Men, kom igen Leeenaaa!

Nu är jag lite mindre stressad. Det kan bero på att jag nyss begravt fingrarna i en bulldeg. Bulldegar är lena och bra saker. Det var alltså därför jag skrev kom igen Lena i rubriken, jag syftade på min lena sköna bulldeg. Den står i köket och jäser nu. Medans den jäser så kan ni få se vad vi åt till middag i måndags. Ni kommer att få en hjärtattack och lägga er ner på era golv och krevera. Åtminstone min mamma. Nu läser visserligen inte min mamma min blogg, men om hon gjorde det så skulle hon undra vad som flugit i mig. Här är Måndagens Middag:



Kryddig Falukorvslåda Med Kokt Potatis

För 2 pers

ca 300 gr falukorv
½ gul lök
3/4 burk tacosås
1 burk créme fraiche paprika & chili
2 msk vitlökssås
1 msk dijonsenap
125 gr mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform.
Hacka löken och skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
Blanda tacosås, creme fraiche, vitlöksås och senap.
Varva lök och korv i ugnsformen och häll över såsblandningen. Grädda i ugnen i 25 minuter.
 Ta ut falukorvslådan, lägg över mozzarella och ställ sedan in i ca 10 minuter till eller tills osten har smält.
Servera med kokt potatis och en god sallad.

Det är alltså den kokta potatisen som skulle ha gett min mamma en hjärtattack. Det var första gången jag och Jimmy åt helt vanlig kokt potatis sen vi flyttade ihop. Åtminstone på hemmaplan. Falukorv hör ju inte heller till vanligheterna, men det är ju alltid roligt att variera sig. Det var riktigt gott också faktiskt, så det här kommer vi nog att laga igen. Nu har min bulldeg jäst färdigt så nu ska jag gå ut i köket och leka med den. Tjipp och hej!

Kommentarer
Postat av: Leila bakar....

Blåbär e ju så nyttigt oxå! Kakan är superenkel så det tycker jag du ska testa =)

2009-05-06 @ 22:28:17
URL: http://leilabakar.blogg.se/
Postat av: I Nadjas kök

Mums va gott det här ser ut :D



Hälsningar Nadja

2009-05-07 @ 15:08:53
URL: http://www.nadjaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0