Luspank är vad jag är, men jag mår som en miljonär.

Nu kommer här något så ovanligt som gårdagens middag! Jag ligger ju några veckor efter med det här bloggandet, men nu tänker jag lite som SJ, det tåg som är mest försenat prioriteras sist så att åtminstone något tåg kommer i tid. Alltså, gårdagens middag först, så får sånt som jag gjorde för några veckor sen ligga några veckor till och skramla i matbildsmappen. Mest för att det var flera stycken som skrev på instagram igår när jag la upp en bild på middagen där att de ville ha receptet och jag är ju så snäll och omtänksam, så nu kommer den: Gårdagens middag. Helt knasig kombo, helt galet gott. Det här kommer vi att äta igen!
 
Kål- & Nötgryta Med Quinoa.
 
för 4 portioner
 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk curry
1 röd chili
500 gr krossade tomater
4-6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
100 - 150 gr vitkål
100 - 150 gr rödkål
ca 1 dl ekologiskt och osötat jordnötssmör
1 liten burk kikärter
ca 1½ dl naturella cashewnötter
 
Finhacka lök och vitlök.
Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med curryn i smör i en gryta.
Skär vit- och rödkål i bitar.
Tillsätt tomatkross, vatten, jordnötssmör, grönsaksbuljong och kål i grytan.
Låt koka i ca 10 minuter.
Tillsätt kikärterna och låt koka några minuter till.
Smaka av med salt och peppar om du vill.
Häll i nötterna strax innan servering.
Servera med quinoa eller som den är.
 
Nu ska jag muta den lilla bebisen med mat sen ska jag slänga ner henne i vagnen så hon får sova lite, det är en extremt mammig period just nu så så fort jag inte bär på henne så gallskriker hon. Ja, jag har skrivit detta med henne i knät. Liiiiiite trött blir man. Men det är ju fredag och solen skiner, så jag försöker att hålla humöret uppe. Ska gå och köpa massa god frukt, glass och läsk sen också så jag överlever helgen. Det gör jag kanske ändå för göteborgs matbloggsmaffia ska gå och äta chokladfrukost på Kanolds imorgon. Bäst jag köper extra mycket gotte tills ikväll då så magsäcken är ordentligt uttöjd imorgon bitti!
 
Beachwood Sparks - By Your Side

Kommentarer
Postat av: Katarina

Åh, vad gott det låter och så många goda smaker i en gryta!

Svar: ja, det var verkligen oväntat gott :)
Pernilla

2013-05-31 @ 14:41:16
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Kim

Knasiga kombos är bra kombos! Oftast iallafall. Ja det är svårt det här med att ligga i fas i bloggandet. Och vid högtider, då ska man helt plötsligt till och med ligga före? Hurihelvete...

CHOKLADFRUKOST!

Svar: man får nog ta förra årets högtids-recept och vara före med dem om det ska funka... nu känns det mest blogg-schmogg, hoppas det ska börja bli roligt snart igen...
ja, men det var lite ont om choklad!
Pernilla

2013-05-31 @ 20:56:39
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag tycker du är mer mån om dina kunder än SJ iaf som gör det de ber om. Tror aldrig SJ hade ställt upp på kundernas krav. Sen kan vi stå ut med att vi måste vänta på en del recept. Får bli en fin cliffhanger ;_)

Svar: haha, nej, av SJ får man ju bara svaret att de återkommer när de fått någon information. vilket är: aldrig. kanske ska börja skriva så här i bloggen också, återkommer när jag har mer information. tack för idag.
Pernilla

2013-05-31 @ 22:03:26
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Jessica

Sån är min son också, han är ju bara några dagar yngre än din. Inte ens pappa duger!

Svar: pappa duger iaf, så det är skönt, men annars är det väldigt skeptiskt till främlingar och när vi är ensamma hemma får jag inte ens gå ur hennes synfält för då blir det ett himla liv... men jag har förstått att alla i hennes ålder är likadana så det känns ju lite skönt att man inte är ensam iaf :)
Pernilla

2013-06-01 @ 20:21:58
Postat av: Mårtenssons kök

Chokladfrukost!!! Vi vill också ha!!!

Svar: fast särskilt mycket choklad var det tyvärr inte, bara en liten pralin :( men sällskapet var finfint!
Pernilla

2013-06-03 @ 21:53:32
URL: http://martenssonskok.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0