Ta mig till en vacker plats.
Hej kompisar! Nu är jag här igen. Den här gången var bloggpausen faktiskt inte frivillig. Jag blev nämligen kidnappad och instängd i en liten låda. Nej, nu blandar jag ihop mig med Fabian Bengtsson igen, det är alltid lika jobbigt när det händer. Blir så himla konstig stämning. Speciellt när Jimmy kommer hem och jag står och gapar om att han ska köpa våran teve till ett alltid lika lågt pris. Jag blev alltså inte kidnappad.
Det var min dator som bestämde sig för att hastigt och lustigt gå och dö. Fast egentligen var det vare sig hastigt eller lustigt. Den har ju faktiskt visat tecken i flera år på att den inte längre vill vara kvar här på jorden, jag har bara valt att ignorera det. Tänkt att det funkar ju om man bara inte har flera program samtidigt, det funkar ju om man har lite tålamod, det funkar ju om... Ja, till slut funkade den bara ungefär 5 minuter i taget om man absolut inte gjorde någonting alls med den. Så jag sa till Jimmy att jag ville ha en ny dator, den skulle vara precis som den jag hade fast den skulle fungera. Och vara mindre. Så nu sitter jag här med en mindre, fungerande dator som jag ganska ofta bara vill kasta in i väggen för att Windows 8 är ett jävla helvete, men det kommer väl. Jag ska låta kärleken växa fram lite varligt.
Nu skiter vi i det och fokuserar på det som är viktigt: Mat! Det är tydligen fler än jag som har som nyårslöfte att äta mindre och bättre kött, och då tänker jag som så att om vi hjälps åt att peppa varandra och visa massa goda vegetariska recept så kanske det smittar av sig på ännu fler. Jag blev också väldigt förvånad då jag tydligen inte var den enda tofu-oskulden i matbloggsvärlden. Jag skyller det på att tofu är så svårt att hitta i affärerna så det är ingen som bara ser det av en slump och tänker att: "JA! Det ska jag laga!" Men nu är det såhär, att tofu ska ni laga. Det här receptet som följer här nedanför är hur gott som helst, hela familjen gjorde massa tummar upp när vi åt den. Så, varsågoda, mindre kött, mera tofu!
Ingefärstofu Med Morotsnudlar
för 4 portioner
1 pkt fast tofu (ca 270 gr brukar de ligga på)
marinad:
2 st vitlöksklyftor
ca 5 cm riven färsk ingefära
1 msk soja
3 msk rapsolja
250 gr äggnudlar
3-4 st morötter
4 msk pressad citron
1 dl sweet chili-sås
½ msk sesamolja
½ dl rostade och saltade cashewnötter
(ev. 1 kruka grovhackad koriander)
Blanda ingredienserna till marinaden.
Skär tofun i sockerbitsstora bitar.
Lägg tofubitarna i marinaden och låt marinera i minst 10 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
Skala morötterna och fortsätt sedan att hyvla tunna remsor med potatisskalaren.
Stek tofun i marinaden tills den fått fin gyllenbrun färg.
Tillsätt nudlarna och morötter och låt allt fräsa ca 2 minuter.
Tillsätt citron, sweet chili, sesamolja och cashewnötter och låt fräsa nån minut till.
Servera med koriander om du tycker det är gott.
Så, det ser väl inte så svårt ut? Nej, det var det inte heller. Enkelt, gott och vegetariskt. Hur bra som helst!
Nu ska jag fortsätta hinka i mig te, den lilla bejbinen har slutat sova på nätterna så jag känner mig mest som en zombie. Jo, det förstås, hon sover på nätterna om hon får ligga med huvudet inkört mellan min nacke och axel. Väldigt avslappnande som ni förstår. Inte nog med att man är trött som en zombie, man får nackspärr också så man går runt här som Ringaren i Notre Dame. Zombieversionen. Jag får väl börja sällskapa med den knäppa tanten som bara går fram och tillbaka, fram och tillbaka på våran gata hela dagarna. Hon har också puckelrygg. Det värsta med att vara föräldraledig alltså... Man hinner inse att hela ens kvarter består av galningar.
Kommentarer
Svar:
eller hur! kan det inte bara vara som det alltid har varit? varför ska de komma med massa nya konstiga program? windows 95 var väl jättebra..! jag har iaf slutat håna min mamma för att hon inte hänger med i tekniken för nu gör jag inte heller det längre... ofelia får väl lära mig hur datorn fungerar ;)
kramar!
Pernilla
Svar:
hahaha, vattenskadad halloumi. ja, den måste ju verkligen marineras väl för att smaka... nåt överhuvudtaget. och så måste man ha fast tofu, tar man den andra varianten så smakar det mest slem. apetinas är bra tycker jag! kung markattas ska tydligen vara bra också, men den hittar jag aldrig någonstans. (eftersom man typ aldrig hittar tofu någonstans alls...)
Pernilla
Svar:
men testa! min motståndare har tyckt om det! och den lilla krabaten älskar det, fast hon är ju å andra sidan vegetarian såvida det inte är nåt svindyrt kött som serveras... annars får du väl göra tofu-matlådor till dig själv :)
Pernilla
Svar:
äääh, skyll inte på mannen nu. det är bara att laga och säga att det är det här som serveras idag. gjorde jag med min man och nuförtiden äter han glatt vegetarisk mat utan att mumla nåt alls. det går att omvända dem!
nya datorn krånglar inte, men den är ju inte som det var förr ;)
Pernilla
Svar:
men förstorar den inte bara texten om du drar med både tummen och pekfingret samtidigt? eller det kanske bara är på telefoner det funkar så... vet faktiskt inte alls hur det funkar. googla! det gör jag på alla mina problem, oftast hittar man nån lösning :) jag har gjort samma som dig med skrivbordet, tycker mest det är löjligt att den vill kalla allt för appar och att det inte finns någon... meny? nåja, vi vänjer oss nog. så gamla hundar är vi väl inte ;)
Pernilla
Svar:
eller hur! köpa nya datorer och sånt är ju aptråkigt. senast jag gjorde det så frågade butiksbiträdet jättenedlåtande när jag sa att jag ville ha en ny dator: "jaha, vilken färg vill du ha? höhöhöhö!" baaah. idiotgubbe. synd att jag inte kan massor av saker om datorer, annars hade jag fanimej satt honom på plats ordentligt.
Pernilla
Svar:
på min nya dator finns inte ens mappar, eller nån startmeny eller nånting... bara en massa färgglada fyrkanter som tydligen kallas "appar". jag börjar så sakteliga förstå mig på det. tror jag. bäst att inte säga nåt för då sitter jag väl här och svär om nån minut...
Pernilla
Trackback