Igår var det torsdag.

Jag kan inte påstå att idag har varit speciellt annorlunda från igår. Förutom att jag idag varit glad hela dagen. Inte ens när det fattades 100 kronor för mig i kassan på jobbet som kommer att dras från min lön, min enorma lön höhö, så orkade jag bli ledsen. Men annars så är det mest som igår, 30 grader varmt, grabbarna sitter och super på balkongen och jag måste snart gå och sova för jag ska upp tidigt imorgon bitti och jobba. Undrar hur många dagar de ska sitta där på balkongen och förlusta sig egentligen? Ska vi börja ta hyra av Balle? Ska vi adoptera honom? Kostar sånt pengar? Är han till någon nytta? Personligen tycker jag mest att han stökar ner och tar ut min stackars oskyldiga man på dåligheter och tvingar i honom massa alkohol. Snyft snyft.

När jag hade tagit mig samman igår och slutat gråta så lagade vi soppa. Den gick från att vara ett fiasko till en succé. Fiaskot blev då jag råkade överfylla matberedaren så den började läcka och det blev soppa över hela köksgolvet. Men när vi väl fick ordning på det hela och kunde mixa soppan så blev den riktigt god. Här är våran lilla soppa:



Morots- & purjolökssoppa

För 4 pers

4 st stora morötter
1 purjolök
1,2 liter grönsaksbuljong
2½ dl vispgrädde
salt
finmalen svartpeppar
ca 3-4 msk ingefära

Skala och skär morötterna. Skölj och skär purjolöken.
 Koka grönsakerna mjuka i buljongen, det tar ca 15 - 20 minuter. Häll i grädden.
Mixa soppan slät i matberedare, eller med stavmixer.
Smaka av med kryddorna. Servera med ett gott bröd.

Svårare än så var det inte. Vi hade i rätt mycket ingefära, dels för att få smak på soppan men också för att jag är väldigt förtjust i ingefära. Så det kan nog vara bra att smaka av emellanåt, en del gillar ju inte lika påtaglig smak av ingefära som jag gör. Men om man vill ha en billig och enkel soppa så kan jag rekommendera denna.

Nu ska jag nog duscha lite, sen blir det kanske läsa lite innan det är sovdags. Försök till sovdags med de här suputerna i närheten. Varför får jag konstiga sms från alla Göteborgs uteställen? Party här och party där, full moon party, half moon party, beach party, on the way to the beach party, party on the way to the beach party party. Jag är en tant. Jag festar inte. Skicka mig sms om hur man planterar om blommor istället, det behöver jag lära mig!

The Hives - A Little More For Little You

för att det är den som spelas på skanka loss just nu.

Kommentarer
Postat av: OLESSIA

mumma :D

2009-06-26 @ 21:57:20
URL: http://dreamolessia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0