Går tillbaka för att finna den plats där jag senast fick vila ut.

Jaha, här kommer jag och är sist på bollen som vanligt då. En sån där årskrönika ska man visst göra och jag är ju som jag är så jag gör min nu när ni andra gått vidare i livet, men man spar ju det bästa till sist! Hur fasiken man nu gör en årskrönika på sitt livs sämsta bloggår, men jag ska minsann ge det ett försök!
 
Januari: Januari 2013 var inte riktigt som januari 2014, på den tiden fanns det nämligen någonting som hette minusgrader och vinter. Ja, det var tider det. Snön lyste som vanligt med sin frånvaro här på västkusten men kyligt var det allt. Jag minns att jag och Ofelia traskade iväg till BVC en morgon när det var -17 grader. Brrr. Här på bloggen var det den thailändska linssoppan på bilden ovanför som lockade flest klick och det kan man ju förstå, är det kallt så ska man äta god, varm, kryddig soppa.
 
Februari: I februari tröttnade jag på livet utan snö, tog barnet under armen och rymde upp till Sågmyra där vi stannade nästan hela månaden. Där fanns massor av vit härlig snö och det gillar man ju. Jag och Jocke blev återigen bedrövade över att det inte fanns någon Snickerskaka på Lager157 så vi tog saken i egna händer och bakade egna. Och så fyllde jag 28 år, det firade jag med att åka hem till Sandra på husesyn och bli bjuden på tårta.
 
Mars: I mars var vi tillbaka i Mölndal igen, jag tog mig i kragen och började gå på Öppna Förskolan och skaffade mig några trevliga mamma- och bebisvänner. Dessutom hade jag önskemiddag för Jolin och Evelina som helt och hållet fick bestämma vad jag skulle laga till dem. Till efterrätt beställde de den alltid lika finfina myntamarinerade melonsalladen som kan vara den efterrätt jag lagat flest gånger här i livet. Och så släppte Håkan första singeln från sin nya skiva och det blev början på ett jädra bra Håkan-år.
 
April:  I april var det fortfarande mest kallt och inte alls vårigt, men jag peppade mig med den här helt fantastiska HCHF-rätten. Pasta med Camembert-sås. Det var hos Mårtenssons jag hittade den. Och senare i april hittade jag även Mårtenssons en fredagkväll hemma hos Russinet då det vankades gigantisk bloggträff för matbloggare från hela Sverige. Vi minglade, åt god mat, njöt av magdans, gick på matvandring runt i Göteborg och hade helt enkelt ett par strålande fina dagar tillsammans.
 
Maj: I maj var det dags för ett av mina favoritmoment i vardagen: Jimmys fikavecka! Det var visserligen inte den enda gången det hände under året, men just fikat jag gjorde i maj blev jag väldigt nöjd med. En riktigt härlig ambrosiakaka med vaniljkrämsfyllning fick han bland annat med sig och när den var slut hade hans kollegor sagt åt honom att gå hem och säga åt mig att göra en ny. Jag försöker få dem på Jimmys jobb att anställa mig som fredagsfikafixare, men det är tydligen inte "ett riktigt jobb". Hmpf. Alla arbetsplatser behöver väl en fredagsfikafixare?!
 
Juni: Juni inleddes finfint med en fantastisk Håkan-konsert på Slottsskogsvallen (repris i sommar, yay!). Sedan vankades midsommar så då rymde vi upp till Sågmyra igen, jag har ju liksom svurit på att mitt barn aldrig ska behöva fira midsommar utanför dalarna. När vi firat midsommar i några dagar så skickade vi hem Jimmy medan jag och Ofelia stannade kvar i några veckor till och hade mest långa lata dagar utomhus då vi inte gjorde mycket alls förutom att leka, bada och umgås.
 
Juli: I juli åkte vi tillbaka hem till Göteborg igen för då fick Jimmy semester. Jag hade lyckats tjata till mig en vecka i Gränna där vi gjorde sånt som man gör i Gränna. Åt polkagrisar, promenerade, badade i Vättern, åkte över till Visingsö, åt pizza i Gränna-hamnen och sånt där. Och hemma åt vi sötpotatisfalafel som hela familjen gav tummen upp. Har ni inte testat det ännu så gör det! Så gott!
 
