Och det liv du har valt är det du måste leva med.

För en vecka sen var det midsommarafton. Det var fint. Superfint faktiskt. Vi hängde i Brandstorp, det ligger vid Vättern fast på fel sida. (Dvs. inte Gränna-sidan.) Men det var fint ändå. Det fanns sol, pool, god mat och massa andra grejer. En svärmor till exempel. Som tvingade i mig prosecco redan klockan 10 på förmiddagen. Ja, jag säger då det. 
 
Nu kan det förvisso vara så att jag tvingade min svärmor att köpa vindruvor, vodka och prosecco för att vi skulle göra en god grej jag spanat in på internetz. Och när vi dragit igång det lilla projektet så blev det prosecco över så vi tänkte att det var lika bra att dricka upp det. Är det midsommar så är det. (Tror svärmor ångrade sig sen på kvällen när jag ville gå och basta med de 15-åriga grannkillarna, men det är ju en annan historia.)

Nu ska vi prata om prosecco-druvorna! Det är sommarens tilltugg, just sayin'! Kom ihåg var ni såg det först och så vidare. Såhär gör ni om ni vill imponera på alla i er omgivning:
 
Prosecco-druvor
 
1 frp gröna vindruvor
½ flaska prosecco
1 skvätt vodka
strösocker
 
Börja med att plocka och skölja vindruvorna ordentligt.
Lägg dem i en skål. Täck med prosecco och vodka.
Ställ in i kylen 1-2 timmar.
Låt dem rinna av.
Rulla i socker.
Ät som godis.
 
Annat fint vi gjorde på midsommar: badade i Vättern. Badade i pool. Spelade basket. Slöade enormt mycket. Åt jordgubbar. Åt jordgubbstårta. Åt godis. Åt. Åt. Åt. Vissa var såhär snygga:
 
 
Nu då? Hörde jag SEMESTER? Jajamensan! 3 veckor med första stoppet i Sågmyra på söndag. Där blir vi minst en vecka för hopp och lek, dricka drinks med konstiga människor och dansa till Despacito på stången på Pallan, njuta av skog och sjö och tyst och lugnt, fira mina föräldrars 40-åriga bröllopsdag och ja. Sånt där ni vet. Hör av er om ni vill leka vetja! 
 
 
(så himla fin bit! älskar fina bitar.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0