Fjärilshuset.

Yes. Fredag. Mätt i magen och snart dags att hugga in på goda fredagsmys grejer. Igår kändes det som att den här stunden aldrig skulle komma. Till och med idag kändes det som att den här stunden aldrig skulle komma. Dagen tog liksom aldrig slut. Dessutom lyckades jag halka omkull, nyvaxat golv som ännu inte torkat är jäkligt halt, och nu har jag ett enormt blåmärke på rumpan. Sitta ner är sådär kul. Men nu är städveckorna över och på måndag får jag sova ända till klockan 06.00. Sweet!

Mätt i magen är jag ju som sagt också. Det blev fredagskyckling till middag, på nåt grekiskt vis.


Grekisk kycklinggryta med matvete

För 2 portioner

2 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
6-8 st soltorkade tomater
ca 50 gr fetaost
2 tsk soja
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
oregano

Tärna kycklingfiléerna.
Finhacka vitlöken.
Fräs vitlök och kyckling i en djup stekpanna.
Häll över vatten och kycklingfond.
Dela tomaterna i tredjedelar.
Tillsätt tomat, smulad fetaost och soja.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Blanda vetemjölet med matlagningsyoghurt och tillsätt i grytan.
Låt såsen tjocka på sig och smaka av med oregano.
Servera med matvete och en god sallad.

Fredagskyckling är den bästa kycklingen. Jag tror det grekiska var fetaosten. På tal om greker så ringde Clara mig idag och berättade att snart ska vi på Håkan Hellström. Ja, om 3 månader. Det är ju snart. Jag berättade för Clara att alla säger att hon bara pratar om sin pojkvän hela tiden. Clara blev väldigt upprörd och undrade vem som sa det. Jag fortsatte att skylla på alla istället för att erkänna att det var något jag hittade på just där och då. Det blir så mycket roligare så.

Nu lagar Jimmy mat. Det är ganska spännande. Han lagar någon slags korvgryta som han ska med sig som lunchlåda till jobbet i helgen. Det började bra med att han trodde att han tappat en bit falukorv på golvet. Sen visade sig att det han trodde var en bit falukorv var min stortå. Tack för den. Jag vet inte om jag någonsin vill äta någonting som Jimmy lagat, eller om det kanske är jag som borde gå på någon slags fotvårdsbehandling...

The Coral - 1000 Years

Kommentarer
Postat av: Emmy

Skönt att det är över nu. Det är hemskt när det är en stress som man inte riktigt kan påverka. Man måste vara väldigt försiktig så man inte gå in i väggen. Jag har 3 vänner (helt otroligt egentligen) som har blivit utbrända och sedan blir det aldig som vanligt igen. De har alltid rädslan för att blir sjuka igen hängande över sig.

Hoppas nu i alla fall att du får vila, även lilla blåa baken ;-), och återfå energin. Kram.

2010-08-06 @ 22:42:54
URL: http://remsansbistro.blogspot.com
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Så det var inte kycklingen som var grek??;) Låter smaskens iallafall. Superskönt men helg och speciellt efter en tupp jobbperiod!! back to normal!!

2010-08-07 @ 09:28:24
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Malin

Skönt att helvetsveckorna är över! Även denna gång lagar du något gott som jag måste prova! När jag skickade länken på din trelager megaunderbara chokladgrejamoj till maken så han kunde skriva ut receptet så blev han så till sig så han var tvungen att skriva en kommentar hos dig, man jag tror du fattade att det var han va?

Njut av helgen! Kram

2010-08-07 @ 14:52:44
URL: http://www.cannolisblogg.se
Postat av: Vaniljskorpan

Åh, det såg gott ut. Med de ingredienserna kan det nog inte annat än bli riktigt smarrigt :)

2010-08-11 @ 13:13:39
URL: http://vaniljskorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0