Augusti: I augusti vägrade sommaren ta slut och det gjorde inte särskilt mycket alls, några fler dopp i poolen, ännu mer varma sommarkvällar och många fler goda tårtor. Här är Oscar II's Tårta som jag helst åt tillsammans med jordgubbar medan solen gick ner utanför fönstret och bejbinen sov så gott i sin säng.
 
September: I september började jag tröttna på det här med sociala medier riktigt rejält (som ni har märkt så håller det fortfarande i sig en del), men något jag inte tröttnade på var att gå på mumsiga bloggträffar. På en av våra träffar konstaterade vi kort och gott att Nutella Är En Ost, vilket innebär att det är helt okej att ta med sig Nutellafyllda Kanelmuffins på en bloggträffa med tema Ost.
 
Oktober: I oktober fyllde otroligt nog Ofelia 1 år, det är kanske inte så otroligt eftersom hon föddes i oktober 2012, det som var mer otroligt var hur fort hennes första år gick. Vi firade på hemmaplan med en gigantisk kakbuffé och hela tjocka släkten. Någon helg efteråt åkte jag upp till Karlstad för att jobba en helg på Tidens Melodi. Jag var nöjd för att jag fick baka kakor iklädd klänning. Vilket drömjobb!
 
November: I november var det helt dött här. Inte ett ljud hördes. Jag och Ofelia åkte upp till Sågmyra och var där hela månaden och jag tyckte att det fanns massor av saker som var roligare att göra än att blogga. I slutet av oktober hade vi en bloggträff med Skördetema, då tog jag med mig denna Kanel- och Sötpotatislimpa som var fantastiskt god och som jag borde baka igen, snarast.
 
December: I december började det julstökas och mumsas som vanligt i alla hem och stugor. Och bloggar. Vi hade bloggträff med jultema såklart och jag hade med mig dessa, det är inte pizzabullar, det är Saffransbullar Med Vit Choklad och Mandelmassa Med Toscaglasyr. Här har jag gått hela livet och trott att jag inte gillar saffransbullar för det bara är torrt och tråkigt. Icke! Det finns fantastiskt goda saffransbullar. Här har ni beviset.
 
2014? Mitt nyårtslöfte är att jag ska köpa bättre kött och rösta fram en ny regering. Det sistnämnda kanske jag inte lyckas med helt på egen hand, men det första ska jag nog klara av. Mindre titt på prislapp, mer tittande på kvalitet och ursprung. Eftersom vi inte äter så fruktansvärt mycket kött så kan vi gott äta bra kött när vi väl gör det. Hellre det än att slöäta falukorv och färdiga köttbullar bara för att man måste äta kött. Det måste man inte. Inte varje dag i alla fall. Och så måste jag klippa håret och skaffa mig ett jobb. Men det kan gott vänta några månader. Åtminstone jobbdelen, min lugg däremot börjar bli i bråkigaste laget.
 
Och så kanske, kanske ska jag blogga lite mer. Men jag lovar ingenting. Tack för 2013 kompisar!
 
 
(för det var den enda låten som inte var en Håkan-låt som lyckades leta sig in på min topp 10 över mest lyssnade låtar på spotify. men å andra sidan så finns det en rad i låten som går såhär: "som Håkan sa: Jag hatar att jag älskar dig" så jag vet inte. antingen lyssnar jag på håkan eller på låtar där någon sjunger om vad håkan sjunger. känns helt friskt.)

Kommentarer
Postat av: Blåbär

Vilken rolig läsning :) Du gjorde genast min gråa dag mer färgglad! Puss och kram! <3

Svar: Vad bra! Jag är sugen på limechips. Tänkte bara att du ville veta det <3
Pernilla

2014-01-08 @ 12:21:00
Postat av: Ann

Det var kul när du var hääär! Gjorde minsann den där ambrosiakakan idag! Alla hyllar den varje gång man gör den.

