Jag blev förälskad i varje liten snöflinga som föll.

Vet ni vad det har varit ont om på den här bloggen det senaste året? "Mmm. Kontinuitet..." Muttrar ni lite bittert därhemma för er själva nu. Och det får en ju hålla med om faktiskt. Men det har också varit väldigt ont om filmtips. Ett tag berodde det på att jag inte tyckte att jag sett någon jättebra film som varit värd att tipsa om, men sen har det mest berott på just det där med bristen på kontinuitet. Nu på sistone har vi faktiskt sett väldigt många bra filmer, men den jag ska tipsa om idag såg vi för ganska längesen.
 
Nu tror ni att det kommer nåt gullegull med fina miljöer och knasiga karaktärer som man mår bra av att titta på. Det gör det inte. Nu blir det ångest, ont i magen och inte alls roligt någonstans. Men väldigt bra!
 
 
Jakten handlar om Lucas (Mads Mikkelsen) som arbetar som förskollärare i en liten by och plötsligt blir falskt anklagad för övergrepp på en liten flicka. Trots att han är oskyldig så är det ingen som tror honom och hela samhället vänder sig emot honom och hans familj. Det är som sagt absolut ingen feel good-film, men den är fruktansvärt bra och visar på hur fort saker och ting kan spåra ur, och hur hemska människor kan vara mot varandra. Och ehm ja... Det behöver man ju bli påmind om ibland. Nej, det behöver man kanske inte. Men man kan behöva en bra film att titta på nu när höstmörkret gjort sitt intågande. Jag ger den 5/5 prickiga prickar.
 
Einar Stray Orchestra - Qualia

Kommentarer
Postat av: Kim

En film jag VILL se, men vet inte om jag vågar. Det får bli en dag när jag är beredd på ont i magen.
Kram kram!

Svar: vet inte om man ska ta den en dag när allt redan är skit så att det ändå inte blir värre, eller om man ska ta den en dag när man är jätteglad så... nej. ta den en vanlig dag när det inte gör nåt om du får lite ont i magen. det är nog bäst. Kram!
Pernilla

2014-09-18 @ 21:47:10
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag lägger titeln på minnet. Allt med Mads Mikkelsen brukar vara bra. Och det är i stort sett det enda jag använder vår TV till, att titta på filmer.

Svar: ja, vi såg en till jättebra film med Mads Mikkelsen i fredags, och en förra söndagen. så det stämmer nog, jag har inte sett så många filmer med honom förut men nu börjar jag fatta grejen!
jag försökte titta på "vanlig tv" precis alldeles nyss men fy fabian, vad skräp det är. så jag hamnade framför datorn istället. där kan man åtminstone välja själv vad för skräp man vill titta på ;)
Pernilla

2014-09-21 @ 13:19:14
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Fruktansvärd, gripande och bra! Tänkte på den flera dagar efter att jag sett den. Hua!

Svar: ja, samma här! riktigt riktigt bra!
Pernilla

2014-09-21 @ 22:05:57
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0