriander
curry
salt
1 dl vatten

Hacka löken. Bryn köttfärs och lök i en stekpanna.
Blanda ner resten av ingredienserna
och krydda tills du tycker det är lagom starkt och lagom mycket "tacosmak".
Servera i tunnbröd tillsammans med hackad sallad,
gurka, tomat, avokado, majs, tacosås och riven ost.

Mmm. Så gott. För att bättra på min texmex-period åt vi fajitas alldeles nyss. Jimmy har Jocke här på besök också, de ska gå på fotboll så då måste man ju se till att de är mätta. Eller så var det som så att jag glömde lunchen hemma i morse så jag hade ätit en smörgås på hela dagen, så fantasin och orken var som bortblåst när jag kom hem från jobbet och då gick fajitas snabbt och lätt. Nu ska jag dricka te och försöka hitta min fantasi igen. Eller är det okej att äta tacogryta och tacopaj senare i veckan också?

Tunng - Santiago

Kommentarer
Postat av: Catrin

Åh vad sugen jag blev på tacos nu.. men det var kanske meningen? :)

2010-03-23 @ 21:31:17
URL: http://garderobstankar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0