Jag är inte född till att vara ledare.

I söndags gjorde vi allt sånt där som man ska göra på söndagar. Vi sov jättelänge (till klockan 13 faktiskt, fast vissa av oss tog ju några matpauser under natten), tog en söndagspromenad och så långkokade vi. Det måste man göra på söndagar, speciellt på hösten. Det var faktiskt mest Jimmy som fixade långkoket, jag gav honom bara receptet och svarade på frågor som han hade emellanåt. Och till slut fick vi en sån här god, mör och lite kryddig gryta:
 
Gryta Africana
 
för 4 portioner
 
800 gr grytbitar av nötkött
2 msk curry
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1 grön chili
2 tärningar köttbuljong
2 msk paprikapulver
ca 15 dl vatten
ca 2-3 msk mango chutney
 
Till servering:
Torkade aprikoser
Färsk ananas i bitar
Rostade cashewnötter
Quinoa
 
Hetta upp en gryta och stek köttbitarna så att de får en fin stekyta.
Lyft ur köttbitarna.
Häll i mer olja, fräs curry i oljan ca 2 minuter.
Lägg i lök, vitlök och chili och låt fräsa i någon minut.
Tillsätt köttet, buljongtärningar, paprikapulver och vatten.
Låt koka på medelvärme ca 2 timmar.
Späd eventuellt med mer vatten.
När köttet är mört och lätt att tugga och buljongen tjocknat är grytan klar.
Smaka av med mango chutney.
Servera grytan med ananas, aprikoser, cashewnötter och quinoa.

 

Ja, vi hade gurka till också. Det måste man inte, det är frivilligt, men vi ville det. 

Nu skriks det väldigt mycket här så nu måste jag springa, om sisådär ett halvår kanske jag har tid att svara på en kommentar eller två här...

 

Patterson Hood - Better Off Without


Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Vilken gryta! Älskar långkok!
Jag hade nog ett väldigt lugnt barn för jag hade massor av tid. Men inte nu.... Vi kanske har tvärtombarn?!

Svar: alltså hon VAR jättesnäll de två första veckorna och nu de senaste dagarna har hon fått världens humör och blir så arg så fort man inte har henne i famnen så nu sitter jag med henne i knäet och skriver med en hand, haha.
Pernilla

2012-10-23 @ 20:07:40
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Amy's piece of cake

Låter som en mysig söndag... men att sova till 13, lyx! Underbart!

Minns inte själv senast jag sov till kl 9... måste vara för 7-8 år sedan, minst!

Svar: vi är ganska duktiga på att ta sovmornar här, jag och ofelia sover nog till halv elva nästan varje dag :) men så är vi iofs uppe halva nätterna och ammar också...
Pernilla

2012-10-24 @ 19:44:28
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Kim

Ja-a, långkok är obligatoriskt på höstsöndagar. Annars kommer höstpolisen och slänger en i höstfinkan, så får man inte komma ut förrän till våren, men då måste man laga primöööörer. Så är det.

Svar: ja, och det är riktigt jobbigt för då missar man ju allt julegodis och sånt! vad är primörer i jämförelse med att sätta en pepparkaksdeg liksom?!
Pernilla

2012-10-24 @ 20:49:55
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

13.00!!! OMG, som dom säger i Hollywoodfruarna, OMG! Så länge har vi inte sovit sen... ja det minns vi inte ens:) Men det gäller att passa på förmodar vi, när tillfälle till vila ges.
Långkok, it is!

Svar: hoho, vi sov så länge igår igen. idag fick vi dock skärpa till oss och gå upp vid 11 ;)
Pernilla

2012-10-24 @ 21:44:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Nina

Jag älskar frukt i/till mat. Mannen gör det dessvärre inte. Det är mindre roligt. Ni verkar förresten ha samma arbetsfördelning vid matlagningen som vi, haha. Fast för er var det kanske ett undantag=)

Svar: jag gillar frukt i/till mat så länge det inte är banan, fast jag är å andra sidan inte så förtjust i banan överlag... ja, det är faktiskt först de senaste veckorna som mannen här i hushållet börjat stå för matlagningen, men jag tror bannemej att han börjar tycka det är lite roligt till och med :)
Pernilla

2012-10-25 @ 20:57:37
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Emma ❀ My Inspiration

Grytor gör vi sällan tyvärr. Det är ju så GOTT! Och storkok, det måste vi börja med.. Lämpligt när orken för att laga mat tryter :)

Svar: ja, det är så himla gott, vi gjorde en igår igen bara för att det är så gott :) och så härligt när de står på spisen och puttrar i flera timmar!
Pernilla

2012-10-25 @ 23:18:00
URL: http://myinspiration.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0