Svar: ja, jag vill komma tillbaka snart! hoppas det löser sig med vattenläckan!
Pernilla

2014-01-08 @ 13:41:54
URL: http://www.tidensmelodi.se
Postat av: sofie

Du behöver inte be om ursäkt. Blogga då och då så får du fortsätta hänga med på bloggträffar (om du fortfarande gör goa grejer:)).
Vad mycket man kan hinna med på ett år. Speciellt när man är f-ledig. Ditt 2013 känns som mitt 2012 när man kunde åka hit och dit en längre tid. Nu prioriteras allt på ett annat sätt.
Funderar faktaiskt på att gå på min första Håkan-konsert EVER!!

Svar: jag får sån himla ångest när jag tänker på att jobba, speciellt om jag ska jobba heltid och knappt få träffa mitt barn och aldrig kunna åka upp till mina föräldrar. bläää. eh JA, klart du ska gå på Håkan! jag tvingade ju med charlotta till scandinavium och nu är hon fast i träsket och har redan köpt biljett till slottsskogen. så gör det! du kommer inte att bli besviken!
Pernilla

2014-01-09 @ 13:47:20
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtenssons kök

Vi håller med Sofie, kör på i din takt så hittar vi hit när du bjuder på nya leenden! För det lyckas du alltid med, att sätta ett leende på oss:)
Och den där magdansen, den var bort glömd helt och hållet... gulp! Men ostsåsen till pastan har vi inte glömt, attans så god den är.

Kram på dej

Svar: haha, att ni (eller ja framförallt Håkan) lyckats förtränga den är ju faktiskt ett mirakel bara det :) ostsåsen och pastan ska vi äta ikväll. ååååh. längtar redan!
kramar!
Pernilla

2014-01-09 @ 18:58:49
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Kjersti

Vilket mysigt bloggår! Det är inte frekvensen som är det viktiga, det viktiga är vad du bjuder på när du väl bloggar - både vad gäller recept, bilder och ord. Och där sällar jag mig till övriga kommentatorer, du lyckas alltid frammana ett litet leende. Ha ett riktigt fint år 2014!

Svar: Tack så jättemycket för dina värmande ord :) Såna kommentarer gör det ju onekligen roligare att blogga! Hoppas att ditt 2014 också blir fantastiskt!
Pernilla

2014-01-10 @ 21:35:52
URL: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Jag älskar dessa tillbakablickar på det gångna året! Blir påmind om en massa skoj och gott.
Blogga när du känner för det. Det gör jag. Jag orkar faktiskt inte blogga lika ofta längre. Jag kommer definitivt kika in hos dig när din blogglust faller på. Kram!

Svar: ja, vad mycket gott man hinner äta på ett år. det är lätt att glömma! och hur mycket roliga saker man gjort också.
nej, det där med bloggen får allt komma i andrahand nu, det är ju så mycket annat som ska hinnas med nu och det är inte det lättaste med en vild 1-åring. och den vilda 1-åringen är ju roligare än bloggen, så det är inte så konstigt att den prioriteras bort :)

kram!
Pernilla

2014-01-10 @ 22:48:57
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Kim

Jag tänkte också att jag skulle blogga lite mer... Men sen tänkte jag efter och... nä det får bli vad det blir. Hellre bra än mycket typ. Men jag hoppas på minst lika många bloggträffar i år.
Tar med mig linssoppan (surprise!), melonsalladen och sötpotatisfalafeln in i 2014.
Kram kram!

Svar: helt rätt. bättre att blogga när man känner på det och har nåt att komma med än att ta typ en bild på ett äpple och kopiera in en text om äpplen från wikipedia.
mycket bra val av vad du tar med dig in i 2014, du kommer inte att bli besviken! hoppas vi ses snart. påminn mig om att jag ska fråga dig saker om san sebastian. mm. bra. Kram!
Pernilla

2014-01-12 @ 11:24:14
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0