Och jag var 18 år, 18 år för 10 år sen.

Jag var faktiskt 18 år för 6 år sen. Det är faktiskt en Håkan Hellström-text. Nu var det visserligen 17 år sen Håkan Hellström var 18 år så det är ju en rätt så gammal textrad. Håkan är ju förövrigt också rätt gammal, jag gick runt i fredags och hade en gnagande känsla av att jag glömt någons födelsedag. NÅGON fyller ju år idag, tänkte jag och försökte komma på vem. Sen kom jag hem, läste lite bloggar och insåg att det var Håkan Hellström som fyllde år. Tur att man fyller hjärnan med viktig kunskap i alla fall. Vikten av oviktigt vetande som Maddyn brukade säga om mig när vi var yngre.

Idag har jag köpt Sju Sorters Kakor-boken. Så nu ska jag baka mandelkubb. Nej, det ska jag inte. Jag gillar faktiskt inte mandelkubb. Finska Pinnar däremot, det ska jag baka. Och så har jag lovat Jimmy att baka chokladbiskvier, när jag ska hinna med allt detta vet jag inte riktigt. Speciellt inte som vi redan har massor med fikabröd som aldrig äts upp. Jag kanske ska börja bjuda hem folk på kafferep lite oftare?

En annan sak som man kan fundera på är varför folk köper färdiga hamburgare när man kan göra sina egna, mycket godare. Okej, det kanske tar lite längre tid men det är ju lätt värt det. De hamburgarna vi gjorde i fredags går minsann inte av för hackor, och så ska man ha hemmagjord klyftpotatis till också. Det är en till sak som jag inte förstår, att folk köper färdiga strips när det är så lätt att göra själv. Här är vår fredagsmiddag:



Till 4 burgare:

ca 400 gr köttfärs
1/4 gul lök
½ vitlöksklyfta
1 msk bladpersilja
½ tsk dijonsenap
½ msk worchestershiresås
½ äggula
salt
grovmalen svartpeppar

Blanda färs, finhackad lök, pressad vitlök, hackad persilja, senap och sås i en bunke.
 Blanda ner äggulan och krydda med salt och svartpeppar.
Låt stå i kylen i en timme. Forma sedan fyra burgare.
 Hetta upp en grillpanna tills den ryker, pensla burgarna med olja och lägg i grillpannan.
Servera burgarna med bröd, klyftpotatis och valfria tillbehör.

Mmm. Så gott det var. Jag var nog mest lycklig över smörgåsgurkan jag fick ha på min burgare, och vitlökssåsen var inte heller så dum förstås. Fan. Nu blev jag hungrig, bäst att sätta igång med söndagsmiddagen. Ont i halsen har jag fått igen också, det är nog en varannan dag-förkylning. Jag äter bort den. Tillbaka till spisen där jag hör hemma.

Raul Malo - Lucky One

Kommentarer
Postat av: Jessica

Hemmagjorda hamburgare är helt klart mycket godare än köpta.



Gott med finska pinnar och biskvier, biskvier är ju lite pilliga men så goda att göra själv.

2009-04-05 @ 15:03:59
URL: http://www.hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Linda

Hej! Ja det stämmer och det är jätteroligt.

Jag gick livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Och det är så att man måste ha gått det eller haft mer än 3 års erfarenhet i yrket. Men jag vet det var en kille på antagningsdagen som gått hotell & restaurand som sökte. Ring och fråga dem! Det är aldrig försent att prova =)

Ha det bra!

2009-04-05 @ 17:15:42
URL: http://bagarebelliot.blogg.se/
Postat av: Jennie/Kalasgott

Vilka burgare! Mums!

2009-04-08 @ 18:24:06
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0