Gullebulle.

Igår hade jag ju egentid. Eller ja; jag var lite småmobbad sådär och hade ingen att leka med. Så då blev det egentid. Men det gick ju också bra. Jag fick till exempel äta lax, sen fick jag lyssna på min absolut egen BRA musik istället för arga gubbar, sen fick jag titta på Greek. Och så tyckte jag lite synd om mig själv och beställde hem lite kläder. Och sen bakade jag bullar. Det måste ju provbakas i nya köket. Så det blev såna här fina godsaker:


Hallonbullar

ca 24 stycken

50 gr jäst
4 dl mjölk
225 gr margarin
3 äggulor
1 dl socker
13 dl vetemjöl

Fyllning:
Hallonsylt

Garnering:
uppvispat ägg
florsocker

Rör ut jästen i en deciliter av mjölken i en stor bunke.
Smält margarinet i en kastrull.
Slå över resten av mjölken och ljumma degspadet, häll det över jästen.
Blanda äggulorna med sockret och rör sedan ner det i jästsmeten.
Arbeta in mjölet lite i taget tills degen är blank och smidig.
Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Ta upp degen och knåda den fin.
Kavla ut till en stor kaka, ca 1 cm tjock.
Ta ut mått med rundlar, lägg hälften på plåt.
Ta ut ett hål i resten av rundlarna och lägg dem ovanpå de första.
Fyll hålen med hallonsylt.
Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter.
Pensla dem med vispat ägg. Grädda ca 7 minuter på 225 grader.
När bullarna svalnat, pudra dem med florsocker.

Som ni ser på bilden glömde jag bort florsocker-delen. Jag får väl ordna med det nästa gång jag ska servera några. Det blev nämligen några påsar i frysen som ni förstår. Idag var jag upp med tuppen för att jobba men imorgon är jag faktiskt helt ledig. Förutom skolarbete förstås. Så vi får se om jag hittar på någonting roligt ikväll eller om jag förblir lika mobbad som igår. Just nu är jag mest trött men ska ta en dusch så kanske jag blir lite piggare sen. Jag vill ha en garderob och slippa ha mina kläder i resväskor och sopsäckar. Ja. Seriöst. I sopsäckar.

Anna Ternheim - That's Life

Kommentarer
Postat av: Malin

Precis så. Det enda jag vill ha är Loka :O

Men jag gissar att det känns som vanligt igen redan i morgon.

2009-09-05 @ 22:33:44
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Sandra drömkaka

Petit Choux är så goda mmm, krämiga & perfekt att få baka dem själv & bestämma prick vad man vill fylla dem med & med vilken mängd, mums! :)



Jag tycker alltid det är värst om man känner sig mobbat ensam fredag eller lördagkväll. Men du verkar ha styrt upp en bra egentid. Så man ska göra baka gott, lyssna på bra musik & sen tar jag gärna med mej det goda jag bakat & ser en film & tycker lite synd om mej själv & hoppas folk har en dålig kväll haha.. neee eller joo typ ;)

2009-09-05 @ 22:55:30
URL: http://dromkaka.blogg.se/
Postat av: Carro

Då såg då smarriga ut !

Om du får hem nya kläder så behöver du ju ej använda de som är i soppåsar, hihi !

I know the feeling .. Trodde aldrig jag skulle få upp alla mina kläder, fraktade dem i tusen handväskor & påsar. Såg inget slut på eländet, men nu jädrar ;D Har ni inga garderober or is it a later project? =)

2009-09-06 @ 00:08:06
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: bakmammorna

å vad fina och smarriga!! receptet låter supergott!

2009-09-06 @ 07:34:26
URL: http://www.bakmammorna.blogspot.com
Postat av: Jessica

Vilka underbara bullar, ser supergoda ut.



Nu har vi två garderober, men skulle behöva fler så jag förstår ditt dilemma att inte ha ordentligt med garderober.



Ha en bra kväll!

2009-09-06 @ 19:37:57
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0