Alla dessa vackra ansikten som förgyller denna stad.

Om jag någon gång måste inrikta mig på något särskilt inom konditoryrket så tror jag nog att jag ska bli kola-specialist. Inte på det sättet Persbrandt älskar, inte mer åt Werthers-hållet. Dels för att jag tycker det är himla roligt att trolla ihop massa nya kolasmaker och dels för att varje gång Jimmy har med sig kola till fredagsfikat så kommer han hem och överöser mig med komplimanger från sina kollegor. Och det är ju alltid trevligt. Häromsistens hade han till exempel med sig en chokladkola med kakaonibs som gick åt som smör i solen. Vill ni också fjäska för era kollegor eller andra i närheten med väldigt goda kolor? Ja, jag tänkte väl det. Här får ni ett finfint recept på finfina kolor.
 
Chokladkolor med kakaonibs
 
ca 30 st
 
100 gr smör
2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
½ vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
½ tsk flingsalt
2 msk kakao
ca 20 gr kakaonibs
 
300 gr smält ljus choklad
kakaonibs att dekorera med
 
Koka upp smör, grädde, socker, sirap, vanilj, salt och kakao i en kastrull.
Låt koka till 123 grader.
Rör ner kakaonibsen.
Häll upp en bakpappersklädd avlång sockerkaksform.
Låt svalna.
Skär i så jämna bitar du kan.
Ställ in i kylen medan du smälter chokladen så går de lättare att doppa.
Smält chokladen och låt den svalna lite.
Doppa kolorna i chokladen och strö över kakaonibs innan chokladen stelnat.
 
Förra veckan hade Jimmy faktiskt med sig en ugnsbakad vaniljcheesecake som tydligen var uppe på medaljplats av goda grejer jag gjort. Det kan hända att jag återkommer med recept på den också. Själv fick jag ju liksom aldrig smaka den eftersom den var i en form, men jag smakade på smeten och den var god.
 
Annars så är Ofelia på bättringsvägen och kan nu gå riktigt bra inomhus, däremot har hon fortfarande svårt att gå i skor och i trappor så det blir nog att vara hemma från förskolan resten av veckan. Men hon är på glatt humör och det är skönt att se att hon inte har så ont längre. Min förhoppning är att hon ska sova gott hela natten inatt så jag kan gå till jobbet några timmar imorgon bitti. Därför ska jag vara duktig och förbereda lite för morgondagen nu och sen ska jag krypa ner i min lilla säng. Fridens liljor!
 
The Vacant Lots - 6 AM

Kommentarer
Postat av: Kjersti

Ännu ett recept som jag skamlöst tänker sno av dig. Kycklingsoppan du frestade med häromsistens gjorde succé - även om jag förstås inte kunde avhålla mig från att ändra lite i receptet. Matbloggare är ju klåfingriga som du vet! Skönt att Ofelia mår bättre. Ha det gott!

Svar: kolarecept kan man aldrig ha för många av! bra glutenfritt godis ju! haha, nej men det är väl klart man ska ändra recepten så de blir precis som man själv vill, det är ju det som är det roliga med matlagning :)
Pernilla

2015-03-08 @ 16:16:25
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/
Postat av: Malin / Inte vego, men

Mmm! Vaniljcheesecake lät verkligen inte fel heller.

Svar: nej, jag brukar inte vara nåt fan av bakade cheesecakes men just den där var ju väldigt fluffig och fin, får se om jag lyckas skriva ner den i bloggen nån dag :)
Pernilla

2015-03-24 @ 22:06:55
URL: http://intevegomen.blogg.se
Postat av: Kim

Nej jag vill inte fjäska för mina kollegor, det räcker med att de får ha mig närvarande - ellerrr?
Men äta kolor vill jag göra. Vabruari verkar ha spridit sig in i mars (vabrs?)...

Svar: jaja, det är väl klart! dina kollegor ska ju vara tacksamma bara för att de får vistas i samma lokaler som dig för tusan, jimmys kollegor behövs det nog fjäskas lite mer för ;) frågan är hur fasen jag ska fjäska för mina, fredagsfika funkar ju inte riktigt där...vi har (peppar peppar!) bara vabbat en enda dag i mars! fast det var ju tydligen för mycket för vissa ändå... *mumlar bittert*
Pernilla

2015-03-26 @ 14:30:44
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0