Ja, och dansa.

Häromdagen när jag kom hem från jobbet hade jag fått ett paket på posten. Paketet var från Knorr och innehöll 3 flaskor av deras nya fonder. De klassiska kalvfond och (Balles favorit) kycklingfond, och dessutom en ny smak: Brynt lök. Den sistnämnda stod jag för några veckor sen och spanade på i en mataffär, men av någon anledning fick den stå kvar på hyllan. Nu står det istället ett exemplar i mitt skafferi.


(bild lånad från knorr. det fattar ni kanske. mina bilder blir sällan sådär snygga.)

De nya fonderna är framställda utan smakförstärkare, konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel och innehåller dessutom mindre salt. Igår åt vi limefilé och då testade jag att använda den nya kalvfonden i såsen. Och trots att den inte innehåller smakförstärkare smakade den mycket mer än den som jag brukar använda, och färgen på såsen blev mycket starkare än den brukar bli. Så jag hade egentligen bara behövt använda hälften så mycket fond som jag brukar använda. Tummen upp för det Knorr! De andra fonderna har jag inte hunnit använda ännu, men det ska nog bli av snart.

Nu har jag nyss kommit hem från campingstugan där ma, pa och kidsen bor den här veckan. Där har jag ätit köttfärssås och spaghetti och lagt pussel med Märta. Plus lärt mina föräldrar allt om kungahuset. De har ju liksom inte ens förstått att Victoria varit ihop med två olika Daniel. Min mamma var mest upprörd över att David Batra är gift med en moderat. Men roligast var nog när Pippen kom inspringandes gråtande efter att ha varit i lekparken.

Jag: "Nämen, är du ledsen? Varför då?"
Pippen (snyftandes): "De är dumma mot mig!"
Jag: "Va? Du som är världens gulligaste?!"
Pippen: "JAAA!"

Fruktansvärt ödmjuk den där killen. Undrar vem han ärvt det av? Hmm...

Robert Wyatt - Shipbuilding

Kommentarer
Postat av: Malin.T

Spännande med fonderna, måste jag prova, men jag väntar med dom tills du provat alla tre ;-). Vi köpte en häromdagen, en italiensk kalvfond, den gillade jag inte alls. Den tog över och allt smakade fond :-(, den får tummen ner av oss.

Hoppas du får en härlig måndag! Kram Malin

2010-06-21 @ 07:05:12
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: hogie

Fond är ett roligt ord. Fondvägg.

2010-06-21 @ 09:01:20
URL: http://hogieskill.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0