Baserat på en verklig händelse.

Det är måndag och solen skiner och nu ska vi prata om vad jag åt och gjorde förra veckan. Vi ska inte prata om det så mycket, jag ska skriva om det och ni ska läsa. Det är lite mer en monolog än ett samtal. Sådär ja. Då börjar vi.
 
Förra måndagen ösregnade det ungefär hela dagen och Ofelia var ledig för skolan var stängd pga studiedag. Det bästa med det var att hon slapp klä på sig tyckte hon. Framåt eftermiddagen slängde hon faktiskt på sig lite kläder ändå för då ville hon gå ut, så vi var ute i regnet och besökte lite olika lekplatser. Sen gick vi hem och åt Ostsoppa med chilichips. Det var som att äta chips med varm ostdip. Vem kan klaga? Ofelia kan klaga. Chipsen var för starka och soppan var äcklig. Trams säger jag. Det var hur gott som helst.
 
 
Sen blev det en exakt lika regnig tisdag och jag hämtade ett barn som var lerig från topp till tå. "Jag råkade halka i leran..." Mm. Okej. 12 gånger då eller? Hennes i normala fall lila skor var bruna. Helt bruna. Det syntes inte ens att de var lila egentligen. Så det var bara att traska raka vägen hem och skölja och tvätta kläder. Till middag åt vi Pulled Jackfruit i pitabröd med picklad rödlök och chilibearnaise. Inte Ofelia. Ofelia åt pitabröd fyllda med tomat och senap. Lyxigt.
 
Onsdagen kom och regnade även den bort, så vi gick till biblioteket efter skolan och hängde där. Varför är det nästan aldrig några andra barn där? Bara bebisar, men aldrig några större? Ofelia berättade att när de varit där med klassen för någon vecka sen var det första gången nästan alla barn var där. VAD GÖR ALLA BARN hela dagarna och helgerna? Vi kanske är där lite väl mycket förstås för Ofelia är numera bästis med bibliotekarierna och fick äran att ställa i ordning en egen hylla med sina boktips. Såhär fint blev det:
 
 
Sen gick vi hem och åt Spenat- & rödbetspaj med fetaost till middag.
 
I torsdags var det MBT! Med tema ost! Och jag var barnfri! Tjoho! Vi åt baguette med svampstuvning och västerbottenost, brie & kaltbach med tryffelhonung, buffelmozzarella med blodgrape och massa andra goda grejer. Jag hade med mig Mozzarellafyllda citroner och till efterrätt citronrutor med philadelphiafrosting men det bjöds även på kesokaka och chokladkakor med havssalt
 
Fredagen var som fredagar alltid är. Efter skolan strosade vi iväg till vårat favoritfik och fikade, spelade spel och bara hängde i några timmar. Sedan gick vi hem och åt kikärts-, halloumi-, och sötpotatisburgare och till dem hade vi kokta majskolvar med massor av smör och salt. Sen nattade vi barn och när de hade somnat tittade Jimmy på hockey och jag tittade på Friday Night Lights. Igen. Men liksom... Bildgoogla på Tim Riggins så förstår ni mig sen.
 
I lördags var det slask och blask och blåste från alla håll så vi hade innedag. Gick endast ut för att gå till Hemmakväll och köpa lördagsgodis. Sen skulle jag göra mig till och göra finmiddag och stod i köket och slavade i två timmar för att göra Stekt ankbröst med smörstekt grönkål och potatiskaka. Ofelia kom ut i köket, tittade på maten och sa med en röst som bara dröp av sarkasm: "Wooooooow, vad GOTT det ser ut..."  Visste ni att det är med ironi precis som med andra språk, pratar du italienska med ditt barn hela tiden så börjar de prata italienska. Är du konstant ironisk mot ditt barn så får du till slut smaka på din egen medicin. Känns okej ändå med tanke på att (de sena) 90-talisterna och 00-orna inte förstår ironi. 10-talister kan bli den generationen som återinför det.
 
Söndagen var en typisk söndag med planering av veckomatsedel inför kommande vecka, tvätthögar att ta reda på, veckohandling, lekplatshäng och andra fantasiskt roliga saker. Sedan åt vi Pizza till middag, det var vi tamejtusan värda. (Eh ja, varför skulle vi inte vara det?) Senare när barnen hade somnat käkade vi popcorn och kollade på tredje säsongen av True Detective. 
 
Så var det med det. Denna veckan hoppas jag på lite bättre väder så vi kan vara ute på eftermiddagarna och vi inte behöver tvätta regnkläderna varje dag. Nu ska jag väcka den sovande bebisen! 
 
 
(men fy vilken jädra dretmusik. vad är det här ens? vad gör den på min spotify?!